Prajem pekný deň,robil som jablčný ocot podľa recept na Vareche a asi sa nevydaril.Vôbec nie je kyslý.Ako by mal chutiť?Aspoň tak ako citrón? Ten môj ma ku kyslosti veľmi ďaleko.
@zareagujDiskusie
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 8 najnovší komentár včera 14:21
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 132 najnovší komentár dnes 14:26
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 132 najnovší komentár dnes 14:26
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 8 najnovší komentár včera 14:21
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 115 najnovší komentár dnes 14:26
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 8 najnovší komentár včera 14:21
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Perníkový jablkovo-kokosový koláč z hrnčeka +fotopostup
- Vajíčkový šalát +video
- Fazuľová polievka ribollita z Toskánska +fotopostup
- Polomáčané cookies s kúskami čokolády +video
- Takmer zdravý banánovo-ovocný koláč
- Paradajková polievka s cícerom +fotopostup
- Karfiolové karí s cícerom a špenátom +fotopostup
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- 8x kapustová čalamáda: Jednoduché recepty bez sterilizácie, aj superzdravé bez umelých konzervantov
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Pečené aj nepečené: 7x viedenské rezy, výnimočný zákusok na každú príležitosť
- TOP 15 októbrových videí: Tradičný koláč, domáci chlieb, hrejivé polievky aj špagetové variácie
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
Apple cider vinegar je jeden z najstarsich liekov .
www.tvojlekarnik.sk/kategorie/srdce-cievy-metabolizmus/chud...
www.bodyandsoul.com.au/health/health+advice/10+reasons+to+try+...
Jablčný ocot domáci (fotorecept) - od varecháčky Marianna76. Nakoľko som nebola doma v deň keď sa mal ocot zliať, predĺžila som dobu prvého kysnutia na 13 dní. Potom som preliatu šťavu odložila do pivnice a zas namiesto 20 dní tam pekne kysol asi o týždeň dlhšie. Vyšiel mi skvelý kyslý ocot príjemnej chuti že sa dá piť aj bez vody. Nie ako tie kupované, ktorým som nejak neprišla na chuť a môj organizmus ich odmieta.
V prvom rade by si mal napisat ako si postupoval.Je tazko napisat,kde si urobil chubu.On po vykysnuti by sa mal precedit cez plienku a k stave pridat cukor,ktory podpori dalsie kvasenie a takto ho kontrolovat zo zaviatku denne ci neprekysa z flase,ale tam uz nie je taka silna tendencia kvasenia a ma sa nechat dozriet.Ja som robila nejako zaciatkom septembra a az v novembri som ho preliala do flias.Dobrou znamkou toho,ze je dobry ma sa ti na nom urobit povlak tzv.kombuchova huba,ktora dalej ocot dotahuje do poriadnej kyslosti.Ja som si zase urobila nalev zo zeleneho caju a tato huba mi dalej robi kombuchovy napoj,ale ak sa necha napoj zo zeleneho caju zriet dlhsie s hubou urobi sa vynikajuci zdravy ocot,ktory nemusi byt ani z jablk.