Rôzne

KARAMEL ZO SALKA

sonciii - bez fotkysonciii, 29. novembra 2012

Chcela by som sa opýtať či tuna niekto nevie ako dlho treba variť Salko aby sa skaramelizovalo no nezhorklo...niekde som čítala že to treba variť asi tak dve hodiny...to salko chcem variť neotvorené... vopred ďakujem za váš čas a hlavne dobré rady :)

@zareaguj


Diskusia k téme

huck
Salko varim vždy 2 hodiny v konzerve neotvorené a potom nechám vychladiť. Po otvorení je krásnej karamelovej farby a vynikajúcej chute, pripravené na dalšie použitie.
renulienka
...@soncii , musi byt stale zaliate vodou cele, takze vodu treba dolievat a trosku ho ,,prekacuj,, v hrnci pri vareni, a tiez ho varim 2 hodiny;-), tak nech sa podari...
sonciii
Ďakujem vám velmi pekne :) ...idem vyskúšať tak držte palce ;)
nadia56
@sonciii , ak mas tlakovy hrniec tak daj zatvorenu konzervu do hrnca, pridaj liter vody a ked zacne sycat ventil var presne 45 min. potom nechaj v zatvorenom hrnci vychladnut, uvar si na jeden raz aj dve - tri konzervy, vychladnute v chladnicke vydrzia aj tri mesiace, ja takto varievam a som spokojna, popripade popozeraj - uz je tu niekolko diskusii na temu karamelizovaneho salka, nech sa ti vydari a maskrta chuti:-)
letisia
Ja varím 2,5 hodiny, stále dolievam vodu a plechovku otáčam priebežne. Varím aj 2-3 naraz a potom mám v potravinovej skrini k dispozícii k príprave zákusku na rýchlo.
mracik9
nadia56,tak to si ma potešila s tým tlakovým hrncom,určite vyskúšam,rozmýšľala som nad tým,len som sa obávala výbuchu.
rennatte
aj ja varim dve hodiny a tiez 2-3 naraz, vodu treba dolievat, najlepsie horucu, aby sa neprerusil var a dve hodiny treba odratavat od bodu varu, nie od zaciatku varenia!
tatranka
Na grilážky a tortu Marlenku,varím karamel od ponorenia do teplej vody,tri hodiny.Aby som vodu nemusela dolievať,varím ho vo väčšom hrnci a poriadne ponorený vo vode.Keď začne vrieť,teplotu znížim a nechám len trochu vodu bublať.Var by nemal ustať!
olga42
Ja verím v kuchte asi hodinu.A je výborne.V lidli maju salko už uvarené v plechovke tiež je dobré.
elian44
Práve som chcela povedať, to čo pani olga, Salko už predávajú aj skaramelizované a stojí tuším toľko ako obyčajné:)
mariaklara
Nechcem oponovať @olinke , ale mne osobne sa predsa len zdá, že to varené je oveľa lepšie. Ale treba to skúsiť aj s jedným aj s druhým.
jozefj
Mne sa zasa zdá že to hotové zn Lidla je lepšie...
helca103
ja som dnes si kúpila to karamelové salko ale mám obavu či nebude moc riedke... chcem robiť marlenku a preto by som uvítala nejakú radu. Salko som vždy varila presne ako @tatranka , no toľko žien chváli to ,,hotové" že som neodolala a kúpila ho.
irenaw
kupujem tatra salko, iné sa mi neosvedčili, boli po uvarení riedke. ak sa mi pošťastí kúpiť tatra karamelové salko, vždy ho kúpim. ušetrím si varenie a hustota je dostatočná. používam ho aj do marlenky pre sestru a nemala som ešte žiadny problém.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Ja mám s karamelovým tatra salkom dobré skúsenosti. Je husté a hneď použiteľné - bez varenia.
evita1b
Niekedy dávno som varila salko tiež asi 2 hodiny. Ale nápad variť ho v tlakovom hrnci je výborný.Hneď zajtra to idem vyskúšať.
vikusenka
tak skusam aj ja ,mam chut na kolacik karamelovy, dala som do tlakoveho,uvidim :)
zdibecek
milé kuchtičky, skutočne sa netreba báť, že buchne? :)
kimlo
Priatelia, dá sa takto variť aj salko s tým novým patentným uzáverom? Naozaj to nebuchne? Vďaka za odpoveď.
1x haji