Rôzne

Huspenina

mracik9 - fotkamracik9, 29. apríla 2012

Včera som našla recept na veselú huspeninu,aj by som si dala,ale už sme ju vyjedli z mrazáku.Niektoré žienky tam tvrdili že kvôli dvom tanierom sa neoplatí variť tak som sa rozhodla že sa podelím s vami ako jej navariť do zásoby.Mám pre vás jednu radu,keď varím huspeninu tak jej navarím plný veľký hrniec. Vychladenú si nalievam do mištičiek a zamrazím,keď mám chuť na huspeninku prevarím ju, vylejem na tanier a nechám stuhnúť.Ja tvrdím,že je ešte lepšia ako ta čerstvá.Skúste určite neoľutujete,ja už sa teším na tu nabudúce uvarenú.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
A vieš, že verím, že môže byť lepšia ako čerstvá, keďže sa ešte raz prevarí? Kedysi som dávala do tlačenku do kilových konzerv a potom som ju dva razy sterilizovala. Bola výborná, lepšia ako čerstvá, keď som konzervu otvorila z oboch strán, vytlačila som ju a krájala na krájači na tenučké plátky.
bozulka
Môžem potvrdiť že aj z mrazničky po prevarení je dobrá.Ja som to raz urobila lebo mi bolo ľúto vyhodiť asi 1,5 litra / hoci mám veľkú chladničku bola nacpaná,čakali sme návštevu / a po čase som ju prevarila a bola výborná.Myslela som že ked nebude chutiť dám ju do kapustnice - nebolo treba.
irenaw
zvyknem trochu zmraziť z každého vývaru, huspeninu nemám šancu, môj muž neje nič iné, dokým je v chladničke huspenina :-). výborný tip, dúfam, že si zapamätám.
jamalinka
ja milujem huspeninu, ale len sama, raz do roka v takomto období si ju uvarím, asi z 8- 9 kg všetkého mäsa - paprče, bavorské koleno, bravčové plece, bravčové chvostíky, kože a špikové kosti - je toho veľa ale keď je to raz do roka, nech je to výborne. Varím s koreňovou zeleninou a v takom veľkom hrnci, že na sporáku idú všetky 4 horáky, ale na najslabšom ohni, varím aj 5 -6 hodín. Ale čo chcem najviac týmto napísať. Predtým roky dozadu som rozdávala kade komu, ale potom som si povedala, že vyskúšam zasterilizovať do 7 dcl pohárov, výborná ešte aj v lete som si pochutnávala, zajtra idem na to, mám už všetko nachystané, veľmi sa už teším na huspeninku, ktorá by mi mohla pomôcť na kĺby, aj keď je to málo ale lepšie niečo ako nič. Ja sterilizujem aj vlašské orechy, ktoré vydržia ako čerstvé viac rokov, posledné som mala 3 roky, a boli ako čerstvé. Mne z mrazničky nechutia, lebo aj keď ich dobre zabalím cítim takú inú príchuť. Je to len môj postreh a názor, možno niekomu pomôže a keď nie, tak sa nič nedeje.
cipko
Huspeninu mrazím roky... vždy navarim viac a potom polovicu dám do mrazáku.... potom vyberiem z mrazáku do chladničky a na druhý deň prevarim a dám znova sadnúť....a je lepšia,ako čerstvá....
farbuska
Človek sa stále učí! Doteraz som netušila, že to po zamrazení ide. Vďaka za skvelé info a rady. Použijem.