Prajem pekný deň,robil som jablčný ocot podľa recept na Vareche a asi sa nevydaril.Vôbec nie je kyslý.Ako by mal chutiť?Aspoň tak ako citrón? Ten môj ma ku kyslosti veľmi ďaleko.
@zareagujPrajem pekný deň,robil som jablčný ocot podľa recept na Vareche a asi sa nevydaril.Vôbec nie je kyslý.Ako by mal chutiť?Aspoň tak ako citrón? Ten môj ma ku kyslosti veľmi ďaleko.
@zareaguj
Apple cider vinegar je jeden z najstarsich liekov .
www.tvojlekarnik.sk/kategorie/srdce-cievy-metabolizmus/chud...
www.bodyandsoul.com.au/health/health+advice/10+reasons+to+try+...
Jablčný ocot domáci (fotorecept) - od varecháčky Marianna76. Nakoľko som nebola doma v deň keď sa mal ocot zliať, predĺžila som dobu prvého kysnutia na 13 dní. Potom som preliatu šťavu odložila do pivnice a zas namiesto 20 dní tam pekne kysol asi o týždeň dlhšie. Vyšiel mi skvelý kyslý ocot príjemnej chuti že sa dá piť aj bez vody. Nie ako tie kupované, ktorým som nejak neprišla na chuť a môj organizmus ich odmieta.
V prvom rade by si mal napisat ako si postupoval.Je tazko napisat,kde si urobil chubu.On po vykysnuti by sa mal precedit cez plienku a k stave pridat cukor,ktory podpori dalsie kvasenie a takto ho kontrolovat zo zaviatku denne ci neprekysa z flase,ale tam uz nie je taka silna tendencia kvasenia a ma sa nechat dozriet.Ja som robila nejako zaciatkom septembra a az v novembri som ho preliala do flias.Dobrou znamkou toho,ze je dobry ma sa ti na nom urobit povlak tzv.kombuchova huba,ktora dalej ocot dotahuje do poriadnej kyslosti.Ja som si zase urobila nalev zo zeleneho caju a tato huba mi dalej robi kombuchovy napoj,ale ak sa necha napoj zo zeleneho caju zriet dlhsie s hubou urobi sa vynikajuci zdravy ocot,ktory nemusi byt ani z jablk.