Pečené bravčové rebierka podľa Nigelly Lawson fotorecept

vybusna - bez fotkyvybusna, 23. septembra 2010
Pečené bravčové rebierka  podľa Nigelly Lawson (fotorecept)
Foto: vybusna

V povodnom recepte sa na zaver polievali rebierka este lyzicou medu, tu som vynechala a aj tak sa nam zdali prilis sladke. Nabuduce Zobraziť celý popisV povodnom recepte sa na zaver polievali rebierka este lyzicou medu, tu som vynechala a aj tak sa nam zdali prilis sladke. Nabuduce som naviac pridala limetkovu stavu a chlapi boli spokojni.

15 minút
príprava
180 minút
na 200 °C

Suroviny

4  lyzice
3  lyzice
 lyzicka
2  lyzice
3  lyzice
1  ks
1  hviezdicka
5  cm
4  ks (cibuľa)
2  ks /feferónka/
 lyzicka
lyzicka alebo zmes – mletá škorica




Postup

  1. 1

    Rebierka starostlivo odblanime a nasekame na optimalnu velkost. Papricky nakrajame najemno, ja som jadierka neodstranila. Salotku nakrajame na jemne kruzky. Zazvor ocisitme a nakrajme na jemnucke rezanceky. Vsetky suroviny spolu zmiesame a nalameme do nej skoricu.

    Pečené bravčové rebierka  podľa Nigelly Lawson (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja som tuto zmes preliala do vacsieho, pevnejsieho sacku a vlozila don aj rebierka, dokonale som ich tam premiesala , sacok uzatvorila a polozila do pekaca. V chladnicke ostanu do druheho dna.

  3. 3

    Rebierka aj s marinadou dame von zo sacku do pekaca. Prikryjeme alobalom a dame do predohriatej rury, pecieme na strednom stupni asi dve hodiny. Po dvoch hodinach by mali byt rebierka makke, ak nie su pecieme, dalej. Ked uz budu makke, odstranime alobal, zvysime teplotu a zo vsetkych stran ich opekame do hneda a obcas prejleme sosom.

    Pečené bravčové rebierka  podľa Nigelly Lawson (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

altyn
Priznám sa že som ešte nikdy nejedol mäso kombinované s medom alebo s ovocím. Ale toto vypadá tak, že ak by som tam nedal až tak moc toho medu, tak by som to aj okoštoval. :-)))))
evusik
vyzerá to strašne dobre, aj keď môj muž odmieta akékoľvek mäso z medom, tvrdí že med patrí do čaju a hotovo.... raz som robila rebierka s medom a povedal, že škoda rebierok... mne to chutilo, ale čo s tvrdohlavým chlapom?
vybusna
jezis evusik..tak to ani nerob...oni tieto su este aj take vonave...tou skoricou a anizom.......oni su cinske, takze preto su take....co sa tyka medu...no boli sladke....podla povodneho receptu tam bolo toho medu viac ako tu....ta stiplavost a limetka to nastastie stiahli...ale co si budeme hovorit....ten med tam bude citit, ci uz su sladke, ci nie....on ma svoju specificku chut, ktoru nepotlacis..
michsamant
Vela ludi chvali kombinaciu pikantneho s medom a maso. Sama som to este neochutnala chystam sa na to, takze som zvedava. Je tu celkom prijemna kombinacia chuti, ulozim si a skusim s kuriatkom. Fotky su krasne :)
patineuse
vyzerá to super, ja som akurát dnes robila kuracie na ananáse, sladké so slaným je mňamka :o)
janger
Ja mam rebierka ( a nie len tie ) s medom velmi rada!!! V restauracii si ich tiez vzdy dam s medovou marinadou alebo naterom. A inac rebierka mam najradsej na vonkajsom grile. V rure som ich este nerobila, ale iste vyskusam.
vybusna
janger...ja som pristupila k tomuto receptu prave preto, lebo sa piekli...tak nejako mam vzite, ze rebra, ktore sa maju grilovat, tak sa musia najprv uvarit vo vode....a mne raz dali varene rebra a ..no nechutilo mi to....asi som mala smolu a zanechalo to na mna iracionalny vplyv
jezibabka1
na opekačkách robievame kuracie krídelká alebo bravčové mäsko v medovej marináde a je to mňamka, takže aj Tvoj receptík si ukladám, len tu ma už poznajú, takže nasleduje poznámka: ja to urobím bez štipľaviny:))))
honestka
ked som prvy krat mala tu jest maso sloadko-kysla komvinacia veru som ostala hladna... potom som ochutnala a ked sa veru najde spravna kombinacia, je to uzasna pochutka. Rebierka NIKDY nevarim, stratia chut, radsej ich predpeciem aby sa z nich dostal von tuk a potom robim s marinadou. Inac zboznujem aj nase udene rebierka s kapustou... Evusik, vyskusaj tuto, alebo moju kombinaciu a urob len malo, aby nebolo vela skody...
evanaaa
Kombináciu mäsa s medom som si ani ja nevedela predstaviť, potom som si všimla viac receptov s medovou marinádou a neolutovala som. Netreba veľa medu, aby to nebolo sladšie ako slanšie, tak akurát. A rebierka nevarím, len pečiem.Ale kombinácia s ovocím, to už nie je pre mňa, ja nemám rada ani kompóty s mäsovými jedlami, k tomu len kyslé. Inak, tento recept od Nigely poynám, ja som ju vždy rada pozerala.
vybusna
@evanaaa mne sa vzdy pacilo, ako ona prisla v noci do chladnicky a vyjedala, alebo ako si vzdy pri vareni ulievala vino
evanaaa
A vôbec jej nevadilo, akú má postavu, od pása dolu silnejšia, a vždy usmievavá. Ale ten koniec bol ozaj najlepší - tma- a zrazu rozsvietená chladnička, proti všetkým tým radám a prikázaniam, že na noc sa nemá jesť( ani ja som to nedodržiavala).
bozulka
Nigella je aj moja oblúbená a stále ju pozerávam na Paprike a tiež mám jej KK.Kombinácie sladko-slano aj treba kyslasto mi už chutia.Keď robím rebierka tiež len predpečiem a potom grilujem alebo dopečiem v rúre dokonca.Keď marinujem tak bez medu a ten pridám až pred pečením- tá sladkosť nepresiakne hlboko do mäsa.Robievam takto nielen rebierka,panenku ale občas aj kačicu.Tú niekedy naplním jablkami a ešte obložím štvrťkami jabĺk.Kačica nesmie byť vykŕmená-ten tuk by sa potom nedal konzumovať a to by bolo škoda.Ináč tá chuť je výborná,treba si zvyknúť a nemať predsudky už dopredu.
remcula
Vůbec neznám rýžový recept, ale na tom není nic divného, kdo ví, jestli je u nás k dostání. Myslela jsem, že se z rýže dělá jen pálenka :))))!! Hodně zajímavý recept, já bych ten med nakonec asi vynechala taky. Fotka nemá chybu, jajajaj!!!
remcula
Rážový ocet, omlouvám se, není tady možnost opravy.
remcula
Jéééžíš marjááá, rýžový ocet, ne ráážový!! :))))))
redakcia
samozrejme že je možnosť opravy, nastav sa na svoj recept v mojej vareche, potom v mojich receptoch a daj upraviť recept.
evanaaa
Remcula, myslím, že v každom väčšom markete je " kútik " s cudzokrajnými surovinami, u nás napr. aj v Bille,a asi aj v Tescu, dostaneš tam to, čo potrebuješ pri príprave ázijských jedál.Niekde sú aj ázijské predajne.
babav
Vyzeraju lakavo a iste aj vyborne chutia!Ja osobne si radsej, ak mam moznost ,vyberiem maso na slano,stiplave a koreniste moze byt,
ale medik si radsej necham do kolacov.Niektore recepty v orientalnej
kuchyni su vyborne na sladko ,prisladene ananasom ,pomarancom..
..,je to sila zvyku ,chuti aj tradicie;-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia