Rôzne

Fľaštičky od esencie

mariaklara - fotkamariaklara, 27. septembra 2011

Veľmi pekne Vás chcem poprosiť, či mi vie niekto poradiť ako ,alebo čím by sa dali nahradiť fľaštičky od esencie. Totiž moja susedka robí na svadby taký zákusok ( maškrtku ) z páleného cukru, plní sa to maslovo - vanilkovou plnkou. Za jednu PL horúceho páleného cukru ( karamelu ) ovinie okolo sklenenej skúmavky - tú používa teraz, keďže sa bojí o tú skúmavku aby sa nerozbila, stráži si ju ako oko v hlave. Chcem jej touto cestou pomôcť a zohnať fľaštičky alebo skúmavky. Skúmavky sa tiež už nedajú zohnať, lebo v laboratóriach väčšinou používajú umelé. Tie skôr narodené varecháčky si určite spomeniete na tie fľaštičky, boli hrubé ako palec a dlhé asi 8 - 10 cm. Bola by som Vám veľmi vďačná.

@zareaguj


Diskusia k téme

vevericka321
Flasky od esencie som ukladala, lebo na jednu tortu som minula asi jednu ampulku, ale prednedavnom som ich vsetky vyhodila. Boli aj okruhle, obdlznikove a aj stvorcove. Skoda, ze uz ich nemam
mery8658
Ja som niekde v telke videla také niečo robiť a robili to na plechové trubičky ktoré sa použivajú na šamrole, dostať v domácich potrebách aj také tenšie ja mám doma o priemere 1cm a dlhé sú 8cm,
viera1
Oetker predáva vanilkový lusk v takej "skúmavke".Má to 16 cm - 13 mm priemer.
V zdravotníckych potrebách si môže kúpiť 5 ml striekačky,to by jej mohlo vyhovovať.
V železiarstve predávajú pochrómované trubky rôznych priemerov,to by bolo asi najlepšie,strčila by som to do mrazničky a potom na to navíjala tú karamelovú niť.
mariaklara
@mery , ja som jej hovorila o tých kovových, ona mi povedala, že sa to prilepí. No nech skúsi. @vierka , tie striekačky asi nebudú dobré, lebo ten karamel je veľmi horúci a striekačka by sa zdeformovala. A to sa nenavíja niť ale sa urobí taká placka a ovinie sa. Neviem, či si to vieš predstaviť?
kuchticka
@mariaklara , recept ne tu "dobrotu by si mohla pridat na Varechu? {prosim). Skusila bych to tiez spravit. Mam nejake skumavky, ale posielat ich az k vam by sa asi neoplatilo, nemam ich az zas tolko. Dakujem.
cyklistka77
Na internete je dosť kontaktov na výrobcov sklenených skúmaviek - verím, že sa s nimi dá dohodnúť aj na maloodbere (vyrábajú sa aj hrubostenné - takej značky, ako aj misy z varného skla...) Držím palce :-)
viera1
@mariaklara ,tak som pochopila,myslím si,že kovových trubičiek sa nemusí báť,stačí potrieť olejom a neprilepí sa .
marta5
Super nápady,ten palený karamel sme ako deti vyjedali na svadbách ,ozdobovali nimi torty.Sú chutne,aj ja by som prosila o recept.Práve som dokončila plnku do torty.Zajtra mám národeniny,slávim 65 .Plnku som robila maslo s nugetou,podto ribezľový džem.Verím že bude chutiť gratulantom
vini55
marta5
všetko najlepšie, mnoho zdravia a všetkého čo si želáš sama.
mariaklara
Práve som tu našla recept na grilážové trubičky od @renama. To je hádam telepatia. Len s tým rozdielom, že suseda ich plní vanilkovou plnkou.
maartina
...ja mám doma dve banky z labáku ...nepotrebujem ich, tak by som Ti ich mohla poslať ...pošli mi prosím ťa tvoj mail, pošlem Ti foto, či budú vyhovovať :)
45678
Karamel natáčam na drevené paličky, odrezané z varešky, sú kónické, dobre sa z nich sťahuje, no je potrebné pred prvým použitím paličky natrieť dobre teplým olejom, prebytočný olej odsať papierom a je to na stále používanie. :-))