Rôzne

Horko-trpké broskyne

paulinka2012 - bez fotkypaulinka2012, 21. septembra 2015

Ahoj varechárky.Som medzi vami nová.Potrebujem poradiť,máme na záhrade broskyňu,odrodu neviem,ale broskyne sú horko-trpké.Nemôžu byť zdraviu škodlivé?

@zareaguj


Diskusia k téme

frezia68
To neviem,ale toho roku som kúpila na trhu baranie rohy,naložila som medzi kvašáky a kvasenú zeleninu a boli horké ,ako blen,skončili na smetisku.V televízii upozorňovali,že z toho veľkého sucha horkne aj tekvica a pod. a že sú zdraviu škodlivé.Nuž horké asi nik nekonzumuje,len upozorňovali.S ovocím som sa nestretla...
mariadra
Určite nie sú zdraviu škodlivé, to sú tzv. vinohradnícke broskyne, obyčajne ten stromček vyrastie z odhodenej kôstky. Sú vhodnejšie na zaváranie ako na jedenie. Ja ich zaváram a pred podávaním ich zbavím šupky, lebo tá nie je chutná. Najviac nám tento kompót chutí k mäsu s ryžou.
lianka
Ja si tiež myslím, že sú to vinohradnícke broskyne. Aj tie sú však 2 druhy. Nie sú náhodou zvnútra bez farby? Tie bývajú také ako píšeš. Mne sa podarilo zohnať kôstky tých druhých, zvnútra takých ružových. Tento rok nám prvýkrát zarodili, nevedela som sa ich dojesť. A škodlivé určite nie sú.
sovka62
Určite nie sú škodlivé, buď rada, že ju máš, rastie a rodí bez veľkej opatery a za seba môžem napísať, že práve také mi chutia najlepšie zo všetkých broskýň.
radost
aj my máme takúto broskyňu..mám ich výnimočnú chuť veľmi rada..môj dedko ich dávno pestoval..tak mi ho pripomína..mám k nej akúsi inú úctu..
hanka56
Škodlivé nejsou, můj děda je také pěstoval na vinohradu a já jsem se nemohla dočkat až budou zralé, kvůli jejich chuti. Nejedla jsem je už skoro 40 let a teď jsem si je připoměla a úplně cítím v puse tu chuť. Ale bohužel, broskve nejsou a můj děda také ne.

hanka56
babička z nich dělala marmeládu a zavářela jako kompor
paulinka2012
Chcem vám všetkým poďakovať,potešili ste ma.Takže broskyne môžeme smelo konzumovať.