Varenie

Kakaové bôby

forfit - bez fotkyforfit, 17. apríla 2012

zdravím všetkých,
žiadam o radu, viete niekto spôsob prípravy kakaových bôbov???chcela by som z toho spraviť tekutú čokoládu a len tak popíjať ale neviem ako ten bôb spracovať. Ak má niekto s kakaovými bôbmi skúsenosť alebo aj využijetie v iných receptoch budem rada ak poradíte.Za rady vopred ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
ja ich mam rada len tak, chrumkat a su naramne zdrave
babunika
Pouzivam kakaove neprazene boby na rozne nepecene cokoladove kolaciky. Vacsinou ich drvim v maziary na prasok. Moj oblubeny recept: Hrst vo vode namocenych (cez noc) mandli (kludne aj ine orechy), 2 alebo 3 hrste susenych hrozienok (moze byt akekolvek susene ovocie), rozdrvene kakaove boby (podla chuti, ja davam cca 3 lyzice). Mandle rozmixovat, susene ovocie tiez. Vsetko spolu zmiesat, tym sa vytvori zmes. Mozu sa vyformovat do guliciek, alebo kociek, to je uz podla fantazie :) Ja ich este obalujem v nastruhanom kokose. Chutia vyborne :)
2010
Ako mladas som zil v tropickej afrike a u nas na skole chemicky koumaci vyrabali vsetko mozne a nemozne od oguro ( palmove vino ) az po domacu cokoladu.Jedine si pamatam ze je to dost komlikovane -pracne ked nemas vsetky pristroje plus oni tie boby zbierali a fermentovali a to nehovorim o prazeni drveni a odelovani sup od jadra atd..



babav
@2010 ty si hotova encyklopedia ! Pekne poucne video,ale ja si radsej kupim hotovu cokoladu ;-) .
thrwtchr
mňa oco naučil ich chrúmať a činím tak doteraz - vždy za priehrštie kávových i kakaových bôbov vo vrecku.