Varenie

Dvojposchodova torta

smajliqa - fotkasmajliqa, 7. septembra 2011

ajoj :) mna tu uz asi kazdy pozna, ze sa stale nieco pytam, ale kto sa nepyta nic nevie :))
kedze si este len robim kurz ,, tak sa rada dozviem aj od vas nejake veci.... moja otazka je-
idem piest tortu, vsetko mam nachystane ako ma byt, psotup viem, ani sa toho nebojim, mam za sebou par torticiek, ale tato bude moja prva dvojposchodova, tak sa bojim.. hlavne tohoto,,,
chcem urobit srdce,,, to by bolo na vrchu, a na spodu by mal byt velky korpus, v tvare obdlznika, normal z plechu,,,, len sa bojim, ze ked tam potom na to dam to srdce, ci to nebude tazke.. ci to ten spodny korpus vydrzi... viete miporadit vy, skusene cukrarky a cukrari??, :))) dakujem pekne :))))

@zareaguj


Diskusia k téme

akeber
určite vydrží....ja som už poschodovku robila nie síce srdce ale kruh, v pohode :))
3sandra3
ja som tiež robila poschodovú tortu a to práve teraz v piatok mojej sestre k jej 40. narodkám,,, a vyšla super,,, udržalo spodné "poschodie " to vrchné,,,, bolo to pekné a všetkým sa páčila, ale hlavne všetkým chutila
kata50
Ja som teda poschodovú tortu ešte nerobila, ale keby že,.... tak by som asi dala pozor, aby to spodné cesto nebolo z veľmi jemnej nadýchanej piškóty. Sú aj také trošku hustejšie cestá na tortu. Držím ti palce. :-))
julica
Mamine sa raz torta veru zviezla, bola trojposchodová a pred našimi očami sa začal spodný diel prepadávať. Fakt je však ten, že mamina tortu veľmi štedro napája kávou a rumom, naozaj veľmi štedro :) Myslím, že sa báť nemusíš, ak si chceš byť istejšia, vysteľ vrch spodného dielu tortovými oblátkami.
ailuj82
ja sa tiež chystám na 2 poschodovku :). Ešte som nerobila, ale keď mala sestra na svadbu tortu od cukrárky, bol pod vrchnou tortou tvrdý papier a v spodnej piškote boli zapichnuté asi 4 špajdle. Skús, uvidíš... :) Veľa šťastia
bibia1
ahojky, určite by som si obdĺžnikový korpus dala riadne schladiť do chladničky, aby bol dobre tuhý, záleží aj z koľkých plátov chceš robiť obdĺžnik, aby to nebol nejaký nepomer, že srdiečko bude oveľa ťažšie.
Držím palce, dúfam, že uvidíme aj foto.
sairaam
Zapichni štyri špajdličky, pre istotu, hlavne ak budeš tortu prevážať, aby sa Ti srdiečko neposunulo.
mikat
Neboj, určite Ti to bude držať :)) Ja som piekla malému minulý rok k narodeninám poschodovú - spodok kruh, vrch - srdce. Dokonca boli veľkostne rovnaké, to srdce nebolo menšie a vydržalo :) Ja som mala cesto podľa @moli - bez múky, z pudingových práškov. Nijak špeciálne som ho neupravovala, ani plnku.
elisticka
mne vydrzalo pekne vzdy.. mala som kruh a na to srdce velke a neprepadlo sa ale dobre je to najskor urobit kazde zvlast dat schladit ako uz bolo poradene a potom dat na seba nicim som neistila hoci mam kupene aj stlpiky .... vela zdaru nech je krasna a tesim sa na fotku:-))
danielas
Dala by som si pozor pri spodnej tortičke hlavne na jej krehkosť-radšej hutnejšiu,nie moc nadýchanú,ako píše Katka,krém aby bol dobre stuhnutý hlavne v dolnom dieli. Ja by som Ti poradila urobiť obe deň skôraj naplniť,tiež nechať schladiť každý hotový diel osobitne a položila by som srdiečko navrh až na mieste,kde oslavy budú. Moja skúsenosť s tortami je,že keď robím veľmi načerstvo a natesno,niekedy veru krém je tekutejší a mám z toho problém a aj nervy. Obyčajne je lepšia na druhý deň,keď chute prejdú a ak vydrží.Verím,že to všetko hravo zvládneš,držím palce
smajliqa
JUUUUUUUUUUUJ........ straaaaasne Vam vsetkym dakujem za rady, ani neviete ako mi pomahaju, z kazdej som si vzala nieco:))))) tortu budem robit teraz... tento tyzden... takze ak sa vydari, urcite dam aj foto...... tak hura do toho :))))) vdaka :))))
janger
@smajliqa , pozri si toto video. Aj ked asi holandsky nerozumies, da sa to pochopit aj tak. Ona pouziva na 'vystuzenie' tej spodnej torty slamky (na pitie) z umelej hmoty. Medzi jednotlive poschodia dava tortove kartoniky. Tu su na to dostat aj take drievka, ale aj tie slamky su dobre, alebo pouzivaju na vystuzenie aj tenke cokoladove palicky. Ak by si nieco na videu nerozumela, tak ti rada vysvetlim ;-).

 educatie.ntr.nl/beeldbank/clip/t20091123_stapeltaart01...