Kuchyňa a vybavenie

Espresso kávovar

mery8658 - fotkamery8658, 25. novembra 2012

Už dosť dlho uvažujem, že si kúpim kávovar a od pondelka Lidl má v akcii espresso kávovar - výkon kompresora 15 bar a stoji 49,50 eur. Zatiaľ nemám žiadne skúsenosti s kávovarmi, prosím Vás o radu a neoceniteľné Vaše skúsenosti, poprípade aj s týmto typom.

@zareaguj


Diskusia k téme

honestka
ziadny domaci stroj kupeny v dnesnej dobe nevyrobi kavu tak ako tu ktoru si kupis z poriadneho expreso stroja.
tie stroje maju poriadne grady, ktore sa do tych domacich napodobenin nedaju dostat.
inac teda pijes obycajnu kavu urobenu troska inym sposobom pricom ti modzog diktuje predstavu toho praveho.
inac tie domace dobre expresove masiny tu stoja cez tisice dolarov a su iba v estate domoch , alebo v penthouse.
nehnevaj sa za uprimu odpoved.
mracik9
No to čo tu píše honestka je pravda,ale na doma vyrobenú kávu to myslím že stačí,tento kávovar som kúpila na skúšku a poviem vám že sme boli všetci prekvapení,aj môj švagor čo má doma kávovar za 1000 e,aj mliečko je dobré napenené,možno ten môj sa vydaril.
trencanka
Je mi jasne, ze profi piccolo doma neurobim. Ale môj pressovar Krups mi spravi velmi slusnu kavu a nestal tisice eur. Velmi ale velmi zalezi na kvalite kavy ktoru pouzijete. Mne osobne chuti Lavazza a Illy.
afataga
u nas uz dva pressovary skoncili v kosi, lebo casom sa trubky zanesu vodnym kamenom a je velky problem to vycistit, my mame ale velmi tvrdu vodu a nepomahali ani specialne pripravky na cistenie kavovaru, potom len fucala z neho para na vsetky strany, jeden bol dost lacny, potom ten druhy bol drahsi, dufali sme, ze sa bude dat lepsie vycistit, ale nic nepomohlo, uz by som to nechcela ani zadarmo
jitus
Kávovar z Lidla som kúpila už dávnejšie a môžem potvrdiť, že to bola výborná kúpa. Káva pekne napenená, údržba jednoduchá. Len mi trošku dlhšie trvalo, kým som sa naučila pekne napeniť mlieko. Doporučujem 1,5 % chladné mlieko a džezvu s dlhšou rúčkou, aby sa dalo pekne s mliekom manipulovať a prípadne Vás neobarilo.

zdenka1009
My máme doma zn. DeLonghi nebol to až tak drahý kávovar, kávu urobí takú priemernú ale dobrú,..ale keď chcem dobré presso, idem aj ja do kaviarničky na dobré tuhé pikolo,:)
lusinkab
Ja osobne espresso kasvovar nemam,kedze mi ho netrebalo,nieze by som nechcela ale robila som v hoteli tak som si spravila stale dobru kavicku v robote,ale mamke som kupila pred vyse 4 rokmi Delonghi 15 barovi aj na penenie mliecka (stal okolo 120 libier po 70 percentej zlave lebo rusili obchod v UK) pouziva ho dodnes a nema s nim ziadne problemy.Zas na druhej strane ujo kupoval presne ten isty na SK,zaplatil za neho ovela viac a po par mesiacoch mu odysiel,tak neviem :-)
sovka62
Máme už päť rokov kávovar s podobnými parametrami ako ten z Lidla a naozaj sa vydaril. Robí kávu s peknou penou, ktorá sa nerozpadá, veľmi chutnú (používame mletú kávu na espresso z Ikey).
Ale pravda je, že som pila kávu z podobných kávovarov s rovnakými parametrami a nebola taká ako naša, asi sa naozaj musí vydariť.
medulienka122
neviem, čím to je, máme aj s dcérou kávovary rovnakej značky, u nej je káva jedna báseň, u nás nič moc...myslím si, že je na vine aj voda - my máme tvrdú, studničnú, oni majú mestský vodovod, fakt mi u nej lepšie chutí káva, pri tom kávy máme tiež rovnakej značky
tothka
Mali sme kávovar 15 rokov, ktorý dizajnovo bol ako tento z Lidla a káva z neho bola výborná, s hustou takmer smotanovou penou, každý si ju chválil. o tento kávovar sa treba pravidelne starať a odvápňovať ho. Ja som to robila s kyselinou citronovou, potom som síce musela jednu - dve kávy vyliať, pretože boli ešte kyslé, ale kávovar slúžil výborne . Ja by so ti ho doporučila kúpiť, vyskúšaj.
Momentálne síce máme automatický Krups, no jeho prevádzka je dosť drahá /vyžaduje časté výmeny vodného filtra, nakoľko máme veľmi tvrdú vodu/, ale na druhej strane kávu si melie sám a je tiež výborná. Uprednostňujem Lavazzu , ale dobre chutí aj čierna Jacobska s trochou mlieka a bez cukru.
vicianica
lidlovy kavovar je super kava s hustou penou a silne presso, ako z kaviarne, pouzivame ho v praci z kavy lavazza mletej, nema chybu, odporucam, teraz ho predavaju znova a naozaj po obcasnom odvapneni funguje, napenovanie mliecka nerobime , ale kava na nerozoznanie z kaviarne, neprehanam, ma ho aj moja znama a tak isto je vyborna kava, sama som kavu ochutnala... takze odporucam, pokial chce investovat viac euro do automatu vlastnim delonghi za 700 euro aj s automatickym napenovanim mlieka, robim kavu len z celych zrn, nekupujem mletu kavu nemozem sa stazovat, postacuje tlak a presso extra silne, splna kaviarensku kava, pena je husta orieskova a kava silna... mame ho doma uz dva roky a vodu mame z mestskeho vodovou a odvapnujeme pravidelne, kavovar si to urcuje sam, zatial sme nemali ziadny technicky problem, treba sa rozhodnut kolko euro chcete investovat z lidla je kava vyborna, len nemozete pouzivat cele zrnka, nie je tam mlyncek na kavu vstavany, z mojho kavovaru sa mi zda kava vonavejsia, cerstva nevyprchana, z prace je vyborna, ale menej vonia, robime aj aj z lavazza a sem tam pomenim zrnka, lebo som zvedava na aromy inych kav napriklad tchibo, popradska kava, aj ine oblasti zo sveta, daju sa kupit rozne 100g na ochutnanie, bavi nas to, talianska kava ma vsak najlepsiu aromu a chut... tak vela stastia pri vyberani typu ...
puntodadino
Z lidla kupujem stroje uz od sameho zaciatku.Mozem zodpovedne povedat,ze co sa tyka pomeru uzitok/cena nenejdete lepsi obchod.Ci uz su to kuchynske,alebo dielenske stroje.
evanaaa
CHCELA BY SOM UPOZORNIŤ - AK NECHCETE, ABY SA VÁM KÁVOVAR ZAVÁPNIL, KÚPTE SI FILTROVACIU KONVICU BRITA, JA SOM SI JU KÚPILA A VODU Z NEJ POŽÍVAM AJ DO KÁVOVARU, AJ DO VARNEJ KONVICE. Je pravda, že je to ivestícia - drahé filtre, ale aj to sa dá vyriešiť kúpou cez internet vás vyjdú omnoho lacnejšie. A budete piť aj čistú a kvalitnú vodu.
marika9
ja mám Krups dávam do neho vodu len z filtrovacej kanvice a používam kávu Popradská extra špeciál (keď je v akcii, dá sa zaplatiť, vtedy si kúpim viac balení) a kávu mám výbornú.
ubka
@mery8658 ,píšem svoju skúsenosť, preto by som bola nerada, aby to vyznelo, že iných názor potieram...:-)
kávovar z LIDl sme kúpili vlani, myslím, že to bude ten istý typ, no spokojnosť nulová, lebo sme boli zvyknutí na inú kávu, takže sme sa vrátili späť k našej značke kávovaru DeLonghi a káva je perfektná ako z hoc akého vychýreného kafé baru, pijeme Lavatzu a Illi, pena perfekná, drží ,aj po vypití kávičky krásne "píše" po stenách šálky.
Cena bola niečo nad 100 eur. Ale ak niekomu vyhovuje káva z hoc akého iného kávovaru, určite nemám právo namietať:-)
mery8658
Všetkým veľmi pekne ďakujem za názory a hlavne skúsenosti ktoré sú niekedy na nezaplatenie - väčšina z Vás mate dobré skúsenosti s touto predajňou a poniektoré aj s týmto kávovarom, ešte túto noc si to nechám uležať v hlave, ale mám taký dojem.že zajtra budem jeho vlastníčkou. Dám Vám vedieť!! No a na koniec - som hrdá sama na seba, že som nabrala odvahu a že sa mi to podarilo a založila som diskusiu. nabudúce sa možno pošťastí aj recept-- ale tam mám veľký problém s fotografiami, ale budem to skúšať a učiť sa. Prajem Vám všetkým ešte príjemný sviatočný večer!
miluna
My máme ten kávovar z Lidla v práci už asi dva roky. Denne sa použije nespočetne veľakrát (cca 10 ľudí ho používa). Zatiaľ mu nič nie je ani nebolo, káva z neho je podľa mňa veľmi dobrá.
latte
Chcela by som sa spytat ako kavovar odvapnujete, ked ma nenapadlo pouzivat vodu z filtrovanej kanvice :(
marika9
pre latte: buď kúpiš priamo v elektro na to určený prípravok- existujú rôzne, ale dobre je ak aj odmasťuje,
alebo rozpustíš vo vlažnej vode kyselinu citrónovú a necháš na 2 krát prejsť akoby varenie kávy, bez kávy a nesmie zostať nerozpustený krištálik, lebo sa Ti niekde uchytí a môže robiť chvíľu šarapatu.
radox1
kvalitne espresso sa da dosiahnut iba so spravnym namletim kavy.kupovane mlete kavy urcene na presso maju hrubsie zrno,a preto je extrakcia kratsia ako predpisanych 25-30sekund na asi 30ml.zial tieto mlynceky s konickymi mlecími kamenmi idu od 150€.
sisa
my máme doma 2 kávovary, jeden kúpený, druhý sme vyhrali v tombole. Naša skúsenosť je taká, že najprv veľký ošial z robenia kávičiek, capučin a pod. a po 3 týždnoch opäť klasika, zaliať kávu v oblúbenej šálke. Lebo kým dáš do stroja vodu, naplníš náplnou akú chceš, kým sa to urobí, tak ráno fakt nemáme čas na takéto kávovary a ešte ked ti v dome-byte spia další ludia, no najtichšie moc nie sú tie kávovary. Moja rada nič nekupuj o zostan pri klasickom spôsobe - rýchlovarná kanvica + káva :D Môj názor
sovka62
Či ho kúpila @merry8658 , to neviem, zato môj manžel dnes prikvitol rovno s tromi kusmi, vraj kúpil dcéram s rodinami pod stromček. Po Vianociach teda budem mať informácie z troch strán, podám hlásenie.
sonulienka
Ja tiež nedopustím na Lídlový kávovar mám ho už 5 rokov a používam ho denne min.2-4 kávičky za deň občas ho prečistím a ide ďalej.Dcéra má tiež tie drahšie a veru nevidím rozdiel na káve aj ona bola prekvapená ako je dobre napenené káva.
sneica
ja som si dnes stihla jeden kupit...a to hned zrana lebo za okamih polo po nich...:)))
mery8658
@tothka , ale aj pre všetkých diskutujúcich - kávovar je doma, návod preštudovaný, odskúšaný a doslova pôžitok - prvá kávička. Doposiaľ som doma kávu s takou penou nepila. Ďakujem Vám všetkým za zapojenie sa do diskusie, aj to mi pomohlo pri rozhodovaní. Pre @sovka62 , som rada že som Vám možno dala inšpiráciu na vianočné darčeky, dúfam že po sviatkoch sa podelíš s nami ako dopadlo prekvapenie a či sú dcéry spokojné. Pre @sisa , pokiaľ náhodou by sa tak stalo ako píšeš Ty, tak je tam možnosť vratenia do 30 dní. Pozývam Vás všetkých na predvianočnú kavičku a prajem ešte príjemný pondelkoví večer!
janadelfi
@mery8658 dobre si urobila. Ak máš doma Britu filtrovaciu kanvicu na vodu, tak nemusíš tak často čistiť. A ak idem čistiť či už rýchlovarku, používam sypkú kyselinu citrónovú super bez zápachu ľahko sa vypláchne. Prajem veľa kávičkových zážitkov.
evanaaa
Ja som si kanvicu kúpila práve na tento účel, ako som už vyššie spomínala, teraz aj @janadelfi píše.
sneica
@mery8658 kava ktoru urobis v kavovare ma penu?lebo moja kava mala nadhernu hustu penu len prvy krat a to bola z popradskej...teraz som kupila ESPRESSO kavu a nemam penu a nedari sa mi uz ani na popradskej...:(
mery8658
@sneica ja som až dnes ráno prvý krát robila s popradskej, do teraz som robila z českej ktorá sa volá Jihlavanka - to je asi ako naša štandardka, - mam taký pocit, že popradská je trocha horkejšia. No a k tej pene - hneď od prvej kávy /ja pijem z pohára/ som nešťastná lebo polovica je hustá pena ktorá sa nestratila ani po vypití kávy a tak to bolo aj dnes s tou popradskou. Ale minule som robila taký pokus že som namiešala tu jihlavanku , poľskú inku a k tomu som ešte pridala trocha kapučina a si predstav že tá mala len trocha peny aj tá sa za chvíľu stratila podľa mňa ta voda len pretiekla cez to sytko splachla tie instantné kávy a nemalá čas sa napeníť - už taký mix robiť nebudem. Skús dať do sytka presnú odmerku kávy a ju dobré natlač opačným koncom odmerky a ak nebude pena tak je zrada niekde inde. /kávovar, voda/ daj vedieť či to dobré dopadlo. Alebo je tu ešte jedná možnosť že príjmeš pozvanie na kávu.
radox1
problem je prosty-hrube namletie kavy.dokonca aj niektore mlete kavy urcene na espresso stroje maju hrube zrno a extrakcia je rychla.ked nevlastnite kvalitny mlyncek,odporucam kupovat kavu znkovu v specialnych obchodoch a tam dat zomlet.mne trvalo 2tyzdne,nez som nadstavil na mlynceku spravne namletie
sneica
neviem ci som to poriesila trvale,ale aspon docasne urcite...som zakupila drahsiu kavu kvalitnu v plechovke od Julius.M. a som taka stastna...:) kavicka chutna a s krasnou hustou penou...uz som zvazovala aj reklamaciu kavovaru lebo som si myslela ze tam je nejaka chyba a kavovar nefunguje spravne...ale teraz viem ze kavovar je ok len treba zistit aku kavu don dam...budem skusat.Mam taky pocit ze asi fakt dobre espresso bude len z fakt dobrej a kvalitnej kavy...
mery8658
@sneica tak to ma potešilo, ale som prekvapená, že mne urobí dobrú aj s tej popradskej ale s tej českej bola ešte lepšia - musím si ju zohnať. Keby si natrafila niekedy na nejakú mletú a dobrú kávu tak mi prosím napíš.
latte
@radox1 niekde som citala alebo pozerala relaciu, uz si nespominal ale vraj pekne pomleta kava po 15 minutach zacina stracat svoju aromu, nebolo by vhodnejsie zomlet si tolko kolko potrebujem, teda pouzivat vlastny mlyncek?
latte
jasne, treba investovat do kvalitneho mlynceka, ale myslim si, ze je lepsie kupit kvalitnejsi kavovar aj s mlyncekom aj ked viem, ze sa ceny vysplhaju aj nad 1000 € ale zasa co neurobi clovek pre svoj pozitok :-)
radox1
ano automat toto vsetko zvladne,ale za tu cenu je vysledny efekt espressa diskutabilny.odporocam radsej kvalitny pakovy kavovar,napr.znacky gagia,saeco ....a ine znacky,ktore sa vysledne zaoberaju iba vyrobou kavovarov plus kvalitny mlyncek.
latte
@radox1 , no chce to len cvik a jasne, ze nemusi byt vsetko zautomatizovane, pozerala som nejake "masiny" od phillipsu saeco, asi sa len rozhodnut kolko investovat a co od toho ocakavat...na drzhej strane automat zomelie len na potrebnu davku kavy...asi to chce prax a premyslat kolko clovek zainvestuje.
mery8658
@martasi s kávovarmi Dolce gusto nemám žiadnu skúsenosť - ja som tu otvorila diskusiu kvôli konkrétnemu kávovaru, ESPRESSO MACHINE SEM 1100 A2,


/ -keď chceš tak si ho pozrí na youtube/ ktorý vtedy bol v akcii v Lidli je to môj prvý kavovar a som s ním nad mieru spokojná. Ak chceš vedieť viac názorov tak si otvor novú diskusiu lebo k tejto disk. sa už málokto vráti.
peter203
Ahojte,
Presne ako pise lusinkab, ja mam tiez drahsi kavovar JURA impressa ale neviem si ho vynachvalit. Je to svajciarska kvalita a kava odtial sa neda porovnat absolutne s nicim.

Neni to sice espresso ale odporucam ti ho. Odporucam na porovnavacoch pozret najlepsiu cenu a ist do toho. Ja som ho bral pred casom z kavovaryshop.sk a neviem ci su najlacnejsi ale servis a cela komunikacia je na vysokej urovni.

Tak prajem dobry vyber.
P.
rrr1970
Kávovar z lídla je napodobnenina De longhi cd 200. je to slušné presso z low endu na ktorom sa naučíte pracovat z pákov. má tam napenovacie nejaké sitká ktoré vytvarajú dobru penu,ale nie cremu. doporučoval by som kúpit mlynec na kávu Iberital challenge alebo gaggiu mdf ,nakolko čerstvo namletá káva do páky je to najlepšie. trieštivé mlynčeky alebo vysokootáčkové kamenové lacné krups či etu nekupujte ,na espresso sú to vyhodené peniaze. ked tomu kávičkarstvu po času prepadnete tak po pár rokoch zatúžite po talianskych espressach ako gaggia clasic,Lelit pl 41em,Rančilio silvia či La Pavoni Pucno ktoré sa vyrovnajú profesionálnym strojom z kafeterií.
maciatkokiki

Ahojte, poradte prosim nejaky dobry automaticy kavovar, hlavne aby bol kvalitny a vydrzal :) dakujem
jujoska
@Maciatkokiki (24.4.2018 23:15)

ked chces nieco nie drahe tak Delonghi Magnifica (s digitalnym alebo manualnym ovladanim), tie robia vybornu kavu, su aj s napenovacom mlieka. Su vacsinou spolahlive, mame taky v robote. Potom su drahsie, znamy ma Siemens, neviem ktory konkretne a je velmi spokojny, ze konecne po rokoch poriadny automat. Urcite nechod do Krupsov, tie su velmi nespolahlive a pomerne rychlo odidu, samozrejme tesne po zaruke