Chcem vyskúšať variť držky. Máte nejaké skúsenosti, na aký spôsob
sú držky najlepšie? Ako by som sa vyhol tej aróme pri varení aby deti
netrpeli?
Chcem vyskúšať variť držky. Máte nejaké skúsenosti, na aký spôsob
sú držky najlepšie? Ako by som sa vyhol tej aróme pri varení aby deti
netrpeli?
moja 1 držková bola super no druhá už nebola taká super
tu máš super recept -stačí ti jedna veľká na celý tanier
škoda , že to nie je v ponuke , klikať na palce smerom dolu:-)
kuchtim.blogspot.sk/2009/06/drzkova-polievka.html...
Ty neuznávaš prácu šéfkuchárov gazdovskej reštaurácie ???
A tá vydarená fotka tej veľkej držky - to je paráda. Má nádhernú
staroružovú farbu. Asi ju varili v malinovom sirupe. Mňam.
Mala som kolegyňu, ktorá tiež držky do úst nevzala, polievku volala - FRFLANCOVÁ- a raz v robote ktosi priniesol a keď videla, ako ju jeme, povedala: dajte mi , ale len trochu, nech teda ochutnám....a od tých dôb ju jedávala, a to už mala vek.
inak je to maškrta-aj zapekané...aj fašírky...aj vysmážané...=vyskúšané...:-)
@dodo46 ten ruzovy sliz tomu nepomohol :-) vyzera to ako silikon
... asi pred 4 rokmi som išiel s kolegom cez Nové Mestonad Váhom a on tam zastavil lebo mavajú vynikajúcú držkovú tak som išiel sním a skúsil som ju aj ja ....... zachutila mi , ale dodnes mam podmienku držky musia byť tenké vtedy ju zjem s chuťou.
A jéje! Už to nebolo ono - premúčené, prepaprikované,prekorenené...
A že sa dobre poznajú, tak mu povedal:" Jano, tak toto nie, prečo u nás na Slovensku platí furt to isté porekadlo - keď sa niekomu dobré darí v biznise, ide na ľad tancovať ? VeĎ teba, kamaráde mój, tiež neobišiel ten syndróm takzvano -podnikateľský - kvalita je na poslednom mieste".
A jednoducho mu povedal, že tá držková bola síce dosť slaná, aj tam tie držky bolo vidieť, ale inak stojí s prepáčením na ho..o, lebo je to sama múka a i. a i....
Lúčil sa s ním so slovami: Jano, keď budeš mať dobrú držkovú, zavolaj, ja zase prídem.
A stalo sa - tuším to tomu Janovi z búdy pomohlo!!!
"Vytáhny ten igelitový obrus, nech to tu nezagebrím...
a ket sa ci sce, opucuj mi cibulu...."
Takže, všetky jeho príkazy sú vyplnené, som v svojej izbe, žehliaca doska je naštartovaná, tak idem zlikvidovať " co týden dal".
tak vyskúšajte, možno bude chutiť.napadlo ma to teraz, lebo tiež sme mali v stredu držkovú a manžel tam pridať vrecko sojových rezancov.
Uvaril jej hádam 7-8 litrov, ešte dnes som naplnila asi litrové "vedierko" držkovicou, ktorú som zachránila pred zjedením a odniesla mojej mamine. Fakt tá včerajšia držkuľa bola taká dobrá, že sa to nedá ani namaľovať.
veľmi pekne ti ďakujem za nápad " držková so sójovými rezancami".
Dnes som ju uvaril a je perfektná. Ani nik nezbadá,keď ju dochutíš cesnakom , čili a majoránkou , že to nie sú pravé držky. Super nápad. Dal som 2 sáčky a je perfektne hustá, nie ako v bufetoch. A keď si vezmeš cenu - 2e za 5 sáčkov - nemá chybu.