Zdravá výživa

Jarabina vtacia

cinkla - fotkacinkla, 1. septembra 2011

Prosim, kto mate skusenosti s pouzivanim Jarabiny vtacej mozete sa ohlasit ? Neviem ci sa da pouzivat lepsie v surovom stave, susena, kompotovana ale inac upravena ? Vdaka !

@zareaguj


Diskusia k téme

seta
Keď som bola dieťa, tak sme s rodičmi chodili oberať jarabinu a mamka ju zavárala s jablkami a hruškami, pridala aj škoricu a klinčeky, bolo to výborné ako príloha k mäsu. Vtedy sme mali označené stromy, ktoré boli pravé, poznáš to podľa zúbkovania na liste, len teraz si už nepamätám či tá dobrá má zúbkovanie po celom liste, alebo len do polovice. Ale rozdiel bol v tom, že tá nepravá jarabina bola veľmi trpká.
ancicka
@seta ,ako deti sme jedli aj tú trpku.Volali sme ich - kocerpky. Boli sme potom cely zmodretý/myslím ústa/ a zúby sa nedali tak skoro vyčistiť.Niekto potom prišiel z nápadom,že sa zuby vyčistia zo zelénym tvrdým jablkom,tak sme zasa chrumali zelené jablka.Potom sme sa aj vody napili a nebolo nám nič.Vybehali sma to asi!