Varenie

Hrubá kryštálová soľ

mariaklara - fotkamariaklara, 30. júna 2011

Chcem piecť chutné praclíky, kde mám použiť hrubšiu kryštálovú soľ ( recept chcem dať na Varechu ). No kde ju dostať kúpiť? Bola som v Tescu, v Jednote, v Hypernove ale nikde ju nemajú. Bola som poprosiť v pekárni, ale tam nemáte šancu. Nepredajú ani omrvinku. Poraďte, prosím !

@zareaguj


Diskusia k téme

nbert
Ked sol, tak Maldon, je to krystalova morska sol a je uzasna. Ak sa da zohnat.
vavan
@mariaklara pozri v BILLE NR v mlynoch ja som ju tam nedávno kúpila v takej bledomodrej krabici GEMMA DI MARE SOĽ MORSKÁ HRUBOZRNNÁ JÓDOVANÁ tam ju mávajú
evanaaa
Mariaklara, keby ma Vavan nepredbehla, napíšem ti to isté - v Bille som ju aj ja kúpila-omylom, nevšimla som si, že je hrubozrnná, myslím, že je to tá spomínaná morská v modrej krabici.
evanaaa
Mimochodom, tam tiež majú aj soľ Mary so zníženým obsahom sodíka ( tuším o 50%), o ktorej som už raz písala v nejakej diskusii. Je dobrá hlavne pre srdciarov.
ailuj82
A taký hrubozrnný cukor? V jednom časopise ním boli posypané koláčiky a vôbec nebol rozpustený, boli tam krásne biele *perličky* cukru.
mariaklara
Tak, práve som sa vrátila zo ZM a soľ som kúpila v Bille, zajtra budem vypekať,@vavan , ďakujem, je to tá značka, ktorú si mi poradila.
vavan
@mariaklara nemáš začo ďakovať,kebysi nebola zohnala poslala by som ty poštou aby si mohla napiecť praclíky už sa teším na recept