Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 5 najnovší komentár dnes 21:01
- Siskaa77: Hľadám stratený recept na kysnuté cesto s BB pudingom 1 najnovší komentár 29. septembra 2025
- Daniela15: Stratený? 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 505 najnovší komentár dnes 10:11
- Musha: Tvaroh na cheesecake 1 najnovší komentár 28. septembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 5 najnovší komentár dnes 21:01
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 505 najnovší komentár dnes 10:11
- Siskaa77: Hľadám stratený recept na kysnuté cesto s BB pudingom 1 najnovší komentár 29. septembra 2025
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 3 najnovší komentár 29. septembra 2025
- Musha: Tvaroh na cheesecake 1 najnovší komentár 28. septembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 186 najnovší komentár dnes 10:11
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 5 najnovší komentár dnes 21:01
- Musha: Tvaroh na cheesecake 1 najnovší komentár 28. septembra 2025
- Siskaa77: Hľadám stratený recept na kysnuté cesto s BB pudingom 1 najnovší komentár 29. septembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Sýty fazuľový šalát, na desiatu aj na chlebíčky VIDEO
-
Šampiňónová sviečková omáčka VIDEO
-
Minul sa vám pudingový prášok? Namiešajte si doma vlastný! VIDEO
-
Ako spraviť úhľadné, rovnako veľké fašírky či burgery? Túto pomôcku máte určite doma VIDEO
-
Tvarohové knedle so strúhankou podľa Magdaleny Dobromily Rettigovej VIDEO
-
Jablkový koláč so škoricou VIDEO
-
Ružový cestovinový šalát VIDEO
-
Víkendové pečenie: 12 receptov na výborné jablkové koláče. Tieto budú chutiť celej rodine
-
Víkendové pečenie: 10 receptov na úžasné kokosové zákusky pre rodinu aj pre hostí. Nebudete si vedieť vybrať!
-
Sýta polievka plná zeleniny: 13 receptov na boršč. S mäsom i bez a jeden dokonca aj z cárskeho paláca
-
Zaváraná cvikla: Klasika, s chrenom, s jablkami, aj ako šalát. Všetky variácie vám zachutia
-
Mäso na nedeľu: 11x bravčová krkovička z pekáča aj z panvice
-
Zaženú hlad aj prilákajú hostí: 11 chutných dôvodov, prečo sa doma oplatí mať tortillové placky
-
Zvyšky od nedele: Zostala vám ryža, zemiaková kaša či knedľa? 10 nápadov, ako z nich urobiť sladkú večeru
www.knorr.de/produkt/detail/260173/knorr-jaeger-soss...
Skús okopírovať zloženie a možno sa trafíš.
Ale správny jager (poľovník) do nej dáva vždy to, čo práve ulovil, takže je to vždy o improvizácii.
Jedna je so smotanou, teda bledá verzia, druhá s paradajkovým pretlakom, tretia s paprikou. Základom sú: smotana na varenie, hriby - žampiony, kuriatka, dubáky, kozáky....čím aromatickejšie, tým lepšie, cibuľka najemno nakrájaná a nejaký tuk na opekanie. Niekde je to údená slanina, niekde olej, alebo maslo. Tak si vyber.
Cibuľku nadrobno opražiť na tuku, alebo so slaninou, musí chytiť zlatohnedú farbu, teda nie len speniť. Pridať hríbiky, zas dobre poopekať, kým chytia trochu farbu, ale zas aby neboli nejaké scvrknuté škvarky. Priliať smotanu, soľ. korenie. Polovičku smotany možno nahradiť dobrým vývarom. Vyvariť omáčku na želanú konzistenciu. Kto má rád hustejšie omáčky, môže zahustiť škrobovou múčkou, rozmiešanou v troche mlieka, alebo vody.
Druhá varianta: pridá sa paradajkový pretlak, zo 2 PL, aby omáčka bola červená.
Tretia varianta: červená paprika, červené víno.
Niekde sa pridáva petržlenová vňať, tymián.
Tá omáčka od Knorr obsahuje papriku aj paradajkový pretlak.
Ďakujem