Rôzne

Južné ovocie

helica - fotkahelica, 24. novembra 2014

Dievčence, prosím nemáte náhodou skúsenosti s kvalitou pomarančov a mandarínok kúpených v Rakúsku? Ja tento rok neviem natrafiť na skutočne dobré pomaranče ani mandarínky a citróny. Tuším ešte aj tie zatracované kubánske pomaranče za hlbokého socializmu boli lepšie, ako tieto šmejdy, čo nám ponúkajú v obchodných reťazcoch. Pamätám si ako dievča, že keď niekto šúpal v triede mandarínku, tak to dokázal na jeden ťah a voňala celá škola, nielen trieda.
Chystám sa na vianočné trhy do Viedne a chcela by som si tam kúpiť niečo chutné a jedlé.
Ďakujem za pomoc a rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

slawi
Mila helica, mame tu take iste citrusove ovocie ake u vas.
Nic vynimocne, najde sa dobre a aj horsie ktore uz len odstavit.
Minuly tyzden som kupila mandarinky v lidl a boli naozaj super, malicke ale plne chuti.
A uzi si tie vianocne trhy :)
slawi
Mimochodom tie kubanske pomarance som milovala :))
evanaaa
Je rozdiel, aké mandarínky kúpiš, tie pravé sú poriedko a to sú práve tie, čo sa ľahko šúpu, ako spomínaš, medzi plodom a šupkou je voľný priestor, ale ak ich musíš driapať ako pomaranče, to už sú krížence, väčšinou Klementínky a ani chuť nie je mandarínková, skôr chutia ako pomaranče, nemám ich rada, ale zatiaľ som mala na tie pravé šťastie, len aby bolo stále. Pomaranče už tak nekupujem, nemám ich moc rada. A mám tmavozelený grep, nejaká nová odroda, teda, u nás som ich ešte nevidela - Sweet, ale som ešte neochutnala. A v Rakúsku ovocie nekupujem, tak neviem.......
sovka62
Heli, tie papierová krabice, v ktorých sú mandarínky, bývajú označené. Hľadaj nápis Satsumas, to sú tie pravé, z ktorých stiahneš kôru naraz (ona je voľná už keď mandarínku vezmeš do ruky), to sú tie pravé, sladké, voňavé. Bývajú až v decembri a potom tak do konca januára, tak ešte chvíľu vydrž.
helica
Dievčence, ste veľmi milé, dobrá rada nad zlato. Toľko počúvam o kvalitnejších pracích práškoch, orieškoch, mandliach ap. kúpených v Rakúsku, že ma napadlo, či nemajú aj kvalitnejšie citrusy.
@slawi , zrejme žiješ v Rakúsku a poznáš dobre kvalitu výrobkov
@sovka , názov mandaríniek mám už napísaný a uložený pri dokladoch. Tak ešte raz díky a tie tmavozelené akože grepy, som zatiaľ iba obzerala, čakám na referencie.
cesminaz
@helica ..prave som ti chcela napisat to iste co @sovka :-) ..ze podla mojich skusenosti su najlepsie mandarinky s napisom "satsumas"!!! Mas to napisane aj na etikete na mandarinkach,takze to neprehliadnes ;-) Ja velmi casto nakupujem v Rakusku,ci uz ovocie,alebo muky a syry.Su lepsie a kvalitnejsie,nez tu u nas ;-P