Varenie

Džemy so Zlatým klasom alebo zemiakovým škrobom

ivka1475 - fotkaivka1475, 4. júla 2018

Dobry den,poprosim Vas o radu skusali ste varit dzemy a zahustovat zlatym klasom alebo zemiakovym skrobom? Myslim ze to moze byt celkom dobre nemusela by sa davat vysoka dava cukru, nebolo by to potrebne dlho varit, nasledne by sa to zahustilo, ale muselo by sa to potom asi sterilizovat. Dakujem za komentare.

@zareaguj


Diskusia k téme

malusa
Mam už teda dost rokov,ale toto som ešte nepočula ,myslím žeby sa to asi pokazilo ale necham sa na stará kolena poučit,alebo je to vtip? :-)
nadia56
dakujem za radu, arrow root poznam a aj ho pouzivam, ale nie do dzemu, prilezitostne vyskusam, pekny den ti zelam ☺
jozka2
kedze alerg.na lepok nuti jest inac aj ja pouzzivam Agar Agaru na zahustovanie a do do zavaranin akehokolvek druhu pridavam na vrch zopar kvapiek cagy,uz som davala aj Degot,nemala som cagu.
kecupicek
Varím džemy už dlhé roky a nikdy som do nich nič okrem cukru nedávala, teraz dávam namiesto cukru stéviu pre diabetikov. Minulý rok som varila prvýkrát z rakytníka a tam som dala želírovaciu zmes so stéviou, bol výborný.
martamm
@Nadia56 (4.7.2018 18:34)

Ako davkovat agar agar? Ja som namiesto dzemu uvarila beton :)))))
martamm
@Kecupicek (18.7.2018 21:49)

Poradis, ako davkovat steviu do dzemov a aku pouzivas? Dakujem za info
nadia56
@Martamm (2.9.2018 20:50)

ja varim lekvar v 6 litrovom pomalom hrnci a na toto mnozstvo hmoty ovocia s cukrom davam 1,5 polievkovej lyzice agar-agaru a 1 cajovu lyzicku kyseliny citronovej,
raz sa aj mne podarilo uvarit beton-ten sme zuzitkovali tiez, mixovali sme ho s vodou a mali sme chutnu malinovku,
verim, ze na buduce sa ti bude darit ovela lepsie, pekny den ti zelam ☺