K mojej mladosti sa viaže spomienka na jedno veľmi jednoduché
jedlo z kyslej kapusty,ktoré sa volalo hajdúska kapusta.Bola to
polievka v ktorej boli sušené slivky a huby a bola dosť hustá,ale
vééľmi mi chutila. Vedel by mi niekto poradiť,ako sa táto kapusta
varí? Ďakujem.
-kapustnica
-kyslá kapusta nakrájaná, aby neboli dlhé rezance kapusty, ako ju vyberieš zo suda
-rôzne mäso
- hríby
u v a r í š
- vyberieš mäso, pokrájaš a vložíš naspäť do kapusty
- urobíš zápražku na masle a pridáš -"-
-vložíš slivky
- 5 minút varíš a nakoniec pridáš smotanu na varenie.
Samozrejme hustotu jedla si určite odhadneš.
A ak je to, tento recept budeme rada a ak nie vyskúšaj i tento, určite Ti pochutí.
Dobrú chuť a ako sa vraví nech Ti padne na úžitok!