Dnes mám inú sobotu ako inokedy.Manželka je na dovolenke a ja idem na oslavu rodinnéj 60-ky.Takže som uvaril len (?) karfiolovu polievku (lebo ju mám rád) a vypražil som si "hranolky".No a rád by som vedel váš názor ...sú hranolky fakt tak "nezdravé"? , keď si ich už robíte - tak mrazené z obchodu alebo?... , vyprážate ich na 2x? , prikryté alebo nie? , solíte do vyprážania alebo a ž po? , po vypražení sušíte na papierovej utierke alebo nie? , a čo s olejom?tiež ho vylievate (ako ja) do výlevky alebo do záchodu, alebo do fľaše a potom odnášate na benzínovu pumpu ku "maditu" alebo "castrolu"?Alebo len si kúpite v Mc Donl...... a chválite aké sú dobré.???Možno je tu medzi nami aj odborník ktorý nám poradi či hranolky áno alebo nie !!!
A jediny kto robia takto super su New York Fries ziadny Macker "s
.
Hranolky ktore su neni na oleji vysmazane-fritiren su neni hranolky-/pom-frit./
Olej zo smaženia dávam do plastovej fľaše a použijem na rozkúrenie ohniska napr.na chate
presne tak , domace su vzdy lepsie ked sa dodrziava technologia pripravy.
alexdii preco z obchodu robis dvakrat? sprav to iste s tymi doma MUSIA sa robit 2x ako pise viera1, len tak ich budes mat este chrumkavejsie ako z obchodu .U nas sa robia len cerstve a len v trube pecene ( pozrite dole prispevok "58" ten presne rozpisal technologiu pripravy domacich vyprazanych az po teplotu zemiakov a namocenie cez noc v izbovej teplote:
zestycook.com/healthy-homemade-french-fries/...
Takže keďže málo oleja dávam do panvice, treba ich trošku viac otáčať. A nie sú ani moc mastné. Solím až po upečení. Peknú nedeľu prajem všetkým :))
Upecene zemiacky v rure (nakrajane na stvrtky), posolene, posypane rozmaryncekom, libeckom, alebo iba petrzlenkovou vnatou a kminom, pokvapkane olivovym olejom - pre ,mna su zdravsie a chutne.!!!