Baby, doma mi dosluhuju hrnce čo mám a premýšľam, že si kúpim nové. Ktoré by ste mi vedeli doporučiť? Ake používate? Rada by som nejakú veľkú sadu, kde sú cca 4 hrnce rôznych veľkostí s pokrievkami a nejaký wok. Ďakujem za tip.
@zareagujBaby, doma mi dosluhuju hrnce čo mám a premýšľam, že si kúpim nové. Ktoré by ste mi vedeli doporučiť? Ake používate? Rada by som nejakú veľkú sadu, kde sú cca 4 hrnce rôznych veľkostí s pokrievkami a nejaký wok. Ďakujem za tip.
@zareaguj
Na margo obchodnej vojny na internete o pôvode drahých liatinových hrncov rôznych značiek si myslím toto;moje liatinové hrnce určite nepochádzajú zo Švédska a ani z Číny a verne mi slúžia 45rokov - všetko má svoju cenu,aj hrnce a aj tu som čítala od jednej varecháčky jej skúsenosti s nerezovými hrncami -zdieľam jej názor (negatívny).
Tiež máme tieto hrnce vyše 20 rokov. Nedávno sme si dokúpili aj väčšie. Zdieľam Váš názor.
ja som si asi pred pár rokmi kúpila tieto hrnce s mramorovým povrchom, najskôr som trochu nadávala, zdalo sa mi, že im trochu dlho trvá kým v nich napr. zovrie voda ale asi každý hrniec potrebuje čas na vypálenie a teraz som s nimi veľmi spokojná. Nikdy sa mi nič nepripálilo, stačí ich opláchnuť a sú čisté. Ak môžem poradiť, nekupuj sadu. Kúp si len to čo potrebuješ. Ja som si z tejto sady kúpila 3 hrnce - 8l, 4l a 2 lit. a jeden veľký kastról na dusenie.
www.tvojakuchyna.sk/hrnce-s-mramorovym-povrchom/o,a,30,30/...
Pred pár rokmi som si kúpila ešte jeden, malý okrúhly lebo sme len dvaja.
Liatina je úplne fantastická, je síce veľmi ťažká ale perfektná hlavne na pečenie. A môže sa postaviť na gril, alebo na otvorené ohnisko a nezničí sa. Len sa treba vedieť o ňu starať. Hlavne neumývať v saponátoch, natrieť masťou a vypáliť, ale to býva napísané v návode.
Ten môj malý liatinový hrniec má samozrejme aj pokrievku a pečiem v ňom napr. aj chleba:
ten pouzivam, ked potrebujem napr. hovadzinu opiect a zatiahnut a potom dlho dusit v rure. Mam aj takyto hrniec: www.smaltovane-nadobi-sfinx.cz/serie-belis-stabil-extra.html...
4l a ovalny pekac, tie su tiez super.
Neviem na com varis, ale ak nemas plyn, je to horsie, ja nemam, mam stary velky velky tazky liatinovy wok, na plyne bol super, ale teraz ho nemozem pouzivat, lebo sa mi maso zacne dusit, nezatiahne sa, preto som si kupila nerezovy.
Tiez som za to, nekupuj si sadu, ale vyber si velkosti ake potrebujes.
Mám to samé a také je to na receptech které dávám vidět.
Mám to samé a také je to na receptech které dávám vidět.
Mám to samé a také je to na receptech které dávám vidět.