Rôzne

Halo, halooooo, poradí mi niekto?

arasidka - fotkaarasidka, 2. decembra 2012

Potrebujem radu!!!!!!!!!!!!!!! A spolieham sa na vás !!!!!!!!!!!!
Jedna moja známa má cerenku, ktorá nemôže jesť vajíčka, ani mlieko - vraj alergia.
Ale by chcela vianočné oplátky. Vedel by mi niekto poradiť,či sa to dá aj bez toho? Ja si pamätám za čias dávnych pradávnych, keď som bola ešte malé dievčatko, že naša babička spomínala, že cez vojnu robili i tak, že nedávali vajíčko a ani mlieko, ale fakt si to neviem predstaviť. Jedno viem isto, ž som na požiadanie kamaráta - diabetika upiekla pred pár rokmi pár oplátok, kde som miesto cukru dávala sacharin, ale inakšie experimenty som s oplátkami nerobila.
Mimochodom, dnes som spravila makové a orechové, rozvoniava to až do suterénu ! Ak by mi vedel niekto poradiť, veľmi by som mu bola vďačná.

@zareaguj


Diskusia k téme

trencanka
Tak sa mi zda, ze tu na Vareche som videla recept z kokosoveho mlieka. Zltko by si vynechala.
hubata
Ja si myslím, že keby sa tam dalo troška prdopeču, že by ti to jemné cestíčko hádam podržal. Ešte rozmýšľam či by nepomohla kvapka sóda bicarbony.

No a namiesto mlieka čo ideš dať? Minerálkou som niekedy zarábala palacinky na chalupe keď som nemala dosť mlieka, ale vajíčko tam bolo. A neporadí ti vlastne jej mama veď čo ona dáva namiesto mlieka a vajíčka do jedla?
nadia56
@arasidka , vajicko alebo zltko mozes nahradit lyzickou hladkej sojovej muky, popripade kuskom dobre rozmixovaneho bananu, obe suroviny maju vlastnost zlepovat cesto,
kludne takto napecies aj dobre kolaciky a zakusky,
myslim, ze su nejake diskusie na vareche na temu nahrady vajicok v pokrmoch, pohladaj, mozno tam najdes este lepsie rady ako su moje,
nech sa ti pecenie vydari a mala slecna si pochuti:-)
arasidka
dievčatá, som veľmi rada, že ste KORALRKE pomohli, je to tu síce dvakrát, ale vám to vysvetlím. My sme si večer hrkútali cez FB na správach, že ako ide život a tak... a vzhľadom k tomu, že v našich žilách prúdi spoločná krv po našej babičke Terezke , ktorá nás učila piecť oplátky, tak si teraz jedna druhej vymieňame rady, hi hi a sme rady!!!! A tak jej vravím, počúvaj dievča, já ti neviem, ja som také ešte nepiekla, ale skús to napísať na Varechu, veď si jedna z nás. Koralka sa trošku zamrvila, že úprimne povedané, ona zabudla heslo a nie a nie si spomenúť - jáj bože , my devy povojnovéééé....no a tak jej vravím, tu seď a čakaj, idem to tam napísať a tak sa aj stalo! A keď som sa pozrela na Diskusia, aj som sa zasmiala, aj potešila, Koralka si "precik enem spomenula na heslo" :)))) A tak máme dve rovnaké témy, ale teší ma, že je pomoc na oboch a to moje "dzifča spopod strážofských vrchú" sa iste poteší a je to aj pre mňa do budúcnosti veľké PLUS. Ešte raz vám ďakujem a idem , čaká ma metrák prádla na žehlenie a plné vedierko zarobeného cesta na orechové oplátky. Je mi veľmi vzácne, že sa dostanem na počítač, bo som teraz u maminy a domov sa dostávam vzácne málo, tak vás zdravím všetkých.
koralrk
Ďakujem Vám všetkým,idem skúšať a keď sa mi podarí dám Vám vedieť ako.Teraz idem rýchlo piecť nech má každý vianoce aké majú byť