Chcem vyskúšať variť držky. Máte nejaké skúsenosti, na aký spôsob
sú držky najlepšie? Ako by som sa vyhol tej aróme pri varení aby deti
netrpeli?
Diskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 352 najnovší komentár dnes 12:37
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 352 najnovší komentár dnes 12:37
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 253 najnovší komentár dnes 12:37
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Odolná trinástka: Výborné recepty na trvanlivé vianočné koláče, ktoré vám vydržia až do Silvestra
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Orechové, karamelové aj čokoládové: Najchutnejšie plnené vianočné košíčky pre každý jazýček
- Pečie celé Slovensko: Zabudnutý dezert spod Tatier. Súťažiaci o ňom ani nepočuli a čo vy, poznáte Lohengrin?
- Máme ju radi: 10 receptov na sviatočné koláče a drobné pečivo s obľúbenou žĺtkovou polevou
moja 1 držková bola super no druhá už nebola taká super
tu máš super recept -stačí ti jedna veľká na celý tanier
škoda , že to nie je v ponuke , klikať na palce smerom dolu:-)
kuchtim.blogspot.sk/2009/06/drzkova-polievka.html...
Ty neuznávaš prácu šéfkuchárov gazdovskej reštaurácie ???
A tá vydarená fotka tej veľkej držky - to je paráda. Má nádhernú
staroružovú farbu. Asi ju varili v malinovom sirupe. Mňam.
Mala som kolegyňu, ktorá tiež držky do úst nevzala, polievku volala - FRFLANCOVÁ- a raz v robote ktosi priniesol a keď videla, ako ju jeme, povedala: dajte mi , ale len trochu, nech teda ochutnám....a od tých dôb ju jedávala, a to už mala vek.
inak je to maškrta-aj zapekané...aj fašírky...aj vysmážané...=vyskúšané...:-)
@dodo46 ten ruzovy sliz tomu nepomohol :-) vyzera to ako silikon
... asi pred 4 rokmi som išiel s kolegom cez Nové Mestonad Váhom a on tam zastavil lebo mavajú vynikajúcú držkovú tak som išiel sním a skúsil som ju aj ja ....... zachutila mi , ale dodnes mam podmienku držky musia byť tenké vtedy ju zjem s chuťou.
A jéje! Už to nebolo ono - premúčené, prepaprikované,prekorenené...
A že sa dobre poznajú, tak mu povedal:" Jano, tak toto nie, prečo u nás na Slovensku platí furt to isté porekadlo - keď sa niekomu dobré darí v biznise, ide na ľad tancovať ? VeĎ teba, kamaráde mój, tiež neobišiel ten syndróm takzvano -podnikateľský - kvalita je na poslednom mieste".
A jednoducho mu povedal, že tá držková bola síce dosť slaná, aj tam tie držky bolo vidieť, ale inak stojí s prepáčením na ho..o, lebo je to sama múka a i. a i....
Lúčil sa s ním so slovami: Jano, keď budeš mať dobrú držkovú, zavolaj, ja zase prídem.
A stalo sa - tuším to tomu Janovi z búdy pomohlo!!!
"Vytáhny ten igelitový obrus, nech to tu nezagebrím...
a ket sa ci sce, opucuj mi cibulu...."
Takže, všetky jeho príkazy sú vyplnené, som v svojej izbe, žehliaca doska je naštartovaná, tak idem zlikvidovať " co týden dal".
tak vyskúšajte, možno bude chutiť.napadlo ma to teraz, lebo tiež sme mali v stredu držkovú a manžel tam pridať vrecko sojových rezancov.
Uvaril jej hádam 7-8 litrov, ešte dnes som naplnila asi litrové "vedierko" držkovicou, ktorú som zachránila pred zjedením a odniesla mojej mamine. Fakt tá včerajšia držkuľa bola taká dobrá, že sa to nedá ani namaľovať.
veľmi pekne ti ďakujem za nápad " držková so sójovými rezancami".
Dnes som ju uvaril a je perfektná. Ani nik nezbadá,keď ju dochutíš cesnakom , čili a majoránkou , že to nie sú pravé držky. Super nápad. Dal som 2 sáčky a je perfektne hustá, nie ako v bufetoch. A keď si vezmeš cenu - 2e za 5 sáčkov - nemá chybu.