Varenie

Jager omáčka

majasza - bez fotkymajasza, 15. septembra 2017

Prosím nepozná niekto recept na jager omáčku na medailonky?


Ďakujem za recept

@zareaguj


Diskusia k téme

kecupicek
Super nápad. Odteraz budem variť iba omáčky od Knorra, asi to bol úspešný poľovník, keď napatľal toľko omáčok. Môj otec bol poľovník dlhé roky a často sa mu stávalo, že prišiel bez úlovku. Rád pozoroval zver a pre čaro okamihu zabudol vystreliť. Aká bola večera? Hovädzie na divoko.
zolik
na Nete je receptov a receptov a receptov, len si treba dat sam tu namahu a si ich vyhladat, popripade prelozit na www.slovnik.sk
kecupicek
Kým to preložím, zabudnem, čo som chcela variť. Nerozumiem poriadne maďarsky a to ma veľmi trápi, dala som si záväzok, že sa budem zdokonaľovať v maďarčine. Je to úžasná reč a mám rada maďarské jedlá. Rada sledujem ľudí, ktorí vedľa vás hovoria cudzou rečou v domnemí, že im nerozumiete, a vy sa zasmejete.
bubaya
Ja Jäger Sosse som našla asi 1588 receptov, ale môžem ich rozdeliť na tri skupiny:
Jedna je so smotanou, teda bledá verzia, druhá s paradajkovým pretlakom, tretia s paprikou. Základom sú: smotana na varenie, hriby - žampiony, kuriatka, dubáky, kozáky....čím aromatickejšie, tým lepšie, cibuľka najemno nakrájaná a nejaký tuk na opekanie. Niekde je to údená slanina, niekde olej, alebo maslo. Tak si vyber.
Cibuľku nadrobno opražiť na tuku, alebo so slaninou, musí chytiť zlatohnedú farbu, teda nie len speniť. Pridať hríbiky, zas dobre poopekať, kým chytia trochu farbu, ale zas aby neboli nejaké scvrknuté škvarky. Priliať smotanu, soľ. korenie. Polovičku smotany možno nahradiť dobrým vývarom. Vyvariť omáčku na želanú konzistenciu. Kto má rád hustejšie omáčky, môže zahustiť škrobovou múčkou, rozmiešanou v troche mlieka, alebo vody.
Druhá varianta: pridá sa paradajkový pretlak, zo 2 PL, aby omáčka bola červená.
Tretia varianta: červená paprika, červené víno.
Niekde sa pridáva petržlenová vňať, tymián.

Tá omáčka od Knorr obsahuje papriku aj paradajkový pretlak.