Extra lesk majonézovej polevy na ruské vajíčka

sracz - fotkaSracz 17. novembra 2018 o 20:47

Srdečne Vás pozdravujem Čučoriedky, Sýkorky i Žubrienky tu na našej Vareške! Nože dajte svoje múdre hlavičky dokopy a prezraďte, akú "fintu" používate v technológii prípravy polevy na ruské vajíčka, ale takej s extra vysokým leskom ako "kocúrové "gu ... ky"?!? Mám totiž nového super kamaráta s úprimnou slovanskou dušou, až hen z Anadýra na Čukotke a chcem ho s jeho krásnou Ľudmilou, rodáčkou z Kaliningradu (Königsberg_u), pri spoločnom Štedrovečernom posedení pohostiť aj "ruskými vajíčkami", ktoré títo úžasní manželia nepoznajú! Vopred ďakujem za Vaše komentíky a želám Vám príjemný weekend, ako aj nasledujúce dni v romantickej pohode!

@zareaguj


15 odpovedí:
  • používateľ nemá avatarViera1 17. novembra 2018 o 21:03

    Ja si v miske rozriedim majonézu s vodou z uhoriek a tým polievam:



    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarViera1 17. novembra 2018 o 21:27

    A ešte dodám;čím budeš mať lesklejšiu polevu,tým bude mať viac oleja a bude mastnejšia,takže si môžeš urobiť majonézu sám z 1-2 žĺtkov,oleja,lyžičky horčice ,trošku soli a uvidíš:




    @zareaguj
  • violetacamorova - fotkaVioletacamorova 18. novembra 2018 o 15:45

    Viera1, vždy keď robím zemiakový šalát tak sa teším na druhý deň na ruské vajcia. Predvčerom, keď som ho robila dala som kupovanú majonézu a povedala som si, že budem robiť už len domácu. Tvoje chuťovky vyzerajú skvele. Vám milý Ferko neviem v tom poradiť... Ale ako vždy ste milý, pozorný a skvelý hostiteľ...Aj ja mám rada peknú ruskú dušu...
    @zareaguj
     1x viera1
  • kimlo - fotkaKimlo 19. novembra 2018 o 08:01

    Po mojom nahliadnutí do knihy receptur studených pokrmov sa originál ruské vajce prelievalo majonézovým prelivom. Vyskúšaj.


    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarViera1 19. novembra 2018 o 18:26

    To je síce pravda,Kimlo,ale pohľad na normu č.50201 hovorí,že napr. na poliatie 10.porcií potrebuješ 200g prelivu,to je množstvo,ktorým by som sa v domácej kuchyni nezaoberala tak zložito :-) .Kvalitná domáca majonéza je pomerne tuhá emulzia,ktorá sa ti nerozleje pekne po vajíčku,na tom dolnom obrázku je to vidieť (a to je riedená).Dôležité je ju dobre vyšľahať s nálevom z uhoriek,spočiatku sa robia hrudky,ale časom sa vymieša dohladka.A tekutý aspik využite na potretie šunky a syra,aby neokorali,tak si môžte misy pripraviť s predstihom pred návštevou :-).
    @zareaguj
     1x kimlo
  • kimlo - fotkaKimlo 19. novembra 2018 o 19:18

    @Viera1 (19.11.2018 18:26)
    Aj ty máš pravdu, čítal som kdesi od skúsenej šalátárky, že stačí tú majonézu rozriediť s trochou nálevu z uhoriek :-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarAnulienka1 19. novembra 2018 o 19:57

    @Kimlo myslím, že ste niekde písali, že na ulozto sa dá stiahnuť kniha starých "socialistických" receptúr. Pod akým názvom ju hľadať, prosím? Ďakujem
    @zareaguj
  • kimlo - fotkaKimlo 19. novembra 2018 o 21:32

    @Anulienka1 (19.11.2018 19:57)
    Myslím že je to na stránke ulozto.sk a do vyhľadávača treba vložiť text Receptury studených pokrmů. Je to vo formáte *.rar.
    @zareaguj
  • elenas - fotkaElenas 20. novembra 2018 o 10:47

    Si pekný hostiteľ, s lesklou majonézou asi neporadím, ale názov "ruske vajcia" naozaj nebudú poznať lebo sa v Rusku volajú jednodúcho "vajcia pod majonézou":) Ešte je lepšia varianta, plnené vajcia pod majonézou.
    @zareaguj
  • sracz - fotkaSracz 20. novembra 2018 o 18:43

    @Kimlo (19.11.2018 21:32)

    Srdečné poďakovanie i srdečný pozdrav, Kimlo kamarát, hlavne za to, že si na mňa po dlhých mesiacoch odmlčania zareagoval! Zložitou cestou, cez priateľov z Kolumbie, riešim "chilli" semienka z doslova ekrazitovej odrody (vraj mletými popravovali v dávnoveku pôvodní obyvatelia) zo Suriname. Som trpezlivý a ak to vyjde odskúšaš niečo nové. Maj pekné dni!
    @zareaguj
     1x kimlo
  • bubaya - fotkaBubaya 20. novembra 2018 o 21:58

    @Kimlo (19.11.2018 21:32)

    Sú tam aj Recerptury teplých pokrmu z roku 1986. Tak som si stiahla oboje. Vďaka za tip.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarAnulienka1 22. novembra 2018 o 21:03

    @Kimlo ďakujem, našla som :)
    @zareaguj
  • sracz - fotkaSracz 27. novembra 2018 o 02:15

    Vážení a milí priatelia, veľmi pekne Vám všetkým ďakujem za nahliadnutie, komentáre a hlavne za rady. Pozorne som si prečítal každé Vaše slovo i slovíčko a namixoval som si zostavu z 10 PL majonézy, 3 PL studeného mlieka, 2 PL čerstvej citrónovej šťavy (ehm, z mojeho domáceho chovu"), 5 PL uhorkovej šťavy "ZNOJMO", 2 PL olivového oleja (výnimočne extra panenského, pretože sa poleva bude konzumovať bez následnej tepelnej úpravy) a 6 PL šľahačkovej smotany alias "Heavy Whipping Cream_u"! Súhlasím s Vami, že je to veľké množstvo, ale pripravoval som 24 porcií, ktoré všetkým chutili (Rusko, Ukrajina, USA, Columbia, Čína i SVK)! Ešte "krát" Vám ďakujem za cenné rady pomoc, srdečne Vás pozdravujem, želám krásne dni plné úsmevov dobroprajných ľudí a som Vašim permanentným dlžníkom!


    @zareaguj
  • kimlo - fotkaKimlo 13. februára 2019 o 07:22

    Feri, trocha som to zjednodušil a použil radu od jednej šalátárky z lahôdok, takže stačí len majonézu rozmiešať s trochou nálevu z uhoriek, výsledok nemá chybu...


    @zareaguj
     1x haji
  • kimlo - fotkaKimlo 13. februára 2019 o 07:23



Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist