Rôzne

Kde kúpiť dobrý cesnak?

aleinad - bez fotkyaleinad, 9. januára 2020

Zdravím Vás všetkých. Poraďte mi, prosím, kde sa dá kúpiť normálny cesnak, ak kupujete balený, tak akú značku. Taký, ktorý po ošúpaní necítiť stuchlinou. Už som kúpila po jednom kuse na skúšku snáď vo všetkých obchodoch, dokonca aj na trhu a mám doma minimálne kilo nepoužiteľného čohosi. Alebo... dá sa ten divný stuchnutý puch nejako odstrániť? Aby cesnak voňal a chutil ako cesnak. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

izabella929
Normálny cesnak si môžeš kúpiť na Bazoš..objednáš si a pošlú ti ho ako sa dohodneš..zistila som že domáci cesnak mi nerobí problémy..ešte si zvyknem objednať aj na Svet bedničiek.sk, ale tam je podmienka objednať aj viac tovaru..
helica
Na trhu treba kupovať od pestovateľov, nie od priekupníkov, tí prakticky ponúkajú to isté, ako v obchodnej sieti. A ak budeš objednávať ako radí izabellla, tak doporučujem Jarný cesnak. Je síce trochu menší, ako jesenný, o to však trvácnejší.
kecupicek
Som dlhoročnou pestovateľkou cesnaku. Zásadne sadím cesnak jesenný- v októbri. Párkrát som aj objednala z rôznych inzerátov, ale akosi sa nikdy nedožil jesene a zhnil, či zmizol, aj keď bolo sucho. Na trhu som sa zoznámila s jednou pestovateľkou zeleniny, vymenili sme si svoje pestovateľské skúsenosti, a tak som od nej kúpila kilo jesenného cesnaku s podmienkou, že pokiaľ sa nevydarí, tak mi zaplatenú sumu vráti. Humor musí byť aj v obchode. Bol to skutočne výborný cesnak, hlávky narástli veľké , mal silnú arómu a svetlofialovú farbu. V našej pivnici vydrží až pokiaľ sa nekope nový. Urodilo sa ho skoro 30 kg. Podelila som príbuzných aj priateľov a nikdy som nepočula najmenšie slovko nespokojnosti. Rada chodievam na trh, tam sa medzi predajcami nájdu skutočné skvosty a radi sa podelia so svojimi skúsenosťami, len si treba nájsť trochu času na debatu, pozháňajú čokoľvek.
rulik
ja chodievam v Ke na trh na Dominikánske nám. a kupujem od babiek, nie od žien stredného veku, tak ako bolo napísané vyššie, to sú zväčša prekupníčky tovaru z veľkoskladu, taký si môžem kúpiť aj v Kauflande
Ak už musím kúpiť v obchode nekupujem ázijské, viac sa mi osvedčil zo Španielska
aleinad
Ďakujem Vám všetkým za rady a skúsenosti, nakoniec som prelustrovala Bazoš (vďaka ti @izabella929 za tip) a našla jednu ponuku priamo tu u nás, takže žiadne kupovanie mačky vo vreci, osobne si ho pôjdem ovoňať:).
mathias
@rulik (12.1.2020 10:27)

Kaufland mi radšej ani nespominaj.Naletel som ako spravny Slovak na slogan slovensky výrobok a kupil cesnak z produkcie agro Kralova pri Senci.Kupil som ho polkila a cely som ho vyhodil.Pestovatel šetrí na chemicke ošetrenie,ved hlupy zakaznik nevidi.ze pod supkou je každý struk napadnutý škodcom.Minulorocna uroda bola zla a tak musime kupovat takýto hnoj.Sadbovy cesnak kupujem na Morave z Agro Slatinice.
leaela
@mathias (21.1.2020 15:16)

Ten podnikatel o ktorom pises ma viac prevadzok,riesil som s nim nejake pracovne veci a silno pochybujem,ze ma len slovensku zeleninu.
Boli sme s kolegom viac krat na jeho inej prevadzke a nestihali sme ratat kamiony so zemiakmy a cibulov z anglicka a belgicka.a pri triedickach a na vozikoch co vykladali tovar plno rumunov a ukrajincov.tiez som si myslel,ze konecne daka slusna slovenska zeleninarska firma.omyl..... :-(
Pekny vecer vsetkym prajem ;-)
haji
@leaela (21.1.2020 18:50)
Ladičů a baličů je i u nás plno. Například v Penny: Česká farmářská mrkev /s českou vlajkou, ochrannou známkou/, krásně balená. Na zadu balení: země původu Holandsko.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@leaela (21.1.2020 18:50)

Farma Králová pri Senci dodáva zemiaky s plesňou vo vnútri zemiakov, na vrchu vyzerajú dobre a vnútri sú čierne, kúpila som ich v Lídli pred Vianocami a celé 2.5 kg balenie išlo do koša. Zlé meno si farma robí.