Rôzne

Hladam kolac

klaudulixx - bez fotkyklaudulixx, 13. októbra 2013

Dobry den,hladam taky kolac spodok je nejake cesto a na nom je tvaroh , a v polsku sa ten kolac vola mam dojem ze SEREK a pecie sa v dvoch plechoch a v jednom plechu je voda a druhy plechje v nom. Pecie sa to hodinu rure a potom po tej hodine sa to necha vo vypnutej peci hodinu,nemate niekto nan recept? ..dakujem vopred.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Neviem, či si to len niekde videla, alebo aj jedla. My sme si (podľa rady sprievodkyne zájazdu) dali tento koláčik v Krakove, má to byť ich špecialita a vraj veľmi dobrý. No, boli sme celkom sklamaní, aj kvalitou cesta aj tvarohovou plnkou, ktorá sa naozaj chovala ako akýsi uvarená a okrem kyslej som v nej žiadnu chuť necítila. Bol ho dosť veľký kus, ale veru sme ho nedojedli, obyčajný kysnutý tvarožník by nám chutil viac.
radost
@ubka
jeeejda.....7 vajec..1 a 3/4 kocky masla...!!moja chuť na pečenie zhasla..:-)
a ten od @janikbj až 11 vajec..masla tiež veľa..
tak ja by som len 1 kúsoček ochutnať chcela..!!
upiecť celý plech-to by bol pre moje zdravie "smrteľný" hriech...
..byť tak mladá plus zdravá -jedla bych takéto maškrty rada..
ale teraz STOP až po hrob..iba kúsok..takýto lakocinkový zákusok...
:-)))
janikbj
@radost :-) tradičné recepty. škoda, že som si neopísala ten, podľa ktorého som piekla, určite tam toľko masla nešlo (to by som ho naisto nerobila :-D ) každopádne, hľadaj recepty na sernik - možno sa pošťastí nájsť lepší. alebo skús tradičný cheesecake, ono je to vlastne veľmi podobné. (cheesecake robím tiež z jemného tvarohu)
ubka
@rados ť, pekná veršovačka :-))) fakt toho masla sa zdá byť veľa, ale je to na celý plech a ked si spomeniem napríklad na pagáče koľko oškvariek tam ide :-))) samozrejeme každý si vyberie to čo mu vyhovuje, ja som chcela iba pomôcť @klaudulixx
astheart
Ano, jmenuje se to SERNIK a existuje na něj spousta receptů. Můžeš hledat také na www.doowe-wypieki.pl . Je jich tam hodně.
astheart
Moje maminka kdysi dostala recept od známé z polského Cieszyna. Bohužel, mamka už není a recept se nenašel. Ale bylo to tenké křehké těsto vespod. Na něm tvarohová náplň s cukrem, žloutky, rozinkami a nakonec nahoře ze zbytku těsta mřížky. Toho tvarohu tam bylo opravdu hodně (několik cm); pamatuji se, že mamka dávala 1kg na plech. Možná by to stálo za to vyzkoušet. :)