Rôzne

Kapsule

anaba - bez fotkyanaba, 24. júna 2015

Dobry den,potrebovala by som poradit :-) Mate niekto skusenosti s kavovarom Tassimo vivy?Pasuju do neho aj kapsule nejakej inej znacky? dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

katka78
Veľkosť a tvar kapsúl je rôzna pre každú značku, do Tassima sú napr. nižšie a širšie, ako napr. pre Krups. Nielenže nebudú pasovať veľkosťou, ale sú na nich aj čiarové kódy, ktoré spúšťajú programy pre jednotlivé typy nápoja (čaj, laté, macchiato..) a regulujú množstvo použitej vody.
babidka
S Tassimom ti neporadim ale mam svoje skusenosti s inymi kapsulovymi kavovarmi .Kapsule su v kazdom ine .Maju iny tvar aj velkost . My mame Krups na kapsule Nesspreso a uz som nasla "napdobeninu" ktora zodpoveda tvarom a funguje to .Kvalita je vsak citelne horsia v neprospech tej napodobeniny -napriek velkym chvalam od vyrobcu. Do mojho kavovaru Cremesso idu vsak iba originalne kapsule .Bezne v obchodoch ich nedostat / aspon u nas/, kupujem iba cez internet . Takze predpokladam , ze s Tassimom to bude rovnake ....
svedka
Nam pasuju len original, určite nebudu pasovať kódy inych značiek. Logika :) aby sa s každým strojom predavali aj naplne rovnakej znacky
anaba
Dakujem pekne za vase reakcie :-) Aj som si to myslela,len som chcela pocut,teda citat aj nazor niekoho ineho.Hold tak som si kupila kavovaric s jednymi z najdrahsich kapsul :-(
2010
Socializmus alebo kapitalizmus ten isty problem... ta ista znacka ale komercne v robote su trochu ine ako tie iste domace, hadajte preco -:)
marcel83
My mame doma Dolce Gusto a ja som s tym vybabral :D

Pouzitu kapsulu som nevyhodil, ale nozom presne orezal tu foliu na vrchu - cize otvoril. Vysypal pouzity obsah kavy a vyumyval. Dole je sitko, to tam musi zostat.

Teraz dam do kapsule akukolvek mletu kavu, pripadne caj, strcim do masinky a ficim ;) Dokonca aj Nescu som skusal a v pohodke ;)

Kapsule vyzeraju takto:


evanaaa
Tiež mám Tassimo, aj keď teraz vidím, že radšej by som mala Dolce Gusto, má viac variácií kapsúľ. Jasné, že tam iné nejdu, len tie, čo sú na to určené, ale ako udáva aj @marcel83 , kedysi dávnejšie som niekde videla alebo čítala, už neviem, ako sa dajú kapsule znovu použiť, zrecyklovať, trochu babračka, tak som to ani neskúšala. Inak, mne tá Jacobs a aj iná v tých kapsuliach veľmi nechutí, má dosť horký podtón, ale dobrá je Morning kafé ( Ranná káva) a Café au Lait - káva s miekom, to sú tie novšie. Iróniou je, že som predčasom vyhrala pákový kávovar Philips a nejak mi nefunguje, tak som ho odložila nabok, škoda, potrebovala by som poradiť, ale počula som, že chybná môže byť páka, mne totiž voda netečie cez ňu, len cez parnú dýzu, aj keď ju nemám zapnutú, do páky voda nejde. Marcel, nevedel by si poradiť - @marcel83 , ty sa vo všeličom vyznáš....?
evanaaa
P.S. pozrela som aj ten druhý link- Tassimo, ale tam nie je video na postup, ako u D.Gusto.......na výmenu kávy a obnovu kapsúľ.
marcel83
Veď je to na obrázku krásne vidieť.....Je tam taký lievik kovový ako príslušenstvo, na nasypanie kávy do kapsule.....
svedka
@evanaaa ja som z kavickoveho oboru :) ja si myslim, ze mas zle zatiahnutu/zacvaknutu paku.priloz, zatlac jemne, zlava do prava zatiahni.nic? Sitko si vytiahla? Do Tassimo kapsul uz kavu nenasypes , to sa ani neoplati, je to horsi patent ako na Dolce...
marika9
Ja by som taký kávovar nechcela. Okrem toho, že obmedzuje na použitie jednej značky, nie som si istá, z čoho je náplň vyrobená. Môže obsahovať prísady napr. na zjemnenie, podporu zpenenia kávy a pod.
marcel83
neviem ci by si dovolilo Dolce gusto pridavat nejaky sajrajt do kapsul. Alebo teda hociaky vyrobca….
elixir
Tiež používame Dolce Gusto, to odstránenie fólie vyskúšam... :)

Ja som veľmi chcela takú mašinku bez kapsúľ, kvôli výberu a skúšaniu rôznych druhov kávy, a aj z eko hľadiska, ale veľké kvalitné kávovary sa oplatí kúpiť len keď človek na nich pripraví denne niekoľko šialok kávy, aby sa prístroj neustále "premýval"... Sme doma dosť málo a aj tej kávy si toľko nepripravujeme, takže čo je na takých mašinkách s kapsuľami na nezaplatenie je, že nemajú kadejaké rúrky, kde by zvyšky kávy plesniveli... a aj rôzne pripravené kafe je relatívne na úrovni... Aj keď na macchiato pripravené kaviarnikom s kvietkom namaľovaným do mliečnej peny sa to nechytá... :)
Kto má ale doma veľkú spotrebu kávy, pre toho sú asi lepšie bezkapsuľové prístroje.
svedka
Napln v kapsuliach dobrych značiek je normálna kava :D a na vyber je viacero značiek, aj eko kávy. To zas nefunguje takto konspiracne
zolik
@marcel83 ty tusim vybabres so vsetkym.
my mame uz dobrych 10 rokov Francis Francis a som velmi rada, lebo do tej masinky pasuju vsetky Pads s oznacenim E.S.E. jedno od akeho vyrobcu a neprodukujeme ziaden odpad. pouzite "kapsule" idu priamo do kompostu.
honestka
v minulosti tu boli rozne diskusie okolo kavovarov, skus ich prebehnut
.
namiesto pracne vyyobencyh nadrziek sa skuste pozriet v obchode kde uz niekolko rokov dostat kupit sietovane opakovane pouzivatelne: “My K-Cup Replacement Coffee Filter” filtre ktore su lahko umyvatelne.
Kupa zrejme zalezi podla kavovara, moja je na “Keurig”
kuk tu:
 www.amazon.ca/Xcellent-Global-Reusable-Housing-filter...


marcel83
@honestka treba citat cele. Hore som pisal o vyrobeni si "refillable" kapsule "homemade" - bez investicie a dal aj link, kde sa daju kupit uz nachystane "refillable" kapsule - s investiciou ;)
bubaya
Nepatrí to sem, lebo je to o NESPRESSO, ale možno sa to niekomu bude hodiť. V LIDL v Nemecku majú kávové kapsule Bellarom, niekoľko druhov. Neviem, či aj v slovenskom, lebo doma kapsule nekupujem, mám obyčajný kávovar. Stoja presne polovicu z originálnych a sú chuťovo nerozoznateľné. Otestovali sme niekoľko druhov a porovnali s originálom - vzhľadom na mimoriadne priaznivú cenu sa nám tie Lidlácke zdali ešte lepšie.
evanaaa
@svedka , ja som to s tou pákou niekoľkokrát skúšala, ano, zľava doprava, ale páka sa úplne do stredu nedá potiahnuť, ešte sa dokonca trošičku vráti späť doľava. To, čo je v nej dnu, neviem, či je to sitko, lebo sú dva varianty - jedno na sypanú kávu a druhé na tie porciované kapsule, tiež tuším E.S.E. Dokonca som sa aj v NAY-ke bola pýtať a nevedeli mi poradiť, len @elisti čka, Eliška povedala, že aj ony mali zlú páku a im ju vymenili, možno je chybná, neviem.....
elixir
@svedka Máme doma Dolce Gusto a tam sú tie kávy už stanovené, rôznych množstiev a kvalít, ale inú než mi do kapsúľ dajú, si na prístroji bez "triku" nepripravím. :/ Eko hľadisko som mala na mysli skôr odpad, ktorý potom zostáva.
Mňa to vždy napadne hlavne keď idem okolo obdchodov zameraných na kafe s obrovským výberom a zacítim vôňu praženej kávy, vtedy ma napadne, ako rada by som mala takú lepšiu mašinku a skúšala tie kávy jednu za druhou. :)
elixir
@marcel83 Tej z videa? Tú som radšej ani nepozerala. :) To bolo skôr tak na "aha, čo všetko sa dá". :) Inak to len maluje do peny, nepripraví to kávu.
radox1
tieto kapsulove masiny su vyhodene peniaze.kupte si radsej pakovy kavovar a mlyncek,naucte sa na nom kavu zomlet na spravnu hrubku zrna,spravnu silu tamperovania a mate doma obstojne espresso.