Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 84 najnovší komentár dnes 12:32
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
- Rasto147: Šípkové víno 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 1079 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 84 najnovší komentár dnes 12:32
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 1079 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 10 najnovší komentár 14. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 498 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 84 najnovší komentár dnes 12:32
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 22. novembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Linecké kolieska -
Krémové lososové rizoto s cherry paradajkami +fotopostup -
Najjednoduchšie marcipánové zemiaky hotové za 10 minút +video -
Bezlepková roláda Piñacoláda +fotopostup -
Pečené kuracie stehná s brusnicami +fotopostup -
Nepečená mrkvová torta +fotopostup -
Šťavnaté plnené morčacie burgery pečené v rúre +video
-
Zabudnite na hubky a kefky. S týmto trikom bude ponorný mixér čistý za pár sekúnd VIDEO -
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník VIDEO -
Jednoduché zemiakové placky VIDEO -
Rýchly segedín s mletým mäsom VIDEO -
Tvarohovo-makový koláč s mandarínkami VIDEO -
„Pošťastilo“ sa vám pripáliť omáčku? Takto ju ešte môžete zachrániť VIDEO -
Nemáte poruke košík na nakrájaný chlieb? Poskladajte si ho z utierky! VIDEO
-
Mesiac do Vianoc: 15 najklikanejších sladkých receptov minulých sviatkov -
Čo variť tento týždeň: 14 inšpirácií na obedy a večere počas pracovných dní aj na prvý adventný víkend -
12x pudingový koláč: Upečte si kysnutý závin, prešívanú deku alebo rezy macocha -
11 hrnčekových receptov: Bábovka, muffiny, buchty, medovníky aj krémové zákusky, ktoré upečiete aj bez váhy -
Známe aj nové: Knedlo-vepřo-zelo, výpečky aj segedín. 11 receptov na nedeľný obed s hlávkovou kapustou -
TOP rebríček: 15 najlepších novembrových videí, to je predzvesť Vianoc aj recepty na všedné dni -
Z babičkinej kuchyne: 12 receptov na koláče zo zemiakového cesta. Tieto nikdy nebudú suché
www.knorr.de/produkt/detail/260173/knorr-jaeger-soss...
Skús okopírovať zloženie a možno sa trafíš.
Ale správny jager (poľovník) do nej dáva vždy to, čo práve ulovil, takže je to vždy o improvizácii.
Jedna je so smotanou, teda bledá verzia, druhá s paradajkovým pretlakom, tretia s paprikou. Základom sú: smotana na varenie, hriby - žampiony, kuriatka, dubáky, kozáky....čím aromatickejšie, tým lepšie, cibuľka najemno nakrájaná a nejaký tuk na opekanie. Niekde je to údená slanina, niekde olej, alebo maslo. Tak si vyber.
Cibuľku nadrobno opražiť na tuku, alebo so slaninou, musí chytiť zlatohnedú farbu, teda nie len speniť. Pridať hríbiky, zas dobre poopekať, kým chytia trochu farbu, ale zas aby neboli nejaké scvrknuté škvarky. Priliať smotanu, soľ. korenie. Polovičku smotany možno nahradiť dobrým vývarom. Vyvariť omáčku na želanú konzistenciu. Kto má rád hustejšie omáčky, môže zahustiť škrobovou múčkou, rozmiešanou v troche mlieka, alebo vody.
Druhá varianta: pridá sa paradajkový pretlak, zo 2 PL, aby omáčka bola červená.
Tretia varianta: červená paprika, červené víno.
Niekde sa pridáva petržlenová vňať, tymián.
Tá omáčka od Knorr obsahuje papriku aj paradajkový pretlak.
Ďakujem