Rôzne

Grilážové kocky - pomoooooooc.

bubaya - fotkabubaya, 4. apríla 2012

Urobila som grilážové kocky presne podľa receptu na Vareche.
Dačo som zrejme neurobila správne.
Salko som zohriala pred pridaním - bolo také vlažné.
V karamele mi zostali chrumkavé tvrdé hrčky.
Maslo som tam hodila rovno z obalu, nezohrievala som.
Masa bola príliš tuhá.
Nešla roztierať na oblátky
Oblátky sa neprilepili k sebe.
Oblátky sa mi zdali príliš jemné a hladké, možno aj to bola chyba.
Napriek všetkým estetickým nedostatkom boli kocky vynikajúce a už sú fuč. Myslela som, že budú k Veľkej noci. Zle som myslela.
Viete mi niekto poradiť, kde sa stala chyba? Musím urobiť ďalšiu várku a chcem, aby boli aj na pohľad a zahryznutie tip-top.
Ďakujem všetkým vopred. Bubaya

@zareaguj


Diskusia k téme

renulienka
...karamel musis miesat az do uplneho rozpustenia hrudiek a oblatky po naplneni musis zatazit niecim, aby sa dobre zlepili a nie vsetky typy oblatok su na to dobre, najlepsie su tie zabalene v papieri a prelepene takym pruzkom papiera ,myslim, ze ich vyraba Sered-pecivarne, tie krehke su nanic...
bubaya
renulienka ďakujem - oblátky boli tie krehké, tam nie je žiadna mriežka, kde sa udrží ten karamel, máš pravdu. Karamel som miešala ako divá, ale asi málo. Musím ešte divšie.
renulienka
...nemusis divsie;-) len na malom plameni a pomaly rozpustat a kup ine oblatky -mriezkovane, fakt su najlepsie tie zo Serede...tak skus znova a daj vediet, ako to dopadlo...
hubata
@bubaya - to je dobré znamenie keď sa pojedli ...... čo tam po hrčkách. Najlepšia odmena pre kuchárku a cukrárku sú prázdne hrnce, taniere a tácky.......Len do toho!
bubaya
Milá hubata, ale tie hrčky boli miestami dosť veľké. Mohli by byť zubunebezpečné - ja mám čerstvo poopravované tesáky. Však už sa chystám na druhú várku, akurát v Bille mali zas len tie extra jemné oblátky. Takže zajtra. A vďaka za starostlivosť.