Rôzne

Hrniec na pecenie aj dusenie

klarova - bez fotkyklarova, 9. marca 2011

Ja poradím hrniec na pečenie. Ja mam oválny hrniec na pečenie. Z vnútra je tmavomodrej
farby a z vonku je čierny. Dostať ho kúpiť skoro všade. Je trošku ťažký ale nie veľmi no
je vhodný a do rúry lebo sa nespali . Mám ho už 30 rokov a ani škrabanec na ňom nie je. Neviem aká je to značka ale spoznáš ho podľa horného popisu. Kúpiť sa dá samostatne alebo ako sada .

@zareaguj


Diskusia k téme

letisia
Aj ja ho mám v rámci celej súpravy. Je super. A aj sa dobre umýva. Mám ho už 21 rokov a stále je ako nový.
milan2
Aj my máme celú sadu, menšie rajničky majú drevené rúčky. Je to jeden z najlepších riadov aké poznám. Už som písal v jednej diskusii, že dochádzam k záveru, že najlepší riad je asi smaltovaný, ale keď je samozrejme kvalitný smalt. Už dokonca aj niektorí výrobcovia prechádzajú z teflonových povrchov na keramické.
hubata
Veru máš pravdu Milan2: smalt vydrhneš práškom, ale tie teflonky mi začínajú zachádzať a hanbím sa ich niekedy vytiahnuť.
milan2
@hubata ja som raz vydrb... 5 tisíc za titánovú panvicu (neviem, asi som mal vtedy skrat) a všetko sa mi na ňu prilepí, ani umyť sa poriadne nedá. Zato na panvici z Lidla za 300 korún sa mi robí perfektne, po použití ju utriem papierovou utierkou a panvica je ako nová. A haruľu napríklad robím na starej smaltovanej panvici a nikdy sa mi ešte neprilepili.
baculata
Milam2,prosím v akej mene 5 tisíc,pardon,nechcem urazit, ale snad nie v euro
motamita3
Milan to máš pravdu nie všetko čo je drahé a moderné musí byť dobré,česť výnimkám
duschko
Tiez som kupil titanovy riad a som s nim velmi spokojny. Tak ako pise milan. Bol drahy. No este mi v nom nikdy nic neprihorelo. Pouzivam ho ako na pecenie tak vyprazanie a tiez na varenie. Co sa tyka smaltovaneho riadu, tak ten je asi pravdepodobne naj. Niektore hrnce pouzivam viac ako tridsat rokov, co o nerezovych sa povedat neda. A to nehovorim o ich cisteni a umyvani. Najnovsie som si objednal panvice s keram. povrchom. Niekedy davno ich mala mamka a nedala na ne dopustit. Uvidim. Dam vediet.
nadia56
na varenie, dusenie a aj pecenie casto pouzivam jenske sklo, to je vhodne aj do mikrovlnky,
ale zo vsetkych mojich hrncov mam najradsej pomaly hrniec a v jeho keramicka nadoba je vhodna aj na pecenie v rure,
pekny den vsetkym :-)