Potrebovala by som poradiť s nejakými receptami, kde idú len žĺtky, lebo väčšina vianočných koláčikov ktoré sú u nás obľúbené obsahuje len bielky. Ďakujem
@zareagujPotrebovala by som poradiť s nejakými receptami, kde idú len žĺtky, lebo väčšina vianočných koláčikov ktoré sú u nás obľúbené obsahuje len bielky. Ďakujem
@zareaguj
Tieto zvykneme piecť zo štyroch dávok, takže nám zasa vystanú bielka.
@sovka , ja nemam nikdy nazbytok ani bielka. Peciem z nich mokka placicky (nieco podobne ako laskonky), ktore zlepujem mokka kremom. Toto je najlepsie moje vianocne pecivo.
250 g práškový cukor
5 žĺtkov (však dosť, nie?)
5 g salajky (kúpiš napr. v Jednote)
250 g práškový cukor
70 g hladkej múky
250 g cukru, žĺtky a salajku spolu dobre vymiešame a necháme odstáť do druhého dňa. Potom pridáme 250g cukru a múku a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a povykrajujeme hviezdičky (alebo čo chceš, len to nepeč v kuse, hehe). Uložíme na papier na plech a upečieme v mierne teplej rúre.
Srdiečka narastú a v strede ostanú prázdne. Konzistenciou budú pripomínať snehové bezé, ale sú oveľa jemnejšie, nie také tvrdé, na jazyku sa rozplynú.
No a ja som mandle podcenila,a už nie sú, ale už mi priniesli z Nemecka marcipánovú hmotu, tak mám ušetrenú robotu....