a mnohi si myslia, že keď jedia sóju a tofu, ako sa zdravo stravujú, po prečítaní tohto článku som si položila otázku: tak čo mám teda jesť??? www.dolezite.sk/20-GENETICKY-MODIFIKOVANYCH-POTRAVIN-NA...
Diskusie
- Sovka62: Kukurica s makom 5 najnovší komentár 14. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 208 najnovší komentár včera 19:54
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 15 najnovší komentár 12. februára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 208 najnovší komentár včera 19:54
- Siisa: Vie niekto čo sú v skutočnosti kvasnice - droždie ? 10 najnovší komentár včera 11:06
- Sovka62: Kukurica s makom 5 najnovší komentár 14. februára 2025
- Elalea: Jazvečia masť 31 najnovší komentár 13. februára 2025
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 27 najnovší komentár 12. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 180 najnovší komentár včera 19:54
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 5 najnovší komentár 12. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 5 najnovší komentár 14. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 1 najnovší komentár 6. februára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Jablkový koláč s orechovým a lístkovým cestom +fotopostup
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne +video
-
Fašiangové pampúšiky bez lepku z tvarohového cesta
-
Cestoviny zapečené so zeleninou a mäsom +fotopostup
-
Sladké kolieska podľa receptu zo stredoveku +fotopostup
-
Fánky +fotopostup
-
Farmárske šišky (Bauernkrapfen) +video
-
Medové jablkové krémové rezy +fotopostup
-
Kôprová omáčka so zelerovými fašírkami a s bezlepkovou knedľou
-
Kuracie stehná na ázijsky spôsob s ryžou
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne +video
-
Valentínske krupicové srdiečka +fotopostup
-
Sladké ľúbostné listy +video
-
Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
-
Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Paprikové kura s ryžou z jedného pekáča VIDEO
-
Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Že vyšľahaná šľahačka do mrazničky? Aj keď to znie neuveriteľne, funguje to! VIDEO
-
Víkendové varenie: 10 receptov z kyslej kapusty. Klasické strapačky, ale aj netradičné rizoto či zemiaková roláda
-
Chutne a lacno: 15 tipov, čo variť týždeň pred výplatou
-
Na každý deň: 10 jednoduchých koláčov, v ktorých zahviezdia všetky vaše džemy
-
TOP rebríčky: Jablkové koláče, pagáče, koložvárska aj francúzske zemiaky. Pozrite si najlepšie januárové recepty, je tam všetko, čo máte radi
-
Porazte neduhy: Židovský penicilín, zázrak či bojovníčka proti chrípke. 11 receptov na polievky, ktoré liečia
-
Nehodí sa len na kašu: 10 receptov na nenáročné koláče z detskej krupice
-
Lákavé a lahodné: Recepty na najlepšie zákusky s bielou čokoládou. Na slávnostné príležitosti, aj jednoduché bez pečenia
"Prečo sú vaše peniaze ešte u vás?"
ani sa nedá veriť tvrdeniam-čo je zdravé-modne...raz soja...potom mlieko..potom soja nie..zasa nie mlieko...ved si len všimnite-ako sa menia výskumy..zdá sa mi-že nedokážem oddeliť pravdu od naplánovanej lži-kvoli zisku...nuž-človek je taký-ked ide o peniaze=ide o život...
moj dedo sa dožil 99 rokov na kopanici bez elektriny..vodovodu..plynu...v absolútnej skromnosti v strave..
nuž..všetko je ináč...než vieme /práve v tejto chvíli/...
príjemný večer želám
taktiež osobne nesúhlasím s tvrdením, že jesť by sme nemali to a to, lebo tak nerobili naši starí rodičia a ďalší predkovia. svet ide predsa stále dopredu, globalizácia je nezastaviteľná - preto, že moja stará mama nepoužíva tablet, ja ho mám vyhodiť von oknom ? že ona nepozná balzamiko alebo sušené paradajky, preto sú pre nás nevhodné ?! silne pochybujem. a povedzme si úprimne : koľko z teraz používaných potravín je tu usadených už dávno ? zemiaky, mlieko, niektoré syry, kapusta, obilie ? potom by súčasná kuchyňa nebola zrejme taká pestrá, hm ? :))
nikoho nepoučujem, len som chcel vyjadriť názor k tejto diskusii, vnímam ju ako cenný podnet a som rád, že ju tu @afataga pridala aj napriek tomu, že sa v tomto rozchádzame. o tom však predsa diskusie sú, o výmene názorov, ktoré niekoho môžu obohatiť, no v nijakom prípade ho nenútia akceptovať naše fakty :)
Inak pre zaujímavosť, dávnejšie tu dávali v TV informáciu o nejakej rastline, ktorú modifikovali tiež aby veľa zniesla a nedala sa len tak vykinožiť... potom chceli dotyční na daných poliach pestovať čosi iné, ale sa jej tam nevedeli zbaviť, lebo znesie všetko z čoho bežné rastlinky zájdu.
Tuším to bol nejaký typ obilia, možno na výrobu biopalív alebo tak, už si presne nepamätám.
@martinis , kazdy ma pravo na svoj nazor
@marianne dakujem za doplnenie linkov, ktore s tymto uzko suvisia
@amelie tie pokusy sa robili kade-tade, napr. aj v Rusku, ale moc sa na svetlo nevytahuje, ved tu ide o obrovske prachy a vsetko ide bokom, zdravie ludi, zvierat, vciel a v neposlednom rade ide aj o to, ze casom s tym zamorime celu planetu a co potom? ja nepoznam odpoved
@tornadolue ano bohuzial mas pravdu, ale obavam sa, ze tlak na vladu nam nepomoze, ved mame svate predpisy zhora, iste vies, o com hovorim
a nerád by som Vám bral ilúzie, ale hovoril mi aj o tom že aj oni v rámci výskumu geneticky modifikovali rastliny (trávy a obilniny) a samozrejme že ich nespálili v peci ale používali sa ako krmivo pre poľnohospodárske zvieratá. V procese delenia bunky sa na túto pôsobí ****** čím dôjde k cielenému narušeniu počtu chromozómov a takto predpripravený materiál sa ďalej "tvaruje". Žiaľ debatu nám ukončilo stádo krvilačných komárov, pozval ma však na návštevu tak si tam snáď nafotím nejakú adélu alebo aspoň godzilu
www.alfabio.com/o-soji/ako-nase-produkty-vznikaju/...
www.alfabio.com/o-soji/soja-na-slovensku/...
naivné predstavy.... polovica potravín, deklarovaných ako "Slovenských".... je podvod. poliaci kupujú firmy v úpadku, aby mali slovenský ovál. a čudujsa svete, zase máme na stole poľské kura..... a tvrdiť že naša slovenská sója je naivné... aky by slovenský poľnohospodár nepostriekal pesticídami tak má o 50% menší výnos... je v obchode cena o 50% vyššia??? samozrejme že postrieka... a aby rastlina prežila, musí byť modifikovaná...
jediná cesta... zavárať doma, vlastné produkty, vyrábať si syry a dalo by sa pokračovať....
kupujte suroviny bez pridanej hodnoty... najbližšie k výrobcovi... čím menej ľudí na to siahne, tým to bude menej dokur.....é...
viem o čom hovorím, roky som pracoval v potravinárstve :/
kvalitu prostredia si určujeme sami... aj reťazce keby sa nepredávalo, ako sa predáva, tak tlačia na výrobcov a nastali by zmeny.... ale dnes je to 85% ľuďom úplne jedno.... a na to zájdeme a skončíme ako poľsko-čínska kolónia