Nápoje

Kefírové zrná - tibetská huba

zuzu3011 - fotkazuzu3011, 8. februára 2012

Ahojte varecháči,
potrebujem radu kde kúpiť tieto zrná/hubu, na nete cez googlu som našla nejaké linky, ale len na bazár, kde to posielajú poštou. Ak máte niekto skúsenosť budem rada ak mi poradíte :)
Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

zuzik01
skoda, ze nie si z vychodu alebo nezijes na Cypre... s radostou by som sa podelila... urcite sa ti ozve niekto z okolia, kto ti rad pomoze ;-) rozmnozuju sa ako huby po dazdi takze by s tym nemal byt problem :-)
zuzu3011
marianne69, dakujem pekne idem studovat, linky uz mam pootvarane :)
zuzu3011
zuzik01, na ten Cyprus by som isla a hned :) je tu vela podrobnych info, tak sa tesim ze o chvilu sa budu zivit u mna v ladnicke :)
hrusticka76
..ja kefírovú hubu pestujem už niekoľko rokov a tiež som ich objednávala cez net..
irenaw
mama mala kedysi túto hubu, potom jej nejak zakapala, už neviem prečo. dávnejšie sa ju pokúšam pre ňu získať, čítala som, že je dobrá aj pri cukrovke. bohužiaľ v mojom okolí neviem o nikom. ak mi niekto viete poslať pár zrniek budem veľmi rada.
tothka
@zuzu3011 Teraz keď som sa lepšie pozrela, ma napadla otázka, ako si skončila v súťaži o miss cyklistiky, asi mi to ušlo
zuzu3011
tothka, celkovo som skoncila na 6. miestom, horsie ako v samostatnej cyklistike :) ale nevadi zucastnila som sa a dakujem vsetkym za podporu :)
rea1
hrusticka 76
prosim ta, ozvi sa mi na rea1@post.sk , bud taka dobra. dakujem vopred.
zvoncek
prepáč, som asi veľmi zvedavá ,milá Zuzka, ale ako dopadla Tvoja sestra?
stanob
Mám Tibetskú hubu (mliečnu). Mám jej už pomerne dosť (cca tak pre troch ľudí) a chcem sa s ňou podeliť. Ale nerád by som ju balil a chodil na poštu. Kto je z Bardejova (alebo si po ňu príde do Bardejova) tomu ju rád podarujem. Stretnutie dohodneme cez e-mail sbaranok@gmail.com
samasara
Dobrý deň, mám záujem o kúpu kefírových zŕn. Nevedeli by ste mi poradiť nejakú serióznu adresu? Ďakujem.
stanob
samasara, ak ju dokážeš kúpiť v obchode, tak to bude malý zázrak. Ľudia si to zháňajú jeden od druhého. Najlepšia je "živá" a to si vyžaduje dennodennú starostlivosť, takže to v obchode nájdeš asi ťažko. Existuje aj akýsi "neživý" variant - sušená huba. Tú treba potom "oživiť". Ale tú sušenú som na nete nikde nenašiel. Takže najlepšie si pozrieť inzeráty typu "darujem tibetskú hubu" v okolí tvojho bydliska.
samasara
Už som si ju zohnala, ale nemôžem povedať, že som spokojná. Predávajúci mi písal, že posiela 1 plnú lyžicu a to, čo mi prišlo nie je ani 1 čajová :-/ Je ich hrozne málo a keď prišli poštou (v okolí som nikoho nenašla, kto by ju mal), tak nevábne voňali. Dala som ich do mlieka z automatu, ale aj to mi nejako viac smrdí ako vonia. 24h boli v tom mlieku, ani neviem koľko mlieka mám použiť na tak malé množstvo, ani to, či je tá "vôňa" normálna alebo je niečo zle, ale veľmi ma to neláka vypiť.
enerrgizer
myslím, že som niekde čítal že niekoľko krát to treba vyliať, až potom sa to dá piť... ale pre istotu si to daj do googlu :)
danielita1
ak mate zaujem o tibetsku hubu, mam na rozdavanie:) za postovne, alebo osobny odber - som z bratislavy. kontakt na mai: danielita@post.sk
francuzska1
ak by mal niekto zaujem, rada ju darujem, byvam pri Ma,kde az tak casto nechodim, ale castejsie chodim do Ba, tak ak chcete napiste mi tajnu spravu, urcite sa dohodneme, ze kde a kedy;-)
jojama
Zrdavím, som z Malaciek a zháňam Túto hubu
jojama
Francuzska1 prosím ozvi sa mi na email: jojama64@gmail.com
mám záujem o túto hubu. ďakujem
huhulienka
pijem necely mesiac a uz sa mi jej tolko nakotilo, ze mozem darovat minimalne 3-4 ludom ... v ramci Kosic ....
dinad
huhulienka..mam zaujem o tibetsku hubu..byvam par km od Ke..mozes sa mi ozvat na emailom?.... dina.d@atlas.sk
jarusska
velmi zhanam taktiež tibetsku kefirovu hubu,bývam v okrese PD, ak by sa dala poslať poštou ak ma niekdo zďaleka. Ďakujem lglg.1958@centrum.sk
valerya
huhulienka; ak je to ešte aktuálne, mala by som záujem o tie tibetské zrná. Zháňam ich už dlhšiu dobu, ale zatiaľ som nemala šťastie na nikoho z Košíc a okolia. Ak je to možné, prosím o info. Ďakujem.
andelku83
Francuzska1
Mám záujem o tibetské kefírové zrná a som z Ba. Prosím napíšte mi na jarkasimkova83@gmail.com aby sme sa mohli dohodnúť. Teším sa :-)
mrna77
Mam tiez zaujem o tibetske kefirove zrna, BA a blizke okolie. Mate niekto premnozene? Napiste prosim na mail tinuska76@inmail.sk.
mayuko
Mám tiež tieto zrná, pred 3 týždňami som si ich bjednala cez syridlá, ale ešte som z toho kefír nepila. Stále len vymieňam mlieko, pretože sa mi nepozdáva ten zápach - ako po kvasniciach. Je to normálne?? Inak to vyzerá ako kefír, minule som aj troch ochutnala a bolo to dosť kyslé. Dajte niekto info, že či to tak má byť, alebo robím niekde chybu. Postupujem presne podľa návodu, ktorý bol k tomu priložený - prepláchnuť prevarenou studenou vodou, ohriať mlieko a 1 PL huby zaliať 1/4 l teplého mlieka. Budem v ďačná za radu, pretože sa to už chystám vyhodiť.
radost
@mayuko
prečítaj si vyššie uvedený link od @huhulienka..
kefír si robím 19.ty rok..nekupujem žiadne acidká apod....naučíš sa..
ja by som určite nevyhadzovala..pre mňa sú to "živé"tvory...rozdávam..ked mám veľa..
wwwronika
Dobrý deň,

prosím Vás pomôžte mi...zháňam tieto zrná už asi týždeň.Na internete ich nikde nevidím. Teda vidím, ale bojím sa, že to budú vyhodené peniaze. Prosím ak máte niekto nazvyš a ste z Košíc, mohli by ste mi zopár predať? Ak je to možné, prosím ozvite sa mi na mail veronika.kottova@hotmail.sk
natalisko
Ahojte, som z okolia Košíc a mám záujem o aspoň malý odrezok. Našla som viacero inzerátov no najradšej by som si to vydvihla osobne a nie na pošte. Ak mi vie niekto z Vás pomôcť, prosím napíšte mi na môj mail: nataliasokolova@gmail.com . Samozrejme som ochotná aj odkúpiť :)
daniks
kto mi pomoze? zhanam kefirove zrna, som z PO. dakujem
radost
tibetskú hubu rozdávam zadarmo-množí sa postupne..som z PU..
misasasha
Prosím Vás ozvite sa ktokolvek v okoli 50 km bratislavy kto ma tie zrná súrne ich potrebujem prídem osobne dakujem
redberry
mozem ta 01pralinka poprosit o kontakt, chcela by som si kupit tu hubu, dakujem:-) som sa tu len teraz prihlasila kvoli tomu a neviem, kde sa tu pisu sukromne spravy, tak snad si to coskoro precitas....papa
lubo23
huhulienka, som z Košíc a rád by som si od Teba vzal, alebo kúpil kefírové zrná, ak ešte máš.... prosím, ozvi sa mi na: quels@centrum.sk
Ďakujem :)
ltpek
Darujem, tibecku hubu do mlieka.aj poslem len treba zaplatit postovne.
marus45
Dostala som hubu od mojej známej vlani v júni. Od vtedy pijem kefír z nej s malými prestávkami. V apríli som mala cholesterol 6.9 a po kontrole v oktobry, na moje prekvapenie a bez diéty, 4.6. Rozdávam ďalej s radosťou svojím známym, len škoda ,že rýchlejšie nerastú. Som zvedavá na ďalšiu kontrolu....
evita017
máte niekto tibetské zrná z okolia Žiliny...Ďakujem
radost
teraz mám tibetské hubky tak pre dvoch ľudí..zadarmo..darujem..okolie Púchova..
dubaska
Dobrý deň,mal by niekto na predaj tibetskú hubu?
najlepšie Bratislava a blízke okolie,ďakujem.
kimi11
@Mayuko (27.11.2013 14:30)

Dobrý deň, nedá mi nereagovať na Váš prísppevok aj keď strašne neskoro. Chcem sa opýtať, ako skončili kefírové zrná... Neviem kto Vám ich predával, ale mám ich roky a do žiadneho teplého mieka sa nedávajú. Normálne do studeného ich nakladám To bola určite jediná chyba, ktorú Vám doporučili. Otázka môžete napísať na mail: catifala@zoznam.sk Prajem všetko dobré. Marta


krespo
@Huhulienka (3.5.2013 21:06)

dobry den som z KE, chcem sa spytat mate este tibetsku hubu? vedeli by ste ju ponuknut alebo predat? dakujem za info :)
pampusicka
dobrý deň som z B.N. chcem sa spýtať,ak má niekto tibetskú hubu v okolí bydliska dajte mi vedieť. dakujem :-)