Varenie

Hľadám recept

pivonka - fotkapivonka, 24. septembra 2012

Pred časom niekto pridal recept na pečené zemiaky podľa Nigelly Lawson. Najprv sa predvaria, posypú krupicou, pohrkajú v kastróli a pečú na masti. Myslela som, že ho mám založený, ale nemám a cez vyhľadávač som ho nenašla. Nájde mi ho niekto?

@zareaguj


Diskusia k téme

irenaw
@pivonka tieto sa pečú posypané krupicou, sú z knihy Vianoce s Nigellou, možno to budú tie tvoje. recept je pre 8-10 osôb. Suroviny: 640 g husacej masti, 2,5 kg zemiakov, 2 PL (30 g) krupice. Postup: rúru vyhriať na 250°C, vložiť do pekáča tuk a dať do rúry vyhriať na vysokú teplotu (20-30 minút), zemiaky ošúpať a každý rozrezať šikmo na 3 časti tak, aby z prostrednej ostal tvar klina, zemiaky dať do studenej osolenej vody, od zovretia variť 4 minúty, scediť, dať do suchej rajnice a posypať krupicou, rajnicu zatvoriť a dobre potriasť, môžeme nechať chvíľu odstáť, opatrne vložiť do pekáča (veľmi to prská), pečieme hodinu, v polovici pečenia obrátime, majú mať tmavo-zlatú farbu, ak je rúra veľmi horúca možno postačí aj 50 minút. držím ti palce.
pivonka
Ďakujem, dievčatá. Presne tak, @irenaw , včera som sa v knižnici začítala do tej knižky a pečené zemiaky mi pripadali známe, myslela som, že z Varechy. Tak som sa chcela varecháčky spýtať, či môže byť aj detská krupica, prípadne, či recept trošku neupravila. Nigela sa s tou maťou dosť "rozšoupla". Podľa prvého linku od @jerica vidím, že detská krupica môže byť, baby použili dokonca múku. Podľa druhého @jericinho linku vidno, že aj od takej kuchárky, ako je Nigela, treba recept prispôsobiť svojej chuti. Ešte raz, vďaka.
elian44
A nebola tá krupica kukuričná? Ale možno sa mýlim, len sa mi marí, že som ten Vianočný diel videla v telke a niečo sa mi marí aj o tej kukuričnej krupici.