Kačacie prsia na brusnicovej omáčke so zemiakovým pyré (fotorecept)

Kačacie prsia na brusnicovej omáčke so zemiakovým pyré (fotorecept)
Foto: sjuz
sjuzSjuz, recept pridal: 15. mája 2011 15:17Ďalšie jeho recepty

Jedna z variácií na kačacie prsia.

Suroviny

2
porcie
15
minút
príprava
5 z každej strany na
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Kačacie prsia narežeme na koži priečne aj pozdĺžne tak, aby vznikli malé štvorčeky. Osolíme a okoreníme čerstvo namletým korením.
Kačacie prsia na brusnicovej omáčke so zemiakovým pyré (fotorecept) - obrázok 1

2

Na panvici rozpálime olej a maslom, a opekáme prsia najprv kožou dolu, cca 5 min.
Kačacie prsia na brusnicovej omáčke so zemiakovým pyré (fotorecept) - obrázok 2

3

Prsia otočíme a opekáme z druhej strany tiež cca 5 min.
Kačacie prsia na brusnicovej omáčke so zemiakovým pyré (fotorecept) - obrázok 3

4

Prsia dáme do zapekacej misy a vložíme do vyhriatej rúry na 200 st.C na cca 15 minút. Pripravíme si zemiakové pyré - ja uvarené zemiaky vyšľahám šľahacími metličkami s klasickým maslom a sladkou smotanou. Pyré má bohatú chuť a je jemné a nadýchané.
Kačacie prsia na brusnicovej omáčke so zemiakovým pyré (fotorecept) - obrázok 4

5

Z panvice vylejeme výpek z pŕs, ale panvicu neumývame. Pridáme maslo.
Kačacie prsia na brusnicovej omáčke so zemiakovým pyré (fotorecept) - obrázok 5

6

Keď sa rozpustí, pridáme hnedý cukor. Premiešame a necháme chvíľu karamelizovať.
Kačacie prsia na brusnicovej omáčke so zemiakovým pyré (fotorecept) - obrázok 6

7

Pridáme džem, sójovú omáčku a balsamico. Podlejeme vínom, a miešame za mierneho varu, až kým omáčka nezhustne na požadovanú hustotu. Odstavíme.
Kačacie prsia na brusnicovej omáčke so zemiakovým pyré (fotorecept) - obrázok 7

8

Prsia po vybratí z rúry necháme ešte cca 5 minút stáť a odpočívať, a potom ich pokrájame na plátky.
Kačacie prsia na brusnicovej omáčke so zemiakovým pyré (fotorecept) - obrázok 8

9

Podávala som poliate omáčkou a s jemným krémovým zemiakovým pyré. Samozrejme, nechýbal pohár rosé:)
Kačacie prsia na brusnicovej omáčke so zemiakovým pyré (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cistinka, 15. mája 2011 o 18:51
    Tá chrumkavá kôrka vyzerá lákavo :-)


  • frezia68, 15. mája 2011 o 19:20
    Krásny,chutný recept...hoci trocha mastné,ale tej koži by som neodolala a brusnice výborne dopĺňajú túto pochúťku.


  • baculata, 15. mája 2011 o 19:55
    Velmi pekne pripravené, krásne namriežkovaná kožička, ešte som nerobila týmto sposobom, len celu kačku piekla v trube.Možem sa spýtat, ked to zapekáš 15 min v rure ešte podlejes vodou?Ja ju pečiem aj tri hodiny, stačí prsia tak krátko? Prepáč, ale chcela by som sa to naučit, naši dospeláci odmietaju pečenu kačku, možno takto pripravená by ich zaujala.Páči sa mi aj kombinácia so zem.pyré,tiež pre mna netradicne.Dakujem.


  • cica2, 15. mája 2011 o 20:02
    krásny recept a aj krásne nafotené!


  • cica2, 15. mája 2011 o 20:04
    ešte sa chcem opýtať, čo to je balsamico redukcia?


  • sjuz, 15. mája 2011 o 20:14
    nepodlievam ničím, ide len o prehriatie mäska, aby nebolo úplne surové vnútri. Manželovi som nechala o pár minútiek dlhšie, on nemá rád ružové mäso - medium:).
    Redukcia z octa balsamico je pomaly varený balsamico ocot a tým sa zredukuje na sirup. Najznámejší je z talianskej Modeny. Ja som ho samozrejme nerobila doma:), ale kúpila.
    Prsia stačí krátko - robia sa na minútky, ako steaky.
    A ďakujem:)


  • altyn, 15. mája 2011 o 20:31
    U nás občas majú zvlášť balené kačacie prsia a teraz budem vedieť čo s nimi... :-)))


  • cica2, 15. mája 2011 o 20:45
    @sjuz , ďakujem za odpoveď:)


  • enerrgizer, 15. mája 2011 o 21:18
    perfektné...až som vyhladol :-)


  • michsamant, 15. mája 2011 o 21:26
    juuuj tie tvoje mnamky uz od pohladu chutia


  • lyali, 15. mája 2011 o 22:15
    Úžasná kombinácia ku kačaciemu mäsku. Ešte som neskúšala zemiakovú kašu vyrobiť s pridaním smotany - skúsim. Zemiaky mám veľmi rada a páči sa mi, že podávaš aj ku kačke :-) KK :-)


  • babav, 15. mája 2011 o 23:18
    Fajnovy recept,pochutka hlavne pre gurmanov co maju radi cervene a ruzove maso.Ja mozem iba prepecene(well done) , nepochutila by som si :-(


  • jerica, 15. mája 2011 o 23:21
    Tak ako Tvoj manžel tak aj môjmu musím prepiecť mäsko , ja som za medium :-)) Rýchle a chutné :-))


  • palokuchki, 16. mája 2011 o 03:11
    To musi byt ale dobre, recept si odkladam.


  • sjuz, 16. mája 2011 o 07:36
    premýšľala som, že čo by som k tomu urobila - niečo iné ako kapustu a knedla - a vyšla mi z toho najlepšie kaša:) a vďaka za komenty:)!


  • lucylee, 16. mája 2011 o 08:49
    tak toto je fakt paráda, hneď by som si dala


  • eraserhead, 16. mája 2011 o 08:56
    možno by k tomu išla aj polenta, taká tuhšia


  • tatranka, 16. mája 2011 o 15:19
    @sjuz , ako náhle sa mi pri pohľade na obrázok zbiehajú sliny,tak je rozhodnuté.Recept sa mi páči,ukladám ho do kk a budem sa snažiť ho zrealizovať.


  • remcula, 16. mája 2011 o 23:22
    Och, to je krása a o chuti vůbec nepochybuji!!


  • honestka, 18. mája 2011 o 03:08
    bardzo smacna Sjuz.
    prave mame peknu kacicu, ale tentoraz ju peciem celu tak po nassky. nabuduce bude takto fajnovo-perfect pink.


  • bozulka, 21. mája 2011 o 00:15
    @sjuz škoda,ja som robila kačacie prsia v čera a nevedela som ako ich urobiť.Tak som ich len osolila,okorenila a dala do mojej fritézy,len som sa bála aby nebolo veľa tuku,nebolo!Robila som medium,pokrájala na plátečky a dala na šalát s rukoly a rajčiniek,oliv.oleja a trošku balsamica.A hotovo! Bolo to výborné,len trošku hriešne!


  • sjuz, 21. mája 2011 o 21:28
    no aké krásne, bozulka:), a vďaka za tip - vidíš, mala si dať na Varechu:)! ďalší skvelý recept!


  • bozulka, 23. mája 2011 o 11:56
    Ja viem,ale keď ja to považujem za úplne nechcem povedať že bezcenné,ale skoro trápné.Ináč teraz málo varievam,väčšinou len takéto rychlovky na poslednú chvíľu a to ma nenapadne vôbec zobrať foťák.Vo fritéze ostalo asi za lyžicu tuku /prsia boli chudučké/ tak som tam urobila druhý deň americké zemiaky,špargľu zabalenú v sušenej španielskej šunke.Miesto holandskej omáčky bola "majolenka originál"-muselo stačiť... -:)))


  • evas13, 23. mája 2011 o 12:14
    @sjuz nerob mi to, nestačím prehĺtať, mňam. Vyzerá to úžasne. :)


  • martan11, 26. mája 2011 o 21:45
    viem si zivo predstavit tu vonu aj chut ... co najskor recept skusam a dam vediet ako to dopadlo :)


  • karolkooo, 19. júna 2011 o 18:04
    vcera som robila, velmi chutilo! nemala som narychlo balsamico, tak bola omacka bez, ale aj tak dobrotka..:)


  • jamarlen, 19. júna 2011 o 18:33
    milá @sjuz , pôvodne sme dnes chceli robiť tento tvoj recept, no nakoniec sme využili len technológiu na spracovanie prsíčok. tentoraz sme použili orechový lekvár, ktorý sme včera dovarili. ako prílohu sme robili mafínky zo zemiakovej kaše....
    mäsko bolo vynikajúce, aróma kačacinky vynikajúco vyznela, a celkovo to nebolo tak pretučnené, ako keď sa pečie celá kačka. nabudúce skúsime aj s dubákmi - kačacina a dubáky sú božská kombinácia....
    v jednom mäsiarstve predávajú aj kačacie trupy, tie isto vyskúšame na náš obľúbený šolet.


  • varcholka, 16. decembra 2012 o 20:56
    my sme to dnes vyskúšali na obed, bolo to vynikajúce, nemala som doma brusnicový džem, tak som namočila na chvíľu sušené brusnice /Lidl/ do horúcej vody, potom rozmixovala a použila do omáčky, tá omáčka bola výýýýýýborná, ďakujeme za recept:)


  • marikahr, 16. júna 2013 o 15:04
    @Sjuz
    práve dojedené! famózne:-)
    vďaka za inšpiráciu


  • katka78, 10. februára 2014 o 01:02
    @Sjuz pridávam sa k ďakovačkám vyššie, výborné jedlo! Chuť kačice sa s brusnicami na víne skvele dopĺňa. Dnes bola testovacia jazda v počte 2ks, v marci to už bude naostro pre hostí na oslave narodenín. Veľmi pekne ďakujem za recept.





Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist