Rôzne

Kačacie prsia

emery - bez fotkyemery, 23. decembra 2014

srdiečka, viem že tu teraz asi nik nema čas, ale chem robiť kačacie prsia na 1. sv. vian. ale ešte nikdy som ic nerobila, tak niečo overene mi skúste poslať. je toho cca pol kila. a aku prílohu. ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
v nedeľu na JOJ dával 15min kuchár pečené kačacie prsia, v archíve nájdeš(asi o 17,15), ja osobne som robil vždy celú kačicu tak nemám skúsenosť, v mrazáku mám 2 kačacie stehná ak niekto pridá dobrý receptík, tak ich urobím podľa neho
sovka62
Ja pekávam, prsia a stehná, lebo je nás veľa a tak sa mi zmestí na veľký plech pre všetkých. Takže: deň vopred osoliť, riadne, hrubú vrstvu soli. Ráno opláchnuť, vložiť do pekáča, podliať trochou vody a zakryť alobalom. Pekáčik by mal byť malý, aby ho to pol kila zaplnilo. Pečiem pri 160 st. (teplovzdušná) cca hodinu, potom vyberiem a skúsim, či sú mäkké. Ak nie, alobal naspäť a ešte piecť skoro do mäkka, lebo keď sa alobal odloží, dopekajú sa do červena už len 10-15 minút, podľa rúry. Neobraciam, netreba, sú upečené kolom-dokola. Ako príloha môžu byť lokše, ale ak ich podávam ako hlavný chod, robievam červenú kapustu dusenú s jablkami a červeným vínom (mám ju v receptoch, ak chceš, pozri si) a knedľu, kysnutú a na pare, či zemiakovú, podľa toho čo majú stravníci radšej.
radox1
na suchu panvicu narezanou do stvorca kozou dole pomaly nechat tiahnut do cervena,obratit,vlozit do vyhriatej rury pod gril na 10-15 minut a hotovo.