Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 346 najnovší komentár dnes 10:05
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 2 najnovší komentár včera 18:14
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 346 najnovší komentár dnes 10:05
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 2 najnovší komentár včera 18:14
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 208 najnovší komentár 31. júla 2025
- Mimka946: Platkova želatina 9 najnovší komentár 29. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 264 najnovší komentár dnes 10:05
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 1 najnovší komentár včera 18:14
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Už ste o tom počuli? Túto účinnú zbraň proti otravnému hmyzu na balkóne má doma každý VIDEO
-
Kuracie rezančeky s pestrou zeleninou VIDEO
-
Super jednoduchý trik, ako šikovne umyť sitko VIDEO
-
Pikantný vajíčkový šalát VIDEO
-
Demikát, to je svetový unikát! Takto sa jedinečná slovenská bryndzová polievka varí na Liptove VIDEO
-
Zapekaný karfiol s mletým mäsom a ryžou VIDEO
-
Slaná bublanina VIDEO
-
Zásoby do komory: 12 variácií ako spracovať uhorky na zimu. Zaváranej klasike tu konkurujú aj netradičnejšie chuťovky
-
Letné pečenie: 11 receptov na osviežujúce citrónové rezy
-
Navrch koláča: 7 spôsobov, ako urobiť chrumkavú mrveničku aj bez masla
-
To naj z Varecha.sk: 11 najklikanejších receptov na slané cuketové koláče
-
Bez rúry aj veľkej námahy: 14 receptov na nepečené zákusky s ovocím
-
Ako od babičky: 10 receptov na slivkové gule, tie poctivé, zo zemiakového cesta
-
Rýchlovky z kuchyne: Čo variť v tomto teple? 12 receptov na jedlá hotové do 30 minút
Máme ma mysli hlavne glutaman sodný. Zvýrazňovač chuti sa používa v mnohých ázijských fast foodoch, ale aj v konzervách, hotových polievkach, spracovanom mäse a dokonca v pive či zmrzline. Štúdia španielskych výskumníkov naznačuje, že chemikália vyvoláva až 40-percentný nárast chuti do jedla. A podľa výskumu zverejneného v časopise Obesity, ľudia, ktorí konzumujú najviac glutamanu (označovaný aj ako MSG), majú takmer trikrát väčšiu pravdepodobnosť, že budú obézni. Glutaman a mnohé ďalšie dochucovadlá, podobne ako alkohol, znižujú účinky leptínu - hormónu sýtosti.
www.metro.sk/public/Uvod/sortiment...
www.hobbymalacky.sk/posilovace-praskove/glutaman-sodny-zvyr...
aj keď je to obchod pre rybárov....
Accent
Ajinomoto
Tasting Powder
Vetsin
@mojack , neviem co spanieli studovali ale pozri sa na azijcov ci su taky tucny? Aj ja pouzivam z jednoducheho dovodu mam vrodenu srdcovu vadu a glutaman sodny obsahuje sol, a staci velmi malo a clovek nemusi solit, co myslim srdciarom netreba vysvetlovat:-)
za 1,36€ ti to poslu na SVK ;)