Rôzne

Grécky krabí šalát

nelusik - bez fotkynelusik, 12. júna 2012

Dobrý deň, nevie mi niekto poradiť recept na Grécky krabí šalát, hlavne zálievku, aký predávajú v Tescu pri pultoch?

@zareaguj


Diskusia k téme

evusik
no, zozačiatku som sa rehlila jak blázon, ale potom mi zamrzol úsmev na tvári :-( bŕŕŕŕŕ ešte, že niečo také ma ani vo sne nikdy nenapadlo kúpiť.
janger
@nelusik si pyta od nas recept, radu, ako by spravila grecky salat, ktory sa chutovo podoba tomu z Tesca. Asi chce spravit nieco podobne...To neznamena, ze sa tam chysta dat, vsetky tie 'pomocne' latky. Tak radsej poradte. Nechapem, preco hned taka 'odozva'...
evanaaa
Nuž, nie ja rada ako rada, len za to že si pýta recept, netreba upozorňovať na É-čka, ona ho chce spraviť doma a nie kupovať, a vôbec, kde by zohnala toľko "éčok"?:)DD.
julica
No veď ale tu ide o jedno: tie tajuplné prísady začínajúce na E vytvárajú tú znamenitú chuť. :) Preto som tu sem dala a @eraserhead pripojil "recept". :)
nbert
Ak to pomoze tak kedysi som v hoteli robieval crabcakes, co su take fasirky z krabieho masa ( ozajstneho ) bola tam majoneza, kecup, korenie, sol, citronova stava, tabasco, worcestershire, trosku konaku. Velmi podobne omacke/dipu Marie-Rose. Nevidim dovod preco by to nefungovalo aj s tymito "krabimi" tycinkami. Ake ostatne ingrediencie tam planujes dat ?
nelusik
No, poviem vám, zostala som z toho paf, čo vyvolala moja otázka. Inkvizícia - slabý odvar.
Teraz pre tých čo to zaujíma, predávajú ho v Tescu pri šalátových pultoch a obsahuje asi ľadový šalát, paradajky, kukuricu, karfiol, krabie tyčinky, zálievku, možno som niečo vynechala. A môžte ma zabiť, ale je úúúúúúúúžasný.
1x dajana
julica
@nelusik , je mi luto, ze sa k nasej snahe stavias takto, ja som ti chcela ukazat to, co "je za rohom". Nemas za co :(
jozefj
Julica o od Vás nechutne.Nelusik si pýtala radu.
afataga
@jozefj co je nechutne na tom, ked niekto povie pravdu?
a ten salat z tesca ma s greckym spolocny len nazov a paradajky
jozefj
Nelusik chcela recept na šalát. Nie Vaše komentare.
janger
@afataga , tebe sa to este nestalo, ze by si niekde nieco jedla, velmi ti to zachutilo a chcela by si spravit nieco podobne.....Len nevies, ako na to... Tak sa spytas o radu....Mne to pripada take normalne! @nelusik si chcela pripravit tento salat v normalnych, domacich podmienkach, z normalnych surovin. To si fakt myslis, ze mala v plane pridavat tam vsetky tie spominane 'E'cka? Ja si myslim, ze odpovedat sa da aj inac. Chut od salatu jej iste uz presla.
afataga
@janger keby si si poriadne precitala vsetky komentare, zistila by si, ze som jej ponukla recept na grecky salat, tak najskor citaj a potom kritizuj
jozefj
P.Afataga .Trošku pokory a slušnosti by sa v komentároch určite zišlo.
nelusik
@jozefj , @janger opravujem, veľmi ste to dobre vystihli
@atafaga , @julica mňa doma učili, že mám odpovedať iba na to, na čo sa ma pýtajú. Ak budem mať potrebu, určite sa na vás obrátim. Prepáčte, ale pripadáte mi ako nejakí sektári, ktorí mi strčia nohu do dverí, chcú ma obrátiť a spasiť.
julica
Neviem, naco by sa afatage zisla pokora, odpoveda celkom normalne, zase sa nerobte - sme tu na fore, prispevok je v diskusii, tak diskutujeme. Stava sa to celkom normalne, ze sa od temy odboci, cloveku naskakuju asociacie a pokial nema naucene, mlc, ked sa ta nepytaju (nastastie to nemam), tak diskutuje. Videla som tuto diskusiu ako vhodny priestor pre nedavno pozrete video, o ktore som sa chcela podelit. A na pana jozefa nereagujem, uz sme si uzili, vsakze. Takze nelusik sa neurazaj, si na diskusnom fore, kde sa neriadime fasistickym rezimom. A prajem vela uspechov pri hladani chuti tesco greckeho salatu s karfiolom.
wegar
Tak si ho kúp v Tescu a prečítaj si etiketu, podľa toho si to doma zamiešaj. A či to bude chutiť rovnako? Ťažko, pretože keby si sa hneď neurážala, ale zamyslela sa, tak mali pravdu. Tie "chute" robia práve stabilizátory a zvýrazňovače chuti, zjednodušene Ečka.
Grécko nie je práve známe tým, že by podávali šaláty s kukuricou a karfiolom, nehovoriac o hmote z rýb zvanej "krabie tyčinky". Grécky šalát, nech si dáš hľadať v akejkoľvek reči, tak bude určite obsahovať cibuľu, paradajky, olivy + papriku, fetu.
eraserhead
@nelusik ak máš úctu sama k sebe urob si poriadny šalát z čerstvých surovín a tvoj organizmus sa ťi poďakuje, napríklad tento
 www.labuznik.com/recept/choriatiki-recky-salat0/...


ak však naozaj chceš vedieť z čoho je namiešaná tá "vec" z marketu, zamestnaj sa na nočné brigády a dozvieš sa, napríklad aj že z čoho sa vyrábajú grahamové rožky .......... nezabudni si zobrať foťák ..
jody
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD zasa je tu raz veselo
2010
@Julica mas uplnu pravdu , to meno- suroviny ta eckova gebuzina nema nic spolocne s Greckom ... srdecny pozdrav zo Santorini.
nelusik
Nechcela som už ani reagovať, vobec to nie je ani o urážaní, ale toto čo tu deje sami nezdá normálne. Ja vám vaše názory na Ečka neberiem, holý fakt, chémia nepustí. Ale je to akoby sa ma Jožko opýtal, že kde je najkrajšia pláž na Santorini a ja mu budem vykladať, "čo si sprostý, ty chceš ísť na pláž, ty nevieš aká je slnko sviňa, tá ozónová diera, spáliš sa, dostaneš rakovinu, telo sa ti nepoďakuje, a tie opaľovacie krémy, to je hnus, testujú ich na zvieratách, vieš ako tie trpia" Chcel vedieť Jožko toto? Okrem toho ospravedlňujem sa vám, že Tesco tak nehanebne poškvrnilo meno Grécka. Nemám však tušenia, čo ich názvotvorcov k tomu viedlo. A nakoniec, osobne neznášam extremizmus vo všetkých podobách, teda aj v stravovaní. Takmer denne varím, nekupujem polotovary, mám zeleninu a ovocie z vlastnej záhrady, chováme hydinu aj prasiatko, viem čím ich manžel krmil a viem, čo jem ja. Ale keď ma deti uprosia na McDonald, tak im ho bez výčitiek svedomia kúpim, čo je asi raz do mesiaca, a sebe 15 deka toho strašného šalátu z Tesca, názov ktorého už ani nevyslovím.
cistinka
@nelusik zrejme ja jediná ťa chápem.....domov na Slovensko sa dostanem veľmi málo, ale už cestou tam sa teším na tresku v majonéze, lebo tu takú nekúpim. A je mi jedno, či je s éčkami, alebo bez. Mňam!!!
2010
@nelusik , nehnevaj sa na tiu reakciu mozno to bolo vela ouza ale cinska kapusta a falosne krabie tycinky nie su grecke suroviny. ..@domci4 ona chcela recept na ten salatik a ten sa lahko spravi ked zmiesas E 120, E 160, E171,E330, E407,E417, E420, E452, E621, E635 aby si dostala tu spravnu chut aby aj detom chutila.


ropo
nelusik na začiatku super otázka na ktorú hladám odpoveď aj ja a pod ňou iba samé hovadiny.... ludia koho to zaujíma?!!! normálnych ludí zaujíma repept nie filozofovanie o hlupostiach...chcem vedieť s čoho sa ten šalát skladá a nie či sú tie ingrediencie škodlivé alebo nie to mi je úplne jedno....
2010
@ropo , vsak ten recept mas rovno nad tvojim prispevkom -priamo od vyrobcu ked chces tu spravnu chut :-)))
tiginko
ja som celkom nepochopila tvoju otázku @nelusik. Sama si predsa dobre vedela, že tu ti ťažko môže dať niekto recept na niečo, čo sa vyrába a predáva v Tescu. Kedže tvrdíš, že doma bežne varíš a nie si teda nejaké dieťa, tak vyskúšaj urobiť si ten šalát podľa svojej chuti a zloženia, ktoré buď zistíš očami a ochutnávaním, alebo prečítaním obsahu.
luciak
Moje nervy...
K povodnej otazke: ten salat som jedla uz niekolkokrat, aj mne chuti. Na tie ecka v zlozeni sa vykasli, urcite sa doma bude dat urobit aj bez nich zo surovin, ktore su v salate evidentne. Nie som zastancom surimi tyciniek, ale raz za cas organizmus urcit nezrujnuju.
violeta
Ano @luciak , raz za čas tam, raz za čas hentam, potom troška tu.....a majú nás, kde chceli....
schelby
aj ja mam velmi rada kraby salat.takto si ho zhotovujem tu v Grecku.Kuceravy salat aldbo hociaky iny,kukurica,mlada cibulka,postruhana mrkva alebo kusky cerveneho jablka,trosku olivovy olej,ale nie je nutny a samozrejme krabie tycinky..Zalievku si nerobim,ten salatik je sam o sebe super.