Rôzne

Este jednu radu :-)

anaba - bez fotkyanaba, 24. júna 2015

Mam jogurtovac a zatial som robila jogurt iba z klasickeho mlieka z obchodu.Zmiesa sa biely jogurt a mlieko a naleje sa do jogurtovaca na niekolko hodin.Pouzivala som tekutiny rovno z chladnicky.Teraz nam v okoli instalovali mliekomat a chcela by som skusit s tymto mliekom.Treba ho najskor prevarit alebo mozem pouzit aj surove?

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Áno, určite ho treba zahriať minimálne na 90 st.C, lebo nie je pasterizované. Potom ho treba čo najrýchlejšie vychladiť (napr. aj s nádobou, v ktorej sa varilo v studenej vode) na teplotu maximálne 40 st. Celzia a môžeš pokračovať ako si zvyknutá. To rýchle vychladenie je dôležité, aby sa doň zo vzduchu nedostali nežiadúce baktérie.
1x vika2