Chcem vyskúšať variť držky. Máte nejaké skúsenosti, na aký spôsob
sú držky najlepšie? Ako by som sa vyhol tej aróme pri varení aby deti
netrpeli?
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 62 najnovší komentár dnes 12:49
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 62 najnovší komentár dnes 12:49
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 208 najnovší komentár 31. júla 2025
- Mimka946: Platkova želatina 9 najnovší komentár 29. júla 2025
- Petra5: Dusenie mäsa 7 najnovší komentár 17. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 144 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 62 najnovší komentár dnes 12:49
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Už ste o tom počuli? Túto účinnú zbraň proti otravnému hmyzu na balkóne má doma každý VIDEO
-
Nepečená strecha s mascarpone a ovocím VIDEO
-
Kuracie rezančeky s pestrou zeleninou VIDEO
-
Jednoduchý trik, ako šikovne dávkovať lepkavé suroviny VIDEO
-
Ľahučká maková bublanina s ovocím VIDEO
-
Rýchle varenie: 13x špagety s letnou zeleninou. Spravte k nim omáčku z cukiet, paradajok či baklažánu, nikto nebude protestovať
-
Keď ju nestíhate jesť: Bohatá úroda cukiet? Toto sú spôsoby, ako ich spracovať, aby vydržali dni, týždne aj mesiace
-
Jednoduché pečenie: Žiadne miesenie, šľahanie ani vaľkanie cesta. 10 receptov na mrveničkové koláče s ovocím
-
Letný obed: 12x zeleninový prívarok s klobáskou, vajíčkom či fašírkou. Takto určite zasýti každého
-
To najlepšie na leto: 11 receptov na fantastické ovocné rolády. Keď si upečiete, neoľutujete!
-
14 tipov, čo urobiť z karfiolu: Od polievky, parikáša, placiek až po zapekaný či vyprážaný. A podržte sa, upečiete z neho aj dezert!
-
Uľahčite si život: 11x obed z jedného pekáča. Toto sa urobí skoro samé!
moja 1 držková bola super no druhá už nebola taká super
tu máš super recept -stačí ti jedna veľká na celý tanier
škoda , že to nie je v ponuke , klikať na palce smerom dolu:-)
kuchtim.blogspot.sk/2009/06/drzkova-polievka.html...
Ty neuznávaš prácu šéfkuchárov gazdovskej reštaurácie ???
A tá vydarená fotka tej veľkej držky - to je paráda. Má nádhernú
staroružovú farbu. Asi ju varili v malinovom sirupe. Mňam.
Mala som kolegyňu, ktorá tiež držky do úst nevzala, polievku volala - FRFLANCOVÁ- a raz v robote ktosi priniesol a keď videla, ako ju jeme, povedala: dajte mi , ale len trochu, nech teda ochutnám....a od tých dôb ju jedávala, a to už mala vek.
inak je to maškrta-aj zapekané...aj fašírky...aj vysmážané...=vyskúšané...:-)
@dodo46 ten ruzovy sliz tomu nepomohol :-) vyzera to ako silikon
... asi pred 4 rokmi som išiel s kolegom cez Nové Mestonad Váhom a on tam zastavil lebo mavajú vynikajúcú držkovú tak som išiel sním a skúsil som ju aj ja ....... zachutila mi , ale dodnes mam podmienku držky musia byť tenké vtedy ju zjem s chuťou.
A jéje! Už to nebolo ono - premúčené, prepaprikované,prekorenené...
A že sa dobre poznajú, tak mu povedal:" Jano, tak toto nie, prečo u nás na Slovensku platí furt to isté porekadlo - keď sa niekomu dobré darí v biznise, ide na ľad tancovať ? VeĎ teba, kamaráde mój, tiež neobišiel ten syndróm takzvano -podnikateľský - kvalita je na poslednom mieste".
A jednoducho mu povedal, že tá držková bola síce dosť slaná, aj tam tie držky bolo vidieť, ale inak stojí s prepáčením na ho..o, lebo je to sama múka a i. a i....
Lúčil sa s ním so slovami: Jano, keď budeš mať dobrú držkovú, zavolaj, ja zase prídem.
A stalo sa - tuším to tomu Janovi z búdy pomohlo!!!
"Vytáhny ten igelitový obrus, nech to tu nezagebrím...
a ket sa ci sce, opucuj mi cibulu...."
Takže, všetky jeho príkazy sú vyplnené, som v svojej izbe, žehliaca doska je naštartovaná, tak idem zlikvidovať " co týden dal".
tak vyskúšajte, možno bude chutiť.napadlo ma to teraz, lebo tiež sme mali v stredu držkovú a manžel tam pridať vrecko sojových rezancov.
Uvaril jej hádam 7-8 litrov, ešte dnes som naplnila asi litrové "vedierko" držkovicou, ktorú som zachránila pred zjedením a odniesla mojej mamine. Fakt tá včerajšia držkuľa bola taká dobrá, že sa to nedá ani namaľovať.
veľmi pekne ti ďakujem za nápad " držková so sójovými rezancami".
Dnes som ju uvaril a je perfektná. Ani nik nezbadá,keď ju dochutíš cesnakom , čili a majoránkou , že to nie sú pravé držky. Super nápad. Dal som 2 sáčky a je perfektne hustá, nie ako v bufetoch. A keď si vezmeš cenu - 2e za 5 sáčkov - nemá chybu.