zdravim ,rada peciem torty ale korpus sa mi nedari ,ked nalejem cesto do formy je to vysoke ,ked sa pecie je este vissie ale jak to vyberiem z rury tak mi padne ,viete mi niekto poradit kde je chyba ,alebo mi niekto napise recept na dobry vysoky korpus? dakujem vopred.
@zareaguj
ja pečiem torty , používam klasické formy cca 7 - 8 cm vysoké boky zo sponou na otvorení ,ale nedávam doplna lebo cesto ešte nabehne ..... spíš vo forme dávam cesto ku krajom - v strede prehlbinka a pri pečení sa to zrovná.
čo sa týka ,že cesto Ti padne asi nemáš dopečené ...skúšaš pichnúť špajdlou ?????? ak nie skús pichni špajdlu a ked je od cesta ešte neni upečeno.Mimo iné s korpusom sa nebúchá.
Taký velký korpus chce svoj čas.... napr. moj orechový pečiem 80 - 85 minut aby sa dobre upiekol alebo máš moc mokré cesto ... to je vpodstate to isté
.. vieš čo napíš sem recept na ,,Tvoj,, korpus