Rôzne

Halušky s vajíčkom

fiby - fotkafiby, 12. februára 2014

Som už dosť skúsená (stará) a neviem ako sa robia halušky s
vajíčkom poraďte! napríklad sú bryndzové.... a vajíčkové neviem
ako sa robia.

@zareaguj


Diskusia k téme

kimlo
Ako vtip zla a zbytocna diskusia...
fiby
@kimlo mne ide o život ja ich rada nemám ale manžel siich rozkázal a ja ich neviem robiť.
kimlo
Tak sprav normalne mukove halusky ako k perkeltu, daj na panvicu, zalej vajciami a miesaj...potom dochutis a mas to...
eviana
@fiby , halušky s vajíčkom sa dajú robiť z obyčajných halušiek, ktoré bežne robievaš k paprikášu, kurčaťu na smotane... bryndzové sú zo zemiakového cesta, lepšie sú obyčajné. Ale, že toto vo svojom veku nevieš mi tiež príde dosť divné... moje dieťa si ich vie spraviť narýchlo, keď ho chytí chuť hádam od 10 rokov :) Robíš si srandu?
janikbj
možno si robí srandu, ale u nás doma sa to tiež nevarilo. prišlo mi to viac ako divné, keď som o tom prvykrát počula.
a mimochodom, ja som skôr vedela uvariť španielske vtáčiky alebo maďarský guláš ako dobrú praženicu či chlieb vo vajci :D a to myslím vážne i keď sa z toho dodnes smejem
evanaaa
Ano, tak, ako radí @kimlo , halušky - nočky k perkeltu asi zvládneš, na panvicu daj trošičku masti či oleja, hoď odtečené halušky , trochu ich prehrej, vajíčka rozšprúdluj, posoľ a polej halušky. Miešaj tak, ako keď robíš praženicu, aj podľa toho, či ich máte radi viacej stuhnuté ( tie vajcia), alebo mäkšie. Niekedy dokonca do nich dávam nadrobno pokrájanú a opraženú slaninku, ako do bryndzákov. A k tomu uhorku alebo hlávkový šalát. Prípadne halušky opraž na tej slaninkovej masti.
fiby
Ja halušky už mám hotové len tie vajíčka tam buchnúť, ale neviem či sa to robí ako praženica (masť, cibuľka a vajíčka na riedko a na teplé halušky to dať.
fiby
Ďakujem za rady.Ja variť viem, ale halušky s vajíčkom som ešte nerobila a neviem či tam ide cibuľka atď.@eviana ja som chcela len radu. Nech ti to nie je divné, niektoré jedlo si viem predstaviť, ale nie som si istá či tam ide to či ono.
eviana
@fiby , nechcela som Ťa uraziť, prepáč, mrzí ma, ak to tak vyznelo :) Je to skvelé jedlo, vyskúšaj aj Ty tak ako Ti radí @evanaaa , super s hlávkovým šalátom alebo kyslou uhorkou :)
fiby
@eviana neurazila som sa, len prvýkrát som niečo rýchlo chcela poradiť a s takou nevôľou si mi odpovedala, že som nad tým uvažovala a odpísala som ti.Ja som celkom dobrá kuchárka podľa mojich jedákov, len tie nešťastné halušky s vajíčkom som nevedela či tam ide cibuľa alebo nie, ja halušky som už urobilaAhoj
denyany
Aj ja viem variť, a myslím si, že dobre. Ale halušky s vajcom som ešte v živote nejedla a asi by som tiež dávala podobné otázky ako @fiby. Naozaj sa v našej rodine a v širokom okolí toto jedlo nevyskytuje. Našťastie nikto po mne nechce, aby som ho varila.
megdesign
@denyany ani ja si v nedelu na obed nerozkazem slepaciu polievku a hlavne jedlo: halusky z vajcom ;)
To sa robi, aby sa halusky /ak ostanu od pekreltu, paprikasu, kurata na smotane/ nevyhadzovali, ale zuzitkovali....
Tak isto ako knedla z vajcom... ;) To pocitam, tiez nepozna vela ludi....
tati2008
@fiby , ja varím presne ako si napísala: robí sa ako praženica (masť, cibuľka a vajíčka na riedko a na teplé halušky to dať) .Ak sa mi nechce robiť halušky ,vyvarím cestoviny-kolienka,špirály ap.
claudie
Zužitkovat :-) knedlu-halušky s vajcom ... skusili ste : ryžu s vajcom ? / zbytky rizota ?
matata1
@fiby nesmúť, ja som na tom rovnako ako ty. Ja som u niekoho jedla kolienka s vajcom a veľmi mi chutili. Tiež som sa vypytovala ako na to, a väčšinou som dostala odpoveď, že spraviť praženicu a potom zmiešať s cestovinou. Urobila som tak, a nebolo to ono. Tak som toto výborné jedlo už nerobila. Vyskúšam podľa @kimlo a @evanaaa a uvidím, či to bude to pravé orechové. :O)
alexdidi
Nuž, my ich máme radi s vajíčkom vareným na tvrdo. Najčastejšie robievam široké rezance (alebo halušky z múky, vajca a vody) dobre omastené prepraženým maslom a už na tanieri sa navrch postrúha vajíčko. Jedno vajíčko na jednu porciu. Chutí nám viac ako s praženicou.
denyany
Ja vajcia veľmi nemusím a tak halušky s vajcom ani skúšať nebudem. Ale knedľu s vajcom poznám, @megdesign , a to buď knedlík namočený vo vajci a vypražiť alebo knedlík pokrájaný na kocky, opražený a zaliaty rozmiešanými vajcami- niečo ako omeleta. Ale ja to nejedávam, pre mňa je tam veľa vajca naraz:-)
aroooo
ja ich zbožňujem, ale musia byť ako bryndzáky zo zemiakového cesta, potom spravím redšiu praženicu, spolu zmiešam, posolím, nameliem čerstvé mčk, prípadne keď je pažítka ňou posypem a k tomu najlepší hlávkový šalát alebo kyslá uhorka , mňam.....
jeka
Ani ja som nepočula o haluškách,ale ja robím ak ostanú rezance do polievky,myslím si ,že je to isté nie?
lasocka
ja ich robievam často. halušky ake ostanu,no viac mi chutia take k mäsu /mukove s vajíčkom/...rozpalim masť,pridám rozšlahané vajíčka a do riedkej praženice pridam halušky-pekne sa obalia a ešte miešam na sporaku pokial stuhnú vajíčka. takto mi chutia viac,ako ked som do hotovej praženice zamiešala halušky.skús,uvidíš čo bude pre teba chutnejšie:)
cuketa
Vo veľkej panvici popražím maslo do zlata, vsypem uvarené cestoviny - kolienka, alebo halušky, alebo širšie rezance, osolím a polejem rozšľahanými vajciami, ktoré sa na horúce halušky pekne obalia. Množstv o "od oka". Je to rýchlo hotové a výborne to chutí /aj s kyslou uhorkou/.
bozulka
@megdesign , milujem knedle s vajcom,ale nie miešať,to by bol "maglajz" a to ja nerada.Robievam na kostičky do červena opečenú knedľu,zalejem ochutenými rozhabarkovanými vajcami a robím ako omeletu.Podávam s kyslou uhorkou alebo rôznymi šalátmi.Lacné,výborné,rýchle jedlo a spotrebuješ zbytky,ktoré sa dosť často vyhadzovali.
marta5
Nečudujem sa,ani u nás doma sa to nevarilo,len ako príloha k mäsu -to áno.S vajíčkom som to prvý krát ochutnala u manželových rodičov.A potom to bolo najrýchlejšie jedlo, ako príloha bola hlávkový šalát.Je to chutné a rýchle jedlo.
marta5
@kimlo - robím ich presne tak ako Ty,tie halušky - nokerle dám na preprážene maslo a potom vajíčka.
2010
Alebo sa da slovenska klasika opeciet knedlu s klobasou, vybrat dat na stranu, dat zeleninu rychlo podusit ako na leco s paradajkami, vlozit naspat knedlu primiesat vajicka :-)


ria52
moja mama ich robila normalne halusky zo zem. cesta a 2,3 vajicka rozslahala s 1dl mlieka 2lyzice muka sol na hladku zmes a vyliala na horucu mast alebo olej miesala aby sa to uvarilo tak robila aj rezance s vajkom
ria52
treba to na tej masti miesat az kym to nezhustne
astheart
Mně to poprvé udělal táta, když maminka byla v lázních. Osmažené halušky nebo jakýkoliv knedlík, zalité vejci a umíchané. Málo stačilo k tomu, abych taky nevěděla, jak se to dělá! A zeptat se není ostuda!
fanjela
normálne zemiakové halušky uvaríš tak ako sa robia k bryndzovým, sprážím slaninku, ktorú ked sa opraží preložím do varených halušiek a do tej masti so slaniny (ak je málo) prilejem olej a po chvíli tam vlejem rozšľahané osolené vajcia, robím praženicu a zmiešam s haluškami a vajcové halušky sú hotové, podobne robím aj kapustové (so sladkej alebo kyslej kapusty) a to je celá veda, dobrú chuť:))