Prajem pekný deň,robil som jablčný ocot podľa recept na Vareche a asi sa nevydaril.Vôbec nie je kyslý.Ako by mal chutiť?Aspoň tak ako citrón? Ten môj ma ku kyslosti veľmi ďaleko.
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 45 najnovší komentár dnes 11:49
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
- Rasto147: Šípkové víno 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 1079 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 45 najnovší komentár dnes 11:49
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 1079 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 10 najnovší komentár 14. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 509 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 45 najnovší komentár dnes 11:49
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 22. novembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Kokosové medvedie labky a tyčinky +fotopostup -
Univerzálne bezlepkové medovníkové cesto +video -
Linecké koláčiky -
Pomaly pečený bravčový bôčik -
Krehké koláčiky v tvare hríbov +video -
Mandarínková marmeláda so škoricou a s vanilkou. Bude úžasná nielen na vianočku +video -
Apolenkin cesnekáč so slaninkou +fotopostup
-
Zabudnite na hubky a kefky. S týmto trikom bude ponorný mixér čistý za pár sekúnd VIDEO -
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník VIDEO -
Jednoduché zemiakové placky VIDEO -
Rýchly segedín s mletým mäsom VIDEO -
Tvarohovo-makový koláč s mandarínkami VIDEO -
„Pošťastilo“ sa vám pripáliť omáčku? Takto ju ešte môžete zachrániť VIDEO -
Nemáte poruke košík na nakrájaný chlieb? Poskladajte si ho z utierky! VIDEO
-
Mesiac do Vianoc: 15 najklikanejších sladkých receptov minulých sviatkov -
Čo variť tento týždeň: 14 inšpirácií na obedy a večere počas pracovných dní aj na prvý adventný víkend -
Tajomné hurmikaki: Ako trpký plod premeniť na šťavnatú sladkú explóziu chuti -
11 hrnčekových receptov: Bábovka, muffiny, buchty, medovníky aj krémové zákusky, ktoré upečiete aj bez váhy -
12x pudingový koláč: Upečte si kysnutý závin, prešívanú deku alebo rezy macocha -
Známe aj nové: Knedlo-vepřo-zelo, výpečky aj segedín. 11 receptov na nedeľný obed s hlávkovou kapustou -
TOP rebríček: 15 najlepších novembrových videí, to je predzvesť Vianoc aj recepty na všedné dni
Apple cider vinegar je jeden z najstarsich liekov .
www.tvojlekarnik.sk/kategorie/srdce-cievy-metabolizmus/chud...
www.bodyandsoul.com.au/health/health+advice/10+reasons+to+try+...
Jablčný ocot domáci (fotorecept) - od varecháčky Marianna76. Nakoľko som nebola doma v deň keď sa mal ocot zliať, predĺžila som dobu prvého kysnutia na 13 dní. Potom som preliatu šťavu odložila do pivnice a zas namiesto 20 dní tam pekne kysol asi o týždeň dlhšie. Vyšiel mi skvelý kyslý ocot príjemnej chuti že sa dá piť aj bez vody. Nie ako tie kupované, ktorým som nejak neprišla na chuť a môj organizmus ich odmieta.
V prvom rade by si mal napisat ako si postupoval.Je tazko napisat,kde si urobil chubu.On po vykysnuti by sa mal precedit cez plienku a k stave pridat cukor,ktory podpori dalsie kvasenie a takto ho kontrolovat zo zaviatku denne ci neprekysa z flase,ale tam uz nie je taka silna tendencia kvasenia a ma sa nechat dozriet.Ja som robila nejako zaciatkom septembra a az v novembri som ho preliala do flias.Dobrou znamkou toho,ze je dobry ma sa ti na nom urobit povlak tzv.kombuchova huba,ktora dalej ocot dotahuje do poriadnej kyslosti.Ja som si zase urobila nalev zo zeleneho caju a tato huba mi dalej robi kombuchovy napoj,ale ak sa necha napoj zo zeleneho caju zriet dlhsie s hubou urobi sa vynikajuci zdravy ocot,ktory nemusi byt ani z jablk.