Varenie

Kačka ako minutka

soulseek - bez fotkysoulseek, 6. júla 2010

Ahojte všetci...Mám veľmi rada hydinu a divinu, no nikdy nie sme schopní všetko na jeden
krát zjesť. Chcem sa preto spýtať, či je možné kačku po upečení nejak šetrne zamraziť a
neskôr použiť či predpiecť a potom dopiecť. Jednoducho jestvuje nejaký grif na kačku
ktorá po upečení a zamrazení chutí rovnako? Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Ja takisto. Vedˇkačky moc veľké nebývajú a ak sa z nich masť vytopí, zostane pár kostí. Sme len dvaja a pred pár dňami som piekla kačku a k nej som ešte prikúpila 2 kačacie stehná,aby bolo dosť. Ale ak už vieš, že všetko nezjee, tak si ju rozpol a upeč len jednu polovicu, tú druhú zamraz. Ináč neviem, možno ti ešte niekto poradí.
soulseek
no ale ked ja si chcem pre seba samucku...tak narychlo len vytiahnut a sup sup ked potrebujem...a keby bola este taka ako cerstva
evusik
@soulseek otázka je či si to už niekedy skúšala zamraziť, osobne si myslím, že tým tomu mäsu neublížiš a keď ho rozmrazíš a strčíš na 5 min. do trúby alebo mikrovlnky.... treba to vyskúšať.... u nás to nehrozí aby sa nezjedla. Moja mama kedysi keď sme mali viac husí dávala pečené husacie kúsky do pohára a zaliala to horúcou masťou a uložila do chladu, tak robila aj pečienky a to bola iná fajnovosť....
2010
ja jedine poznam taky tradicny francuzky recept -confi, ktory je komplikovanejsia verzia to co spomina evusik, ( aj u nas babky sa nakladalo do poharov ale vtedy ma to nezaujmalo...)




janger
Myslim, ze dat do mraznicky by nemal byt problem. Alebo ked nechces robit celu kacku, mozes kupit len kacacie prsia. Trosku ine ako tradicna kacka v rure. Ale mas to za chvilu na panvici hotove. A zjes to naraz. My to tak niekedy robievame a velmi to chuti .
bozulka
Keď kúpim chladenú kačku rozdelím si-prsia robievam na panvici jednoducho osolím narežem kožu,nechám trošku odstáť a potom pečiem na panvici najprv kožou dolu,keď je červená otočím a dopečiem.Mám rada keď je vnútri rúžovučká,nie krvavá.Stehná a "malé stehná" s "trtolom upečiem a z vnútorností a kostry urobím polievku.Robím to takto pokiaľ neprídu mladí na obed.My sme iba dvaja a celú by sme nezjesli ani za tri dni.
jeka
podľa mňa zmrazenie by nemalo uškodiť,ale treba skúsiť potrieť mäso horčicou alebo nejakou marinádou čo to urobí .
sjuz
teda - nám kačka tiež nezostane:)) soulseek - a čo takto upiecť len polovicu?
tinca
Ja už celú kačku ani nekupujem, lebo tam je mäsa za mak, len kopa kostí, kúpim stehná a prsia, podľa osádky hostí, kto čo má rád a je to bez odpadu. Kačka je drahá na to, že mäska je málo. Napr. ja som mala vlani na vianoce návštevu, kúpila som 2 bal.stehien po 2 KS, bol to dovoz z Francúzska, také krásne stehná som nikdy nemala+2 bal prsia, ktoré som narezala na mriežku, krásne sa vypiekli,červená kapusta,knedla, nemalo to chybu aspoň podľa hostí a prázdnych tanierov!? Je to tiež finančne nie lacné,ale kvalitné.
chorvatka
Ja by som Vam dala len jednu radu a ta sa tyka akéhokolvek masa, co chcete ulozit do mraznicky; najprv si to mäso nakrajané na kusky ci rozporcované (kacka) orestujte na panvici, aby sa uzavreli pory a stava nevytiekla. Nikdy ho vsak nesolte, inak stava ihned vytecie. Nechat mäso ochladit, zavriet do sacku ci vanicky a dat zmrazit. Takto predpecené prirodné mäso môzete na dalsi raz velmi rychlo spracovat, mensie kusky sa nemusia ani rozmrazovat, napr na gulas ci perkelt.
sjuz
tinca - aj my sme si minule nakúpili kačacie prsia aj stehná - mali v akcii a fakt sa oplatilo.Dali sme do mrazu, a ko vravíš - máš kvalitné mäsko. Keď čakáme návštevu, a robím obed pre veľa ludí, robievam dve kačky a k nim šupem aj naporcované kura - chytí tú úžasnú kačaciu chuť, a aj mäska je viac....
soulseek
EVUSIK s tou mastou bomba napad- skusim, CHORVATKA tak tiez super rady ako zmrazovat masko, vsetkym dakujem ste mi pomohli jedna radost.... a s tou celou kackou a velkeho odpadu.....diiiiiiky