O Varecha.sk

Dvojité vyhľadávanie

mirkamt - fotkamirkamt, 30. augusta 2012

Dá sa aj niečo také? Mám na mysli, či sa dá vyhľadať, ked chcem hľadať aj podľa suroviny, aj podľa chodu, napr. nátierku, v ktorej bude tvaroh alebo šalát s kuracím mäsom apod. Často takéto niečo potrebujem, ale zatiaľ som neobjavila takúto funkciu. Je to vôbec možné? Poraďte, prosím!

@zareaguj


Diskusia k téme

zmizka
Keď si hore do kolonky Hľadať napíšeš napr. šalát skuracím mäsom tak tiež vyhodí veľa receptov. Neviem teda, či sme sa správne pochopili, ale skús :o)
mirkamt
Ale napr. pri nátierke by to nefungovalo - nátierka sa volá vajíčková, brokolicová, ale nemá v názve či je s maslom alebo tvarohom. Potrebovala by som takú podsekciu vyhľadávania, aby bola "chladnička" so surovinami aj v sekcii "Recepty", v jednotlivých chodoch.
zmizka
Aha už rozumiem :) Také niečo tu myslím že nie je .. Ale určite je to dobrý nápad. Ani ma to doteraz nenapadlo. :)
mirkamt
Akože vám to nechýbalo? :-o Často potrebujem zužitkovať nejakú surovinu, alebo mám predstavu základu šalátu (ryža, cestoviny, zemiaky v šupke), ale potrebujem inšpiráciu na jeho dotvorenie a vtedy sa musím "prehrňať" aj receptami, ktoré momentálne nepotrebujem.
hubata
To čo @mirkamt navrhuješ by sa asi ťažko dalo zrealizovať: ak by si si dala do vyhľadávača napr. len "zemiaky" vyhodilo by ti zo zemiakov všetko od polievky až po prílohy. Ale ak si dáš skupinu "zemiakové šaláty" už sa ti výber zúži a nenaklikáš sa.
A napokon ak ma nejaký recept zaujme a viem že by som ho mohla v budúcnosti potrebovať len preto že mi často zostávajú po nedeli "zemiaky" no tak si ho uložím do mojej kuchárskej knihy napr. v skupine "dobré rady" . Mne to funguje týmto spôsobom a nikdy sa mi nestalo že by som nenašla to čo rýchlo potrebujem. A mimochodom niektoré recepty varecháčky nazývajú tak, že asi by si pod názvom "šalát podľa Hanky" nevedela že sa jedná o zemiakový šalát. To by ho sama varecháčka musela nazvať "zemiakový šalát podľa Hanky". A je aj posledná možnosť: vyhodiť na sklo diskusiu, prípadne sa obrátiť na redakciu, kde ochotne poradia.
mirkamt
@hubata : Ano, viem, že by mi to vyhľadalo, ako píšeš, preto som sa pýtala, či sa to dá aj inak. Ved práve, niektoré recepty sú nazvané tak, že by mi nenašlo, čo chcem. Som tu pomerne krátko (hoci recepty som pozerala aj pred registráciou), tak som ich ešte toľko nevidela a nemám ich veľa uložených, ale postupne si nazbieram recepty podľa svojej chuti a nebudem "vymýšľať" :-)