Kuchyňa a vybavenie

Horkovzdušná fritéza, prosím radu

klukodvody - fotkaklukodvody, 30. augusta 2020

Krásný pohodový den. Obracím se na všechny, kteří mají s tímto přistrojem zkušenost. Dostal jsem jí jako dárek. Nikdy jsem v tom nevařil. Tak kam se obrátit jinam než na Varechu. Určitě je tu hodně lidiček, kteří jí používají. Potřebuji rady, recepty no prostě cokoliv. Moc děkujeme a všechny srdečně zdravíme.

@zareaguj


Diskusia k téme

atina1947
Mam Delimano, ale moc toho neumim take se ucim, zacinala jsem bramborami, par minut povarit v osolene vode, ocedit, postrikat olejem v rozprasovaci, okminovat, do kose davam kolecko peciciho papiru, brambory a necham to bezet 20-25 minut na 180 stupnu, jsou pekne krupave. Problem nastal kdyz jsem si nachystala buchty, zapomnela jsem ze HF ma dirkovany kos, nedala papir a nechala dokynout, to se teda nemelo stat, na buchty pusobila pritazlovost zemska a pri kontrole v mezicase jsem zjistila ze mi visi z kose cancourky testa, pekla jsem je 25-30 minut, chutove vyborne jen spodek testa jak vareny knedlik, chyba zatim jsem neprisla jak to vyresit nekdo fritezu predehriva, bezne tam delam zampiony, maso v trojobalu i grilovane maso. Obrovska vyhoda - neni citit smazeni. Hodne zkusenosti jsem cerpala na FB, zadejte si Horkovzdusna friteza - recepty.
klukodvody
@45678 (31.8.2020 19:00)

Děkuji moc. Sklízeli jsme brambory a mám kyblík maličkých. Moc děkuji za zprávu a odkaz a srdečně zdravíme.
sovka62
Niekto daroval teplovzdušnú fritézu takému výbornému kuchárovi ako si ty? To nepochopím. Uvažovala som nad ňou, ale podarilo sa mi ochutnať "vyprážané" kuracie stehno. Ďakujem, neprosím, ostanem pri panvičke, prípadne vypražím na papieri na plechu v rúre.
2010
@sovka62 (2.9.2020 14:27)
Zaujmave ze nikdo nikdy tu nekritizoval, Remosku?
Toto je len zmodernizovana Remoska ktoru sa treba naucit pouzivat. Moja mama bude mat 92 rokov a nevie si ju vynachvalit v domove. Takze babky trochu pozitivnej energie...
Pouzivame skoro kazdy den a hranolku su perfekne chrumkave



jerica
@2010 (2.9.2020 17:10) je na každom ako sa rozhodne, mám priateľky čo jedna si ju nevie vynachváliť a druhá sa jej chce zbaviť, tiež som mala “ nutkanie “ kúpiť & nekúpiť , hlavne čo a koľko toho jedla v nej budem variť či piecť . Hranolky nemusím, zato rezeň si určite spravím “ stará dobrá klasika”” a že tvoja mamička v jej krásnom požehnanom veku si dokáže spraviť , je obdivuhodné, klobúk dolu.

45678
@jerica (2.9.2020 18:34)

Máš pravdu, nepovažujem sa za neschopnú, ale my sme zvyknutí na klasiku.... a chcela by som tu 92 ročnú navštíviť a poučiť sa od nej:-) som zvedavá, v ktorom domove dovolia starkým súkromnú fritezu? @2010 daj adresu, navštívim s kyticou tvoju mamičku.
klukodvody
@sovka62 (2.9.2020 14:27)

Zdravíme. No také jsem se nestačil divit. Ale když jsem zjistil kolik zaplatili, tak se musím alespoň něco naučit a udělat, protože se budou ptát a určitě se přijdou podívat. Srdečně zdravíme.
Ale řízek na sádle určitě bude u nás pořád na prvním místě. Ale něco půjde udělat i v té fritéze určitě dobře.
klukodvody
@2010 (2.9.2020 17:10)

Tak tohle vypadá moc dobře. Určitě až se něco naučím, tak dám vědět a přidám. Srdečně zdravíme.
klukodvody
@45678 (2.9.2020 21:08)

No dárkem se nepohrdá a proto se budu snažit udělat radost těm, kdo mně podarovali a pozvat je na něco až se trochu poučím. Díky odkazům od všech, kteří mně je poslali. Moc zdravíme.
klukodvody
@jerica (2.9.2020 18:34)

Tak já jsem také spíš na pánve a kastrolky, ale na stará kolena se budu muset něco naučit. Jsou jídla, která musím při vaření vidět a cítit. Ale dárek je dárek a navíc byl daný s velkou radostí a to má větší cenu, než moje stará zatvrzelost a tak se budu učit. Srdečně zdravíme.
sovka62
@2010 , nikdy som nevlastnila Remosku, fritezu a podobne vynalezy. Mam mikrovlnnu ruru, pouzivam velmi obmedzene, napr. zohriat mlieko na kvasok a pod.
Aj na chalupe mam klasicku ruru, malu, nieco nad 30 litrov.
Chapem, ze v obmedzenych podmienkach je skvele mat nieco, na com si dokazem navarit, aby som nebola odkazana len na hromadne stravovanie. V podobnom pripade by som si ju urcite obstarala, ale v plne vybavenej kuchyni mi urcite nechyba.
Srdecne blahozelam namicke, nech je zdravie este vydrzi, aby ste sa mohli spolu tesit. Moja stara mama sa dozila 94 rokov, do konca bola samostatna, nepotrebovala pomoc. Myslim si, ze to je pre tych ludi odmena za dobrotu, u nas to tak bolo.
mamec
@sovka62 (3.9.2020 16:16)
To ja nemám ani mikrovlnku a roky som nemala ani šlahač. Ten už mám, lebo ruky už nevládzu :).
mamec
@2010 (4.9.2020 16:22)

Ale veď ja to nezavrhujem! Samozrejme, že je to lepšie ako nič. A čo keby som zostala sama v izbe s dvojplatničkou? Pre mňa samu sa mi veľmi nechce vyvárať, stačí mi aj dáka zelenina. Varená, alebo dusená.
braxi
Remoska sa nedá porovnať s fritézou...remoska pečie a fritéza vypráža, alebo frituje. Mala som fritézu teplevzdušnú, ale po druhom použití som ju vrátila. Asi s ňou neviem, ale bolo to suché jedlo. Remosku som používala na chate, kde som nemala rúru a používam ju do dnes. Ale každý si nájde čo mu vyhovuje...prajem Vám krásny slnečný a teplý deň.
atina1947
K remosce jsem se po letech vratila, v domacnosti dvou lidi ji opravdu vyuzivam hlavne v lete, kdyz uz nepecu nekolik plechu buchet jako driv. Na fritezu nedam dopustit jen jsem mohla koupit vetsi. Nam ze zdravotnich duvodu vyhovuje, ze neni jidlo nasakle tukem.
babidka
Ako tak citam komentare,asi som na dochodkynu az prilis aktivna, lebo mam rada nove veci a nebojim sa ich vyuzivat. Ja mam horucovzdusnu fritezu uz roky a dost casto ju pouzivam.Netreba ju zatracovat,treba ju vyuzivat a skusat.Tiez som isla iba podla navodu,obcas sa nieco nepodarilo ...ale to sa nepodari aj pri klasickom vareni.Ak sa vari iba pre 1 ci 2 ludi,je to vyborny pomocnik.Na nieco je lepsia ako remoska- opekane zemiaky,hranolky,pecena zelenina,rezne,zapekane jedla.Hranolky budu chrumkave a zvnutra makke,zelenina tak isto.Dokonca aj klasicky rezen bude vyborny a nebude taky mastny ,ako ked ho vyprazas klasicky.Staci mat odvahu a skusat.Na buchty a kolace ju nepouzivam,mam taku univerzalnu ruru ktora je aj mikrovlnka,gril,rura na pecenie atd.Ale ked sme prerabali kuchynu a mala som na varenie iba pultik 50cmx150cm,aj francuzske zemiaky aj makovy zavin som v nej odskusala.Mily @klukovody ,daj sa do toho a skusaj,nenechaj svoje varenie iba v zabehanych kolajach.Za mladi si bol priekopnik,nevzdavaj pozicie a zapoj svoju kreativitu.Recepty ti nedavam,tie si vymyslis sam.
boxik
Stačí ,aby ste pochopili ,že sa nejedná o fritovanie ,ale iba o teplovzdušnú rúru v netradičnom prevedení ,akúsi vylepšenú remosku. Ak toto pochopíte môžete tento zázrak bez problémov využívať ,ale nečakajte od toho vyprážané pokrmy ,sú iba pečené . To neznamená ,že tam neurobíte kvalitné jedlo ,ale to dokážete aj v iných teplovzdušných rúrach.
jozka2
Ja ju mam,kedze som stale niekde nemam cas ani silu stat pri sporaku narychlo dam do tejto ruri za 15-25 min je obed na stole kyn urobim salat uz aj sa serviruje,ale treba si na to zvyknut a zoznamit sa s nou.
2010
Ked ste dvaja komu by sa chcelo otravovat a piect kacku, tak sa kupia v konzerve v tuku nalozene stehna a daju sa do teplovzdusnej fritezy na 25 minut dokoncit a perfektny obed je na stole.




2010
este jeden nerecept, na fritezu, zemiak dobodat , natriet olejom , posolit. A vecera pre jedneho je rychlo hotova...