Rôzne

Drevené štipce

marika9 - fotkamarika9, 3. septembra 2012

Došla mi trpezlivosť, keď som dnes vyhodila zasa štyri umelé štipce na prádlo, lebo vplyvom mrazov a slnka sa znehodnocujú a lámu. Tak som sa rozhodla vytiahnuť núdzovú zásobu drevených. Beda, tie sú zasa zájdené. Z dávnej minulosti si spomínam na preváranie štipcov v slanej vode. Pomôže to proti fľakom na mieste pripnutia prádla? Alebo pozná niekto inú fintu?
Ďaujem za rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

lubjak
Ja si pamatam ,ze ich mamicka vyvarala v sode bicarbone,ale ci to pomohlo???to si uz nepamatam.
alexdidi
Tá moja finta spočíva v tom,že nepoužívam klasické štipce,ale také plastové paličky na konci zahnuté,ktoré sú asi nezničiteľné a nezanechávajú stopy na prádle.Kúpila som ich v Norme a som nadmieru spokojná.
milad
alexdidi, chcem sa opýtať, či by nebol link na tie štipce z Normy, prvýkrát počujem. Tiež mám podobný problém. Vďaka.
astheart
Taky nemám ráda plastové. Ony totiž, když mám trošku těžší kus na pověšení, nedrží...... Dřevěné jen občas vymáchám ve vodě a pak nechám rozložené na papíru dobře uschnout. A mám je léta!
astheart
Taky nemám ráda plastové. Ony totiž, když mám trošku těžší kus na pověšení, nedrží...... Dřevěné jen občas vymáchám ve vodě a pak nechám rozložené na papíru dobře uschnout. A mám je léta!
evanaaa
Ja má roky tie plastové, ale viac druhov, len pár sa mi ulomilo, ináč mi zatiaľ držia, klop, klop.
alexdidi
@milad ,sú v linku v druhom komentári...mám ich dva roky a sú naozaj vynikajúce...
turistka
@marika9. dobre robíš,pomaly i mne odchádzajú štipce z umeliny, mám medzi nimi drevené, občas ich dobre vyumývam, no sú už šedé. Kúpila som nové, no často sa rozpadajú a dobre nedržia, kvôli tenkým drôtikom a občas neudrží ani prvé zapnutie froté uteráka, Ja neviem, čo som to za štipce kúpila.
hubata
Šedé štipce sa dajú "oprať" a vybieliť napr. v obyčajnom prášku na pranie. Tu ide najmä o tú strunku, ktorá robí štipec - štipcom. Zanikli pridružené výroby a s nimi aj drobné predmety: drevené kefy, vŕbové metly a drevené štipce ..... Mohol by to byť dobrý výrobný program napr. pre nejakého šikovného invalidného človeka.
turistka
@hubata , je to tak, mám ešte nenačaté balenie, tak píšem, aby ste nekupovali : Kolíčky na prádlo, štipce na prádlo/mi predsa máme bielizeň/
20+4 ks zdarma . Cantini s..c. Milano, Italy. je na tom prelepený oznam: JANEGAL spol.s.r.o Kysucké Nové Mesto, tel.041/421 3 796, štiipce na prádlo drevené, balenie 20+4 ks, vyrobené v EU, kód 8 585025 503894. Tieto štipce si nechám v komplet balení na pamiatku, aby moje deti tento výrobok mali ako výstrahu.
afataga
ja mam aj drevene, kym som ich pouzivala iba vnutri, nebol problem, ale vonku kov chytil hrdzu a nechal mi stopy na pradle, tak som s nimi rozviazala pracovny pomer a pouzivam iba plastove, take dost velke, je pravda, ze na zimu ich davam dnu, aj tak sa mi obcas nejaky zlomi, ale tak dva ks za rok, takze to sa da prezit. Este ma napadlo, ze tie drevene dat do umyvacky riadu, ale neviem ci sa tam velmi nevysusia, asi treba skusit najskor iba jeden
medulienka122
ja mám aspoň 5 druhov, keď sa polámu, letia na dvor, muž už vie,že má byť vtedy ticho, keď štipce "lietajú",.... nekupujte si z Tesca také v košíčkoch, je to šmejd z Činy ani spružinku nemajú, iba slabulinké drôtiky. Ja som sa ulakomila na "dizajn" - ostro ružové v parádnom košíčku - tak nekúp...pche
eevapa
@marika9 na drevené by som dala asi tu slanú vodu a neviem kde,ale kupila som si raz take male,štipce a vyzerajú že su z bambusu,,,držia ako šlak ,ale musia sa schovať po každom zvesení bielizne,,,Potom som objavila v Jisku štipce za 1€,,,no nekúp to,,,kupila som a bola som nadšena až do tej doby,pokial som ich nepoužila vonku,,,,každá sa mi zlomla a je po nadšení,,,škoda,,,vyzerali tak dobre,,,silikon spevnený no jedna básen ,,,len na navod nenapísali nepouživať vonku :-(
zdezda
Drevené štipce raz za čas vyperiem v práčke (v handrovom vrecku), keď periem s Lanzou napr. uteráky, utierky, bledé ponožky,...a nechám vysušiť na slniečku :-)
marika9
Všetkým Vám ďakujem za rady a postrehy. Včera som dala 2 štipce do umývačky a zdá sa, že to funguje. To isté bude aj s pračkou. Neviem, prečo ma to už dávno nenapadlo, veď do umývačky strkám všetko možné.