Prajem pekný deň,robil som jablčný ocot podľa recept na Vareche a asi sa nevydaril.Vôbec nie je kyslý.Ako by mal chutiť?Aspoň tak ako citrón? Ten môj ma ku kyslosti veľmi ďaleko.
@zareagujDiskusie
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár včera 20:52
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 243 najnovší komentár dnes 13:03
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 243 najnovší komentár dnes 13:03
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 8 najnovší komentár včera 21:38
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár včera 20:52
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 171 najnovší komentár dnes 13:03
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 14 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár včera 20:52
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 4. januára 2025
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 1 najnovší komentár včera 21:38
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Pirohy zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom +fotopostup
- Halušky s tvarohom z roku 1989 +video
- Jednoduchý banánový koláč bez lepku +video
- Zimná šošovicová polievka s pohánkou
- Naša silvestrovská kapustnica +fotopostup
- Slané syrové hviezdičky +fotopostup
- Zemiakové ružičky, efektná príloha k slávnostnému jedlu +video
- Kakaová roláda z bielkov +fotopostup
- Pirohy zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom +fotopostup
- Karamelový cheesecake s karamelovými sušienkami
- Plnené bravčové rezne podľa Gazdinky z roku 1989 +video
- Halušky s tvarohom z roku 1989 +video
- Gömbe - slané turecké múčne jedlo +video
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! +video
- Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Rýchla cukrovinka na poslednú chvíľu? Skúste túto len z 3 surovín! VIDEO
- Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
- Salámový šalát na Silvestra VIDEO
- To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
- Úžasný receptár: Jednoduché koláče na plech, nestarnúca klasika, rýchlovky aj sviatočné rezy. Toto sú najlepšie koláče roka 2024
- Mäso na tanieri: 12 najlepších nedeľných obedov minulého roka
- TOP rebríčky: Najlepšie decembrové recepty, to sú Vianoce v skratke. Ktoré dva koláčiky sa vám páčili najviac?
- Odnaučte sa to: Ak nechcete pokaziť jedlo, či nebodaj riskovať zdravie, toto s varechou nikdy nerobte
- Sladký upgrade: 11 nových dezertov z vianočného pečiva, ktoré už doma nikoho „netankuje“
- Nemalo by vám ujsť: 15 najsledovanejších videoreceptov uplynulého roka
- Pochúťka i liek: 8 receptov na domácu huspeninu plus návod, ako ju zasterilizovať
Apple cider vinegar je jeden z najstarsich liekov .
www.tvojlekarnik.sk/kategorie/srdce-cievy-metabolizmus/chud...
www.bodyandsoul.com.au/health/health+advice/10+reasons+to+try+...
Jablčný ocot domáci (fotorecept) - od varecháčky Marianna76. Nakoľko som nebola doma v deň keď sa mal ocot zliať, predĺžila som dobu prvého kysnutia na 13 dní. Potom som preliatu šťavu odložila do pivnice a zas namiesto 20 dní tam pekne kysol asi o týždeň dlhšie. Vyšiel mi skvelý kyslý ocot príjemnej chuti že sa dá piť aj bez vody. Nie ako tie kupované, ktorým som nejak neprišla na chuť a môj organizmus ich odmieta.
V prvom rade by si mal napisat ako si postupoval.Je tazko napisat,kde si urobil chubu.On po vykysnuti by sa mal precedit cez plienku a k stave pridat cukor,ktory podpori dalsie kvasenie a takto ho kontrolovat zo zaviatku denne ci neprekysa z flase,ale tam uz nie je taka silna tendencia kvasenia a ma sa nechat dozriet.Ja som robila nejako zaciatkom septembra a az v novembri som ho preliala do flias.Dobrou znamkou toho,ze je dobry ma sa ti na nom urobit povlak tzv.kombuchova huba,ktora dalej ocot dotahuje do poriadnej kyslosti.Ja som si zase urobila nalev zo zeleneho caju a tato huba mi dalej robi kombuchovy napoj,ale ak sa necha napoj zo zeleneho caju zriet dlhsie s hubou urobi sa vynikajuci zdravy ocot,ktory nemusi byt ani z jablk.