Je to tu sam novy varechac. ja sama som na vareche uz dlho a bola tu sama jerica, babidka, tatranka, gordonko a spol.... stara parta sa rozpadla?
@zareagujDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 292 najnovší komentár dnes 12:59
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 5 najnovší komentár 19. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 292 najnovší komentár dnes 12:59
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 5 najnovší komentár 19. marca 2025
- Matata1: Slnečnica hľuznatá, čiže topinambur 43 najnovší komentár 14. marca 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 211 najnovší komentár dnes 12:59
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 1 najnovší komentár 19. marca 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami VIDEO
-
Nepečené karamelovo-arašidové rezy VIDEO
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Hneď sa rozchytajú: 10x zemiakové placky, zlatisté a chrumkavé, nebudete ich stíhať piecť
-
Zaručene dobré: 14 receptov na slávne aj neznáme maďarské dezerty
-
Super recepty: Neviete, čo variť tento týždeň? Naše tipy na chutné obedy a večere to vyriešia za vás!
-
Všetci budú spokojní: Hovädzie, bravčové aj kuracie a vždy s výbornou šťavou. 10x nedeľné mäso, ktoré najlepšie chutí s ryžou
-
Hrnčekové, s čokoládou aj s ovocím: 12 receptov na tie najlepšie jogurtové koláče
-
Len tak do ruky: Syrové, bryndzové, pizzové aj s mletým mäsom. 12x slané muffiny
-
Fajnové aj dnes: 3 spôsoby, ako zohriať rezne zo včera. Zistite, ktorý z nich je tou najhoršou voľbou
Skrátka Varecha nie je, čo bývala. Škoda.
fleischer, dnes 06:47
@zolik , heh, vyskakuješ tu presvedčivo ako ten posledný alschuss trapmá smesica z Zuckermandlu nepochybne D
Na Varechu "chodím" každučký deň, ale teraz sa ani mne nechce prispievať, keď sa diskusia tiahne od rebarbory k bohorovnosti a mnohé recepty sú samá "mňamka", super, či "cakeky"...
akoze @fleischer (ved vieme koho pseudonick to asi tak moze byt) pre teba nasledovne:
Zuckermandel v prespuractine Zuckermantel (pre Madarov Pozsony-Varallya) bola cast stareho mesta medzi hradom a Dunajom, znicena v 50-60 rokoch. padla za obet aj so synagogou (a to by si mala vediet) stavbe mostu SNP. ja osobne som vyrastala na ulici Palackeho pri SND a do skoly som chodila ako som tu uz spominala na Nedbalovu (Primacialne namestie) takze dievca od Manderlaku, ked tak velmi chces.
ja som bývala na Palackého oveľa skôr ako ty,o 16 rokov skôr, tam, bývali starí tzv. lepší prešpuráci, a bývali sme tam dlho. pokiaľ ide o Zuckermandl, mala som odtiaľ veľa priateľov a spolužiakov , na hrad som chodila s mamou, tam som sa hrávala, mali sme blízko k Dunaju, kam ma vodil otec na prechádzku, nakupovali sme mäso v Manderláku, čerstvé pečivo vedľa v pekárni, potraviny v predajni Teta, lahôdky vedľa Savoyu,oblečenie v Dunaji, obuv u Baťu, ja starú Bratislavu poznám oveľa skôr ako ty a lepšie, tiež sme chodili často do Starej tržnice, nemali sme problémy so Židmi, Madarmi, Slovákmi, Nemcami, s nikým, chodila som do škôlky vedľa hotela Devín a Carlton, plávať som sa učila v Grosslingu, čo ty o tom všetkom môžeš vedieť, všetko bolo blízko, nemám dôvod hovoriť čokoľvek zlého o Zuckermandle a starej Bratislave, milovala som to tam, skoro som to neuniesla, ked sme odišli bývať inde. v tvojich časoch už mnohé neexistovalo, zbúralo sa a do školy som tiež tam chodila.
veľmi by som ocednila, kkeby si prestala do mňa rýpať.
celej diskusie sa nezúčastňujem.
@marcel83 :-)
@marcel83
@meraxes
samozrejme, každý nick, ktorý nepoznáte som ja, ako ináč DDDDD
@zolik , most SNP bol postavený už v roku 1972, vtedy sa robili zaťažkávacie skúšky, bola som sa tam pozrieť a Palackého búrali oveľa skôr a aj iné časti v starej BA, máš zlé info alebo slabú pamäť.
poznám každý jeden cm starej Bratislavy ako na dlani na rozdiel od teba, je zbytočné zachádzať do podrobností, chváliš sa tu niečim, o čom nemáš aqni šajnu.
takze @pusta je ten vyvrhel ano? a kto ju chrani? co zle zrobila?
Bavi ta to pusta byt taka?
to znamená, že Staré mesto sa búralo o veľa skôr.
dakujem.
Tiež mi je veľmi smutno za krásnymi a úprimnými,veselými prispievateľmi.
No pár sa nás našlo na Facebooku a veru si máme čo povedať a aj z kuchárskeho a cukrárskeho remesla a stali sme sa dobrými priateľmi.Na Varechu chodievam už len sporadicky.Tiež ma odradili nepríjemné hádky a komentáre. Varecha by mala plniť úlohu dobrej elektronickej kuchárskej knihy.No myslím,že to tu už nie je.
Ešte sem tam niečo pridám,lebo varechu mám rada.Neviem sa jej celkom vzdať,ale ten môj entuziazmus niekde vyprchal...
Noví varecháči nech len pridávajú zdravé a dobré jedlá,ktoré ja už do svojej kuchyne asi ťažko zavediem,hoci sa snažím. Veľa som sa tu naučila a som presvedčená,že je tu veľa takých,ktorí tu získali veľa nových poznatkov aj sa veľa naučili a učia.Veď aj ja som jedna z nich.
Ďakujem @silvi že nás takto vyzvala k našej priateľskej odozve.
Želám si,nech sa Vareche darí a nech noví varecháči najdu priateľstvá aj na tejto stránke.
Myslím,že ani redakciu to neteší !!!
Nuž si myslím , okrem iného, že v tom je aj redakcia tak trochu namočená pri "emigrácii" obľúbených prispievateľov.
Napísať by sa skôr (ne)hodilo , keď ináč si nevedeli dať rady) skôr by som to trochu upravila .
"redakcia"Upozornenie: Vzhľadom na to, že pod receptami vznikajú dlhodobo nevhodné odpovede tejto autorky receptu, urážky, osobné spory, ďalej ktoré nesúhlasia s odpoveďami autorky k receptom, budú všetky komentáre bez upozornenia odstránené.
Je to pod úroveň redakcii, aby sa odvolávala na upozornenia k receptom.
Aj tento recept s komentami prispievateľky je presne o tom prečo odišli varecháči, ktorí sa (ne)dostali k slovu . Vystihla to: @nuura , dnes 17:01
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-pampusiky-pecene-v-ru...
@silvi prepáč , je to môj skromný názor, aj keď v predchádzajúcich napísaných názorov (komentov)je veľa pravdy.
Ďakujem vareche za krásne priateľstvá, za nové skúsenosti, radami pri varení, krásne zážitky zo života našich krajanov, ich priteľstvá aj ked na diaľku . Prajem vareche nech sa darí , aby sa rozrastala o ďaľších prispievateľov, aby nemusela "vymazávať " nezmazateľné.