Je to tu sam novy varechac. ja sama som na vareche uz dlho a bola tu sama jerica, babidka, tatranka, gordonko a spol.... stara parta sa rozpadla?
@zareagujDiskusie
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 315 najnovší komentár dnes 15:07
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 315 najnovší komentár dnes 15:07
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 8 najnovší komentár 17. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 195 najnovší komentár dnes 15:07
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 14 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 2 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 1 najnovší komentár 17. januára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Zapečená prekladaná kyslá kapusta (moja koložvárska) +video
- Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom +video
- Môj domáci chlebík +fotopostup
- Oplátková saláma +fotopostup
- Tekvicové placky so smotanovým dipom
- Ryža s bielou fazuľou
- Výborný cesnakový trhací chlebík +fotopostup
- Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený! VIDEO
- Rýchla cukrovinka na poslednú chvíľu? Skúste túto len z 3 surovín! VIDEO
- Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
- To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
- Salámový šalát na Silvestra VIDEO
- Čokoládové rožteky VIDEO
- Úžasný receptár: Jednoduché koláče na plech, nestarnúca klasika, rýchlovky aj sviatočné rezy. Toto sú najlepšie koláče roka 2024
- Pochúťka i liek: 8 receptov na domácu huspeninu plus návod, ako ju zasterilizovať
- Zbierka receptov na jablkové zákusky: Upečte si aj sladkú bombu od Ďoďa z Pečie celé Slovensko
- Bohaté jedlo: Mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku a hustá omáčka k tomu, to je ragú. 11 receptov, ako si ho doma uvariť
- Vyberte si: 14 tipov, čo variť a piecť tento týždeň. Slané aj sladké recepty na pracovné dni aj víkend
- Fazuľová, šošovicová, zemiaková, ale aj kuracia: 10 receptov na polievky nakyslo, ktorých sa oplatí uvariť plný hrniec
- Najlepší je domáci: Z čerstvého či sušeného droždia, z kvásku aj bez kysnutia. 12 návodov, ako si upiecť vlastný chlieb
Skrátka Varecha nie je, čo bývala. Škoda.
fleischer, dnes 06:47
@zolik , heh, vyskakuješ tu presvedčivo ako ten posledný alschuss trapmá smesica z Zuckermandlu nepochybne D
Na Varechu "chodím" každučký deň, ale teraz sa ani mne nechce prispievať, keď sa diskusia tiahne od rebarbory k bohorovnosti a mnohé recepty sú samá "mňamka", super, či "cakeky"...
akoze @fleischer (ved vieme koho pseudonick to asi tak moze byt) pre teba nasledovne:
Zuckermandel v prespuractine Zuckermantel (pre Madarov Pozsony-Varallya) bola cast stareho mesta medzi hradom a Dunajom, znicena v 50-60 rokoch. padla za obet aj so synagogou (a to by si mala vediet) stavbe mostu SNP. ja osobne som vyrastala na ulici Palackeho pri SND a do skoly som chodila ako som tu uz spominala na Nedbalovu (Primacialne namestie) takze dievca od Manderlaku, ked tak velmi chces.
ja som bývala na Palackého oveľa skôr ako ty,o 16 rokov skôr, tam, bývali starí tzv. lepší prešpuráci, a bývali sme tam dlho. pokiaľ ide o Zuckermandl, mala som odtiaľ veľa priateľov a spolužiakov , na hrad som chodila s mamou, tam som sa hrávala, mali sme blízko k Dunaju, kam ma vodil otec na prechádzku, nakupovali sme mäso v Manderláku, čerstvé pečivo vedľa v pekárni, potraviny v predajni Teta, lahôdky vedľa Savoyu,oblečenie v Dunaji, obuv u Baťu, ja starú Bratislavu poznám oveľa skôr ako ty a lepšie, tiež sme chodili často do Starej tržnice, nemali sme problémy so Židmi, Madarmi, Slovákmi, Nemcami, s nikým, chodila som do škôlky vedľa hotela Devín a Carlton, plávať som sa učila v Grosslingu, čo ty o tom všetkom môžeš vedieť, všetko bolo blízko, nemám dôvod hovoriť čokoľvek zlého o Zuckermandle a starej Bratislave, milovala som to tam, skoro som to neuniesla, ked sme odišli bývať inde. v tvojich časoch už mnohé neexistovalo, zbúralo sa a do školy som tiež tam chodila.
veľmi by som ocednila, kkeby si prestala do mňa rýpať.
celej diskusie sa nezúčastňujem.
@marcel83 :-)
@marcel83
@meraxes
samozrejme, každý nick, ktorý nepoznáte som ja, ako ináč DDDDD
@zolik , most SNP bol postavený už v roku 1972, vtedy sa robili zaťažkávacie skúšky, bola som sa tam pozrieť a Palackého búrali oveľa skôr a aj iné časti v starej BA, máš zlé info alebo slabú pamäť.
poznám každý jeden cm starej Bratislavy ako na dlani na rozdiel od teba, je zbytočné zachádzať do podrobností, chváliš sa tu niečim, o čom nemáš aqni šajnu.
takze @pusta je ten vyvrhel ano? a kto ju chrani? co zle zrobila?
Bavi ta to pusta byt taka?
to znamená, že Staré mesto sa búralo o veľa skôr.
dakujem.
Tiež mi je veľmi smutno za krásnymi a úprimnými,veselými prispievateľmi.
No pár sa nás našlo na Facebooku a veru si máme čo povedať a aj z kuchárskeho a cukrárskeho remesla a stali sme sa dobrými priateľmi.Na Varechu chodievam už len sporadicky.Tiež ma odradili nepríjemné hádky a komentáre. Varecha by mala plniť úlohu dobrej elektronickej kuchárskej knihy.No myslím,že to tu už nie je.
Ešte sem tam niečo pridám,lebo varechu mám rada.Neviem sa jej celkom vzdať,ale ten môj entuziazmus niekde vyprchal...
Noví varecháči nech len pridávajú zdravé a dobré jedlá,ktoré ja už do svojej kuchyne asi ťažko zavediem,hoci sa snažím. Veľa som sa tu naučila a som presvedčená,že je tu veľa takých,ktorí tu získali veľa nových poznatkov aj sa veľa naučili a učia.Veď aj ja som jedna z nich.
Ďakujem @silvi že nás takto vyzvala k našej priateľskej odozve.
Želám si,nech sa Vareche darí a nech noví varecháči najdu priateľstvá aj na tejto stránke.
Myslím,že ani redakciu to neteší !!!
Nuž si myslím , okrem iného, že v tom je aj redakcia tak trochu namočená pri "emigrácii" obľúbených prispievateľov.
Napísať by sa skôr (ne)hodilo , keď ináč si nevedeli dať rady) skôr by som to trochu upravila .
"redakcia"Upozornenie: Vzhľadom na to, že pod receptami vznikajú dlhodobo nevhodné odpovede tejto autorky receptu, urážky, osobné spory, ďalej ktoré nesúhlasia s odpoveďami autorky k receptom, budú všetky komentáre bez upozornenia odstránené.
Je to pod úroveň redakcii, aby sa odvolávala na upozornenia k receptom.
Aj tento recept s komentami prispievateľky je presne o tom prečo odišli varecháči, ktorí sa (ne)dostali k slovu . Vystihla to: @nuura , dnes 17:01
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-pampusiky-pecene-v-ru...
@silvi prepáč , je to môj skromný názor, aj keď v predchádzajúcich napísaných názorov (komentov)je veľa pravdy.
Ďakujem vareche za krásne priateľstvá, za nové skúsenosti, radami pri varení, krásne zážitky zo života našich krajanov, ich priteľstvá aj ked na diaľku . Prajem vareche nech sa darí , aby sa rozrastala o ďaľších prispievateľov, aby nemusela "vymazávať " nezmazateľné.