O Varecha.sk

Hodnotenie receptov a komentáre

ewa1 - fotkaewa1, 21. októbra 2016

Dobrý deň, celá Varecha sa veľmi páči, mám aj veľa receptov uložených, všetko je OK, len by som ocenila, keby komentáre k receptom písali hlavne tí, čo ho už vyskúšali. Skoro všetky komentáre sú, že si ho uložia do KK, alebo, že to musí byť výborné a pod. Občas som našla, že už ho varia a že napíšu ako chutil, a nič.... Takže sa vlastne nič nedozviem. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

mirop
ano @Ewa1 , lenze komentare typu "vyborne si navarila, sikovnica, ukladam do KK" su jedine povolene, skus nepochlebovat a dovol si nejaku kritiku alebo len svoj nazor a uvidis... podobne komentare su velmi nelogicke, suhlas... ako moze niekto povedat ze vyborne navarene, ked neochutnal? a naco zdoraznovat ze ukladam do KK? myslilm si ze 99 percent ulozeneho v KK sa aj tak nikdy varit nebude..
babidka
Nuz , nie kazdy ma dar reci , nie kazdy ma cas pisat svoje skusenosti , nie kazdemu chuti a -ako spravne povedal @mirop- akakolvek kritika sa tu povazuje takmer za neprijatelnu ...takze asi tak . Ja zvycajne recept ktory odskusam a chuti mi , tak aspon pochvalim ...ked mam na to cas :-) Ale kedze casto "brusim" aj po inych strankach o vareni a hladam aj tam inspiraciu tak vidim , ze na Vareche je tych komentarov a aj pochval ovela -ovela vacej ako na vacsine ostatnch .Slovenskych , ceskych ,polskych , francuzskych aj v anglictine .A pravdupovediac aj ked su - vobec sa nelisia od tych na Vareche :-)
buchtabuchta
Však sú tu ľudia, ktorí majú založených niekoľko nickov, a z nich si potom pod svoje vlastné recepty vypisujú chvály a dávajú hviezdičky. Ľudia sú halt rôzni.
Ale zas sú tu ľudia, ktorí pridávajú veľmi dobré recepty, na vlastnej koži vyskúšané, overené.... na to prídeš časom, ktorí sú to, nechcem menovať.
Keď je k receptu dlhá diskusia, tak je predpoklad, že už sú tam ohlasy tých, ktorí to navarili, ba dokonca sa tam nájde aj nejaký negatívny príspevok.
Napriek všetkému je to dobrá stránka, kde je kopa dobrých a šikovných kuchárov a kde nájdeš čo potrebuješ, keď hľadáš.
Ale sú aj horšie stránky, napríklad mimibazar- tam je diskusia typu Nááádhera, úúúúúúžasné, mňamkózne, a tisíc smajlíkov k tomu, 20 príspevkov v prvých 10minútach po vycapení receptu.... a pritom sú to väčšinou zbytky zaliate kečupom a ohriate v mikrovlnke.
Ja chodím rada na nemecké stránky, oni sú zdržanlivejší a v diskusii sú alebo otázky, ktoré sa týkajú receptu, alebo potom ohlasy tých, čo už recept vyskúšali.
kukulienka71
Asi patrím k tým, čo tu vyskúšali a ešte vyskúšajú (ak mi bude dopriate) ešte veľa-veľa receptov. Snažím sa pridať nielen chválu, ak je opodstatnená, ale aj vlastnú skúsenosť, prípadne nejaké zmeny, ktoré sa mi zdali vhodné. Komentáre k nevyskúšanému receptu vyjadrujú moje prvotné dojmy z prezentácie, ak ma recept zaujme - očarí alebo nájdem niečo pre mňa nové. A sú aj prípady, ak sa naštvem:-)
Zdieľam tvoj názor, @ewa1 , pod receptami rada vidím konkrétne otázky, pripomienky a skúsenosti, aj keď nie každému chutí rovnako, ale stalo sa mi už, že som si neprečítala množstvo (medzi inými aj veľa negatívnych) komentárov k receptu, piekla som koláč a nepodaril sa kvôli chybe v popise technológie. Toho sa už vyvarujem.
evanaaa
Málokedy píšem komentáre, aj keď sem-tam nejaký recept aj pochválim, neznamená to, že sa mi všetky pozdávajú, radšej si to pomyslím sama pre seba, ale ani tie čo sa mi páčia, všetky nekomentujem. Všímam si, ak sem dá recept niekto "známy", pochvaly sa len tak sypú a ja by som mala oponovať a zároveň si rozhnevať autora receptu, radšej nepíšem nič, ale ak je tu niekto nový, väčšinou nemá žiaden koment, aj keď dá dobrý recept. A ak sa náhodou stane, že niektorý vyskúšam, tak si ho trochu prispôsobím, čiže nikdy nie je presne podľa originálu odtiaľto. Nepáči sa mi ani hviezdičkovanie, mali by ho zrušiť, je to zbytočné, nie som prvá, ktorá to navrhla ale redakcia asi všetko nečíta...... No a @mirop , ty si vždy prvý kritik, málokedy pochváliš.....
mirop
@evanaaa nemyslim. Rad pochvalim, niekolko receptov som vyskusal. Niektore sa mi zapacili a zaradil som ich do sbojej kuchyne, niektore ma naopak v mojom prevedeni nenadchli a viac ich varit nebudem. Ked sa mi recept nepaci, poviem svoj nazor, dam kritiku a tiez nemam rad klise a stadovitost
redakcia
@Evanaaa (22.10.2016 19:49)
Ďakujeme za Váš komentár a chceme Vás ubezpečiť, že čítame všetky :) Pekný večer.
alluska
Mám veľmi rada VARECHU a na túto stránku chodím od jej zrodu. Za ten čas sa tu nazbieralo veľmi veľa pekných receptov. Za všetkými týmito receptami sú ľudia. A ako inak by to bolo, nie všetci sú rovnako zruční a nie každý recept musí byť 100%- tný. Každý obľubuje iné jedlá, uprednostňuje iné kuchyne a ak jeden mňamká nad slimákmi iný by to nedal do úst. Jeden má 20 rokov a začína zbierať skúsenosti, iný má 60 a skúsenosťami prekypuje. A čo máme spoločné ? Všetci sme ľudia a aj tak by sme sa mali správať. Ľudskosť je vlastnosť , ktorá zahŕňa viacej vecí v sebe : úctu, pochopenie, pripustiť názor iného, nevyvolávať konflikty, pochváliť, povzbudiť, teda oceniť prácu druhého.
KOMENTÁRE K RECEPTU, si myslím, že by mali byť o recepte. Ďalej si myslím, že každý má právo si do svojho komentáru napísať to čo si myslí on. Nebude mu predsa niekto diktovať čo tam má písať. Avšak mal by byť napísaný ľudsky. Nešťastné sú komentáre, ktoré kritizujú iné komentáre. To by sa nemalo podľa mňa vôbec vyskytovať. To je už forma hádky. A ešte ak sa niekto začne hádať pod receptom ktorého ani nie je autor, prepáčte, to je už neúcta.
Prínosom pre túto stránku by bol chat. Veľa ľudí sa tu skamarátilo a chceli by si pokecať aj o bežných veciach a aj o varení napríklad. A takáto diskusia pod receptom, nejako to nejde. Ba ani sa to tam nehodí. Dosť nás je takých čo nechodíme na kadejaké chaty po internete, lebo sme už vo veku a máme svoje rodinky, ale tu by si ľudia prišli na svoje si myslím. Je to len taký môj postreh. Taký návrh na zamyslenie. Želám všetkým peknú nedeľu a dobrú chuť k nedeľnému obedu :) Alena
evanaaa
@alluska , ja len k tomu chatu: Alenka, možno nevieš, možno ano, ale na FB nás je odtiaľto z Varechy viacej a tam sme nadviazali priateľstvá, ktorých základ bol tu. dávame rôzne príspevky, sú tam aj recepty, niektoré odtiaľto, alebo aj iné, čo tu nie sú, žartujeme, smejeme sa, zdieľame, občas sa vyžaľujeme alebo pochválime a aj chatujeme aj napriek vyššiemu veku, ani by si sa nenazdala. Takže tak je to, o čom rozmýšľaš, je skutočnosťou.
conscientia
Na hodnotenie a komentáre by som sa nespoliehala. Som na Vareche dosť dlho na to, aby som pochopila, že sa tu vytvorila tzv. elita...hoci tiež nie som fanúšikom teórie "vytvorím si ďalší nick, aby som si mohol/mohla o* recept - IP adresa nepustí. Ber to tak, že je tu jednoducho tak príjemná atmosféra, že sama som rezignovala na zverejňovanie receptov (nemám záujem riešiť tú drámalámu a komentárové "průjmy"). Robím to tak, že si sem-tam uchmatnem recept do KK a keď ho v kuchyni spácham, dám patričný feedback.
alena45
tiež sa mi zdá, že kedysi bolo viac spätnej väzby voči starším receptom, veď tak som si mnohé aj všimla, ale aj predtým bolo 20 komentárov k novému receptu, len mňamka a ukladám do KK, ale bolo viac komentárov. No a stále tu pretrváva trend vkladania receptov bez predchádzajúceho vyhľadania a tí istí mňamkujú, čo mňamkovali pri predchádzajúcich.