O Varecha.sk

Kde su stari varechaci?

silvi - fotkasilvi, 15. mája 2015

Je to tu sam novy varechac. ja sama som na vareche uz dlho a bola tu sama jerica, babidka, tatranka, gordonko a spol.... stara parta sa rozpadla?

@zareaguj


Diskusia k téme

marlenka
Vedˇ naj recepty pred rokom alebo pred 3rokmi tam visia tyždeň,niekedy ich aktualizovali každý deň.Ale aj tak vdˇaka,lebo na vareche nachadzam velmi vela inšpiracii.
babidka
Sme tu "stari varechaci"....obcas komentujeme, obcas pridame recept. Neodisli sme , len sme mozno trosku mudrejsi a nemusime vsetko okomentovat :-) Mozno nie sme ani velmi zaujimavi lebo sa nehadame , nenadavame jeden druhemu a zaujima nas hlavne varenie a dianie okolo varenia . Uz sme dost stari a skuseni aby sme si museli dokazovat svoju hodnotu tym ze sa budeme predvadzat a "zviditelnovat sa" prihluplymi komentarmi ....k hocicomu :-)
hubata
Počítam sa medzi starú varecháčku a tiež sem zablúdim už len pre inšpiráciu do mojej KK a zo zvedavosti si pozriem zopár receptov. Zámerne som použila slovíčko "zopár" lebo je tu veľmi veľa receptov ktoré sú takmer nepoužiteľné, nestoja za to aby som strácala čas premýšľaním čo z tých prekombinovaných surovín v skutočnosti vznikne. Alebo ak si prečítam recept zistím podľa surovín že by som sa mala vybrať na okružnú cestu okolo sveta aby som použila suroviny ktoré sú na SK absolútne nedostupné. Veď keď chcem nejakú špecialitu z konca sveta tak si ju pozriem na webe a nie na slovenskej www.varecha.sk. Tu by mali byť recepty zo surovín ktoré sa dajú kúpiť na SK, pripraviť v hrncoch a spôsobom ktoré sa používajú na SK. Ako chceme aby si našu gastronómiu všimol cudzinec keď tu nájde kopec receptov ktoré sú skomolené pod všelijakými názvami len nie tak aký názov majú na SK. A čo sa mi najviac nepáči, že to tak robia aj šéfkuchári hotelov a reštaurácii že z dvoch zaužívaných receptov urobia jeden. To ich takto ponúkajú aj svojim hosťom? Ak niekto ten recept spozná môže si myslieť že majú v ponuke zbytky z dvoch dní. V minulosti sa starí varecháči vedeli baviť! Len sa to tak hmýrilo vtipnými nápadmi, príbehmi, spomienkami ale dnes je to akoby sa sem poniektorí prišli len hádať a urážať sa.
silvi
na teba hubata som zabudla, uz som ta tu tiez tak davno nepostrehla ze koniec. jerica sa neohlasila, dufam ze sa ma dobre, ja ju odbivujem
1x hubata
silvi
a afataga a tiginko kde sa podeli? jerica sa stale neozvala, co s nou je neviete? kto je ta vasilica premudrela? viete mi to priblizit? unika mi podstata dlhsie som tu tiez nebola. dakujem.
1x jerica
izabella929
Keď som prišla na Varechu.sk prvé čo som si prečítala vtipné a veľmi zaujímavé postrehy na rôzne recepty..zaujalo na písanie receptov @sovky62 a@jerice...pozvala ma sem @tatranka..bola som tu šťastná a veľmi sa mi páčili recepty...s radosťou som pripravovala nové recepty a mala som plnú hlavu plánov..zostalo už iba pri nich,,nie je tu zdravá a dobrá atmosféra a vôbec ma to sem neťahá..nazriem ale vždy, lebo Varecha bola moja láska..no čo raz otvorím,vždy sa stretávam s urážaním a dokazovania si kto z koho..nepríjemná realita dnešnej *Varechy.sk...aká škoda..
staja
Nezaraďujem sa medzi starých varecháčov, chodím sem dlhšie, ako som registrovaná, ale stratila som celkom chuť na pridávanie receptov a aj do diskusií sa mi odnechcelo prispievať. Čítanie takých urážlivých príspevkov, ako sa tu tolerujú onej -ťažko povedať dáme- človeka omrzí. Skôr obdivujem tých, ktorí na to ešte majú chuť.
Skrátka Varecha nie je, čo bývala. Škoda.
janazjarku
Ani ja som sa nestratila, ale keďže tu záhadne zmizol ten humor čo k dobrému jedlu tiež patrí tak tiež už recepty nepridávam a ozaj málokedy komentujem.. No, na starú Varechu veru nikdy nezabudnem a moje priateľky ma potešia na FB .-)
tatranocka
@pusta tak ste si tu ráno odpľula,ale má to jeden háčik;váš štýl syntax je nezameniteľný,takže vám nepomôže ani sto nickov.Mali by ste si to uvedomiť.Neprezradím vám,podľa čoho to poznám (a nielen ja) Pekný deň.Dožadujete sa slušnosti :
fleischer, dnes 06:47
@zolik , heh, vyskakuješ tu presvedčivo ako ten posledný alschuss trapmá smesica z Zuckermandlu nepochybne D
garanco
Kedysi som mojej najstaršej vnučke čítala komentáre z receptov, na ktorých sme sa spolu pousmiali, pobavili (napr. "ten ujo z Košíc" teda @ šrac). Nedávno sa ma pýtala, či už nechodím na Varechu, lebo som jej dávno nič neprečítala...
Na Varechu "chodím" každučký deň, ale teraz sa ani mne nechce prispievať, keď sa diskusia tiahne od rebarbory k bohorovnosti a mnohé recepty sú samá "mňamka", super, či "cakeky"...
zolik
@tatranocka aj mna to okamzite napadlo. slovosled pisomneho prejavu je nezamenitelny :-)
akoze @fleischer (ved vieme koho pseudonick to asi tak moze byt) pre teba nasledovne:
Zuckermandel v prespuractine Zuckermantel (pre Madarov Pozsony-Varallya) bola cast stareho mesta medzi hradom a Dunajom, znicena v 50-60 rokoch. padla za obet aj so synagogou (a to by si mala vediet) stavbe mostu SNP. ja osobne som vyrastala na ulici Palackeho pri SND a do skoly som chodila ako som tu uz spominala na Nedbalovu (Primacialne namestie) takze dievca od Manderlaku, ked tak velmi chces.
evanaaa
Nedopustím na Zuckermandel, tam som prežila svoju mladosť, to miesto malo kedysi svoje čaro, vypadá to tak, akoby to bola štvrť odľuďov, podľa komentára @fleischer , nech už je to kto chce......ale sa ma to aj dotklo, tak môže písať len ten, kto tam nežil.
pusta1
@zolik. veľmi zle si to myslíš :-)
ja som bývala na Palackého oveľa skôr ako ty,o 16 rokov skôr, tam, bývali starí tzv. lepší prešpuráci, a bývali sme tam dlho. pokiaľ ide o Zuckermandl, mala som odtiaľ veľa priateľov a spolužiakov , na hrad som chodila s mamou, tam som sa hrávala, mali sme blízko k Dunaju, kam ma vodil otec na prechádzku, nakupovali sme mäso v Manderláku, čerstvé pečivo vedľa v pekárni, potraviny v predajni Teta, lahôdky vedľa Savoyu,oblečenie v Dunaji, obuv u Baťu, ja starú Bratislavu poznám oveľa skôr ako ty a lepšie, tiež sme chodili často do Starej tržnice, nemali sme problémy so Židmi, Madarmi, Slovákmi, Nemcami, s nikým, chodila som do škôlky vedľa hotela Devín a Carlton, plávať som sa učila v Grosslingu, čo ty o tom všetkom môžeš vedieť, všetko bolo blízko, nemám dôvod hovoriť čokoľvek zlého o Zuckermandle a starej Bratislave, milovala som to tam, skoro som to neuniesla, ked sme odišli bývať inde. v tvojich časoch už mnohé neexistovalo, zbúralo sa a do školy som tiež tam chodila.
veľmi by som ocednila, kkeby si prestala do mňa rýpať.
celej diskusie sa nezúčastňujem.
zolik
ok, ked @fleischer nie si Ty, tak sa ospravedlnujem. Palackeho zacali burat niekedy okolo roku 1980. v Starom meste sme ale este nejaky cas zostali. zacinam lovit v pamäti kto vsetko byval na Palackeho.
pusta1
@zolik
@marcel83
@meraxes
samozrejme, každý nick, ktorý nepoznáte som ja, ako ináč DDDDD
@zolik , most SNP bol postavený už v roku 1972, vtedy sa robili zaťažkávacie skúšky, bola som sa tam pozrieť a Palackého búrali oveľa skôr a aj iné časti v starej BA, máš zlé info alebo slabú pamäť.
poznám každý jeden cm starej Bratislavy ako na dlani na rozdiel od teba, je zbytočné zachádzať do podrobností, chváliš sa tu niečim, o čom nemáš aqni šajnu.
tiginko
@silvi ty náš vtipálek občasný, ja som sa nepodela. Napíšeš že dlhšie si nebola a potom že kde sú starí varecháči ... to ty máš absenciu :-)
silvi
@tiginko som rada ze si sa ozvala a ze si este tu
takze @pusta je ten vyvrhel ano? a kto ju chrani? co zle zrobila?
Bavi ta to pusta byt taka?
silvi
aha uz som pozrela ako sa @pusta1 presadzovala pred vyse dvomi mesiacmi. Som rada, ze stari varechaci necitili potrebu sa k tomu vyjadrovat a tocit dookola stale o tom istom lebo to je pod nasu uroven.
zitar
Potešila som sa, keď som zazrela @januzjarku , rada som čítala jej príbehy, písala zaujímavo, chýbajú mi recepty od @egreska , dobrá bola aj @jezibabka , @zdezda sa sem-tam objaví, no a ja chodím sem stále, ale len potichu. Pozdravujem@sovku62 , @tatranku , @jericu , a samozrejme @evusik , ktorá mi vždy uľahčí vymýšľanie, čo uvariť, len nazriem k nej a už to mám. Celkom mi chýba aj @altyn..................
1x merihe
amelie
zaťažkávacie skúšky Mosta SNP robili v polovici februára 1972, slnko hrialo ako v máji a v Starom háji rozkvitli marhule...
pusta1
@amelie , áno, presne tak :-)
to znamená, že Staré mesto sa búralo o veľa skôr.
dakujem.
tatranka
Dnes som nakukla do diskusie.Nebola som tu hádam dva roky.Chcem pozdraviť všetkých viac ročných varecháčov, ale samozrejme aj tých novších.
Tiež mi je veľmi smutno za krásnymi a úprimnými,veselými prispievateľmi.
No pár sa nás našlo na Facebooku a veru si máme čo povedať a aj z kuchárskeho a cukrárskeho remesla a stali sme sa dobrými priateľmi.Na Varechu chodievam už len sporadicky.Tiež ma odradili nepríjemné hádky a komentáre. Varecha by mala plniť úlohu dobrej elektronickej kuchárskej knihy.No myslím,že to tu už nie je.
Ešte sem tam niečo pridám,lebo varechu mám rada.Neviem sa jej celkom vzdať,ale ten môj entuziazmus niekde vyprchal...
Noví varecháči nech len pridávajú zdravé a dobré jedlá,ktoré ja už do svojej kuchyne asi ťažko zavediem,hoci sa snažím. Veľa som sa tu naučila a som presvedčená,že je tu veľa takých,ktorí tu získali veľa nových poznatkov aj sa veľa naučili a učia.Veď aj ja som jedna z nich.
Ďakujem @silvi že nás takto vyzvala k našej priateľskej odozve.
Želám si,nech sa Vareche darí a nech noví varecháči najdu priateľstvá aj na tejto stránke.
bozulka
Je mi smutno z toľkej jedovatosti aká sa tu v poslednom čase objavuje.Škoda,tiež spomínam na šťastné a veselé chvíle ktoré som tu zažívala. :-((
Myslím,že ani redakciu to neteší !!!
jerica
To mi trvalo, až som sa prepracovala k písaniu, nie som na svojom pc, doma štrajkuje, som u syna pri vnukovi, tak sa tu "prehrabávam" a tu vidím zaujímavý dotaz.
Nuž si myslím , okrem iného, že v tom je aj redakcia tak trochu namočená pri "emigrácii" obľúbených prispievateľov.
Napísať by sa skôr (ne)hodilo , keď ináč si nevedeli dať rady) skôr by som to trochu upravila .

"redakcia"Upozornenie: Vzhľadom na to, že pod receptami vznikajú dlhodobo nevhodné odpovede tejto autorky receptu, urážky, osobné spory, ďalej ktoré nesúhlasia s odpoveďami autorky k receptom, budú všetky komentáre bez upozornenia odstránené.
Je to pod úroveň redakcii, aby sa odvolávala na upozornenia k receptom.

Aj tento recept s komentami prispievateľky je presne o tom prečo odišli varecháči, ktorí sa (ne)dostali k slovu . Vystihla to: @nuura , dnes 17:01

 varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-pampusiky-pecene-v-ru...


@silvi prepáč , je to môj skromný názor, aj keď v predchádzajúcich napísaných názorov (komentov)je veľa pravdy.

Ďakujem vareche za krásne priateľstvá, za nové skúsenosti, radami pri varení, krásne zážitky zo života našich krajanov, ich priteľstvá aj ked na diaľku . Prajem vareche nech sa darí , aby sa rozrastala o ďaľších prispievateľov, aby nemusela "vymazávať " nezmazateľné.
frezia68
Zdravím všetkých múdrych,šikovných a láskavých Varecháčov,ktorí sa tu síce neukazujú denne,ale boli zakladateľkami Varechy,tej milej komunity,ktorá lákala mnohé kuchárky.Tu sa preberali recepty a komentáre k nim,vtipné zážitky,diskusie a každý,kto potreboval radu a nie len ohľadne receptov,dostal ju.Aj mňa nalákali práve rôzne zážitky a okrem receptov,aj zábava.A podľa diskusií k receptom sme sa spoznali,našli si tu aj vzácne priateľstvá.Hoci virtuálne známosti akosi nepotrebujem(lebo reálne sú reálne,vidieť oči,gestá diskutujúceho....viete,ako to myslím,osobné sú hodnotnejšie,papier veľa znesie),našla som tu múdrych ľudí,mnohých si vážim.Ale @2010 vystihol podstatu o 15,44 hod.,tam sa pri diskusiách zvrhla slušnosť,tolerancia,humor.....naučili sme sa obchádzať,nekomentovať.Občas tu ešte nakuknem,okomentujem zaujímavé a spomeniem na dobrú,starú Varechu :-)
zolik
@frezia68 je to smutne ale je to tak. pozri len dnesne komenty, odvsadial na teba vyskoci zlty smailik, ktory rozdava rozumy a dokola trepe to iste. @2010 to vystizne vyjadril v jednej vete.
silvi
dakujem ti @jerica za odpoved ved vidim co sa tu deje, uz osm bola z toho znechutena tak som odisla a znova som sa vratila v dobrej viere. ono iba dobru ludia uz asi neexistuju stale musi byt niekto ten rypalek kto to tu rozviri stale. mozno sa tu raz stretneme a nasim ucelom bude iba varenie a nie zhadzovanie jeden druheho. prajem Ti vsetko dobre nech ta vzdy sprevadza ten tvoj nadhlad, pokoj a dobro ktore z teba vyzaruje
silvi
teraz som si vsimla jak redakcia pise pod kazdy recept upozornenie, naozaj je to pod uroven. tak sa asi aj ja stara rockerka zachvilu odtial poberiem ked si nevytvorim lepsiu mienku o tomto portali. uvidime. :-(