Pečené bravčové rebierka podľa Nigelly Lawson fotorecept
Foto: vybusna
V povodnom recepte sa na zaver polievali rebierka este lyzicou medu, tu som vynechala a aj tak sa nam zdali prilis sladke. Nabuduce Zobraziť celý popisV povodnom recepte sa na zaver polievali rebierka este lyzicou medu, tu som vynechala a aj tak sa nam zdali prilis sladke. Nabuduce som naviac pridala limetkovu stavu a chlapi boli spokojni.
príprava
na 200 °C
Suroviny
|
|
4 lyzice |
|
3 lyzice |
|
lyzicka |
|
2 lyzice |
|
3 lyzice |
|
1 ks |
|
1 hviezdicka |
|
5 cm |
|
4 ks (cibuľa) |
|
2 ks /feferónka/ |
|
lyzicka |
|
lyzicka alebo zmes – mletá škorica |
|
|
Postup
-
1
Rebierka starostlivo odblanime a nasekame na optimalnu velkost. Papricky nakrajame najemno, ja som jadierka neodstranila. Salotku nakrajame na jemne kruzky. Zazvor ocisitme a nakrajme na jemnucke rezanceky. Vsetky suroviny spolu zmiesame a nalameme do nej skoricu.
-
2
Ja som tuto zmes preliala do vacsieho, pevnejsieho sacku a vlozila don aj rebierka, dokonale som ich tam premiesala , sacok uzatvorila a polozila do pekaca. V chladnicke ostanu do druheho dna.
- 3
Rebierka aj s marinadou dame von zo sacku do pekaca. Prikryjeme alobalom a dame do predohriatej rury, pecieme na strednom stupni asi dve hodiny. Po dvoch hodinach by mali byt rebierka makke, ak nie su pecieme, dalej. Ked uz budu makke, odstranime alobal, zvysime teplotu a zo vsetkych stran ich opekame do hneda a obcas prejleme sosom.
- 3
ale medik si radsej necham do kolacov.Niektore recepty v orientalnej
kuchyni su vyborne na sladko ,prisladene ananasom ,pomarancom..
..,je to sila zvyku ,chuti aj tradicie;-)