Rôzne

Horké sterilizované lečo

vinetu - bez fotkyvinetu, 9. februára 2016

Ahojte! Viete niekto poradiť, prečo sa mi občas stáva, že mám sterilizované lečo nahorklé?

@zareaguj


Diskusia k téme

cuketa
Lečo najčastejšie zhorkne vtedy, ak bolo robené s tmavou zelenou paprikou. Dalšou príčinou horknutia je dlhé skladovanie /viac ako rok/.
kimlo
Podľa mňa od oleja na ktorom bolo lečo robené...
babucka
Zhorkne od nekvalitnych surovin pouzitych pri zavarani.
sovka62
Mne horklo, kým som zavárala len papriku a rajčiny, vo vrstvách, len osolené a bez vody. Potom mi Slovák presídlený z Bulharska poradil, že mám spraviť lečo na cibuli, bez klobásy a vajec, normálne udusiť, ak chcem hustejšie pridať aj baklažán. Keď bude udusené, naplniť ním poháre a vysterilizovať. Pomohlo, bolo výborné a vydržalo bez zmeny aj dva roky.
radost
ja desaťročia zaváram len "akobylečo"..teda polotovar-rajčiny a paprika posolené,odstáte..a jediný raz bol horký 1 pohár..poteraz neviem prečo..
mariadra
Ja si myslím, že je to od tmavej zelenej papriky ako to napísala aj Cuketa.
Raz som ju použila aj do čalamády a aj tá bola z nej nahorklá.