Rôzne

Domáci vanilkový cukor

gabi58 - fotkagabi58, 13. novembra 2013

Nedávno som si v Lidli kúpila 2 vanilkové struky /bourbon vanilla/
Dala som ich pokrájané a rozrezané do krupicového cukru a výsledok ma nemilo prekvapil. Cukor vôbec nevonia po vanilke, povedala by som že skôr nejako zvláštne páchne. Neviem či to má tak byť, lebo doteraz som ešte pravú vanilku nemala, poznám len vôňu kúpeného vanilkového cukru.
Máte s touto vanilkou z Lidla nejaké skúsenosti?

@zareaguj


Diskusia k téme

ailuj82
Ja kupujem len v Lidli a vždy voňala krááásne.
irenaw
ak si doteraz nemala, je celkom možné, že vanilke nič nie je, akurát nie si na tú vôňu zvyknutá. je to celkom iné, ako cukor s umelým vanilínom ;-)
luss44
presne ako píše @irenaw - je to úplne iná vôňa ako kupovaný vanilinový cukor. Ja som si v septembri objednala z www.prava-vanilka.sk struky a prišli mi krásne, tučné, plné zrniečok, cukor je silne aromatický, čím dlhšie tým krajšie vonia, a hlavne - mám ho stále po ruke a nemusím kupovať.
gabi58
Ďakujem za odpovede, skúsim ešte objednať ako luss44 z tej stránky.
Uvidím či bude voňať inak ako z Lidla. Najhoršie je , že aj syn povedal že ten cukor smrdí a potom to dajte do nejakého koláča.
zdenka1009
@gabi58 , ja mám také isté skúsenosti s vanilkovým strukom v sklenenej ampulke ako ty.Neviem kde som ho kupovala,tešila som sa, ako mi bude voňať pri pečení, ale som bola sklamaná,smrdel a po pol roku som vyhodila asi polkila akože vanilkového cukru. A teraz už nemám dôveru,ostanem pekne len pri vanilke.
xanadu1955
Raz som kúpila vanilku v Tescz v sklenenj skúmavke a tá voňala krásne ale potom mali v Kauflande v sáčku ako koreniny a tú som hneď aj vyhodila mala príšnú vôňu skoro ako térovú bol to príšerný smrad a tak išla do koša, potom som si objednala cez internet a tá bola fakt úžasná aj keď bola drahšia takže doporučujem trošku viac zainvestovať oplatí sa
timara
Aj ja som si objednala pred pár mesiacmi zo spomínanej stránky vanilkové lusky a doma už mám svoj vanilkový cukor aj vanilkový extrakt :) je to omnoho intenzívnejšia vôňa vanilky na akú sme boli zvyknutí. Až teraz človek zisťuje ako vyzerá, chutí a vonia ozajstná vanilka. Iné lusky som pred tým nemala, neviem porovnať, ale ja som nad mieru spokojná.
tothka
No moja vonia a krásne, včera som kúpila tiež v Lidli lebo mi už došli zásoby z minulého roka. Ja som spokojná.
sovka62
Objednala som si z povvi.com (naša exvarecháčka Zuzliak) už hádam pre rokom. Už som cukor dosýpala a stále vonia úžasne. Mala som aj tú bourbon vanilla a tiež mi nevoňala.
gabi58
Ďakujem za komentáre, vychádza mi z toho že existuje viac druhov vanilky a že tá bourbon je asi trochu iná.
smejkad
ano, bude to tak :-)
ja som tiez kupila bourbon, lebo mam zafixovane, ze zmrzka s bourbon vanilkou je uplne naj :-)
supla som struk do dozy s cukrom a ked som to neskor otvorilo, az mi skrutilo nos :-))))
radsej som tu dozu nikomu nedala do ruk :-))))))))))
s malou dusickou som ten cukor pouzila do pecenia, no a teraz ho pouzivam prakticky vsade, kde je vanilka prijatelna, len dosypam cukor :-)
v doze to stale smrdi, v kremoch a peceni je fajn :-)
medovka661
ja som si tiež kúpila bourbon v Tescu a strašne to smrdelo skôr ako moč :( takže som to vysypala aj s cukrom
gabi58
afataga, ďakujem za link, ale na tej stránke majú tiež len bourbon vanilku. Je iná ako z obchodu?
afataga
to neviem porovnat, v obchode som kupila iba raz a to uz bolo davno, ale ja som s touto spokojna, ten cukor ale vonia inak ako ten chemicky z obchodu, alebo si fakt kupila nejaku skazenu, nie som vanilkolog :-)
havino
nedávno sme s @tiginko sa inšpirovali navzájom kde a akú objednať, len ja som už mala objednávku bez poštovného na tieto:
 www.prava-vanilka.sk/pravavanilka/eshop/0/0/5/52-15-ks-vanil...


krásne mäkké, židne vyschnuté, ako v obchodoch, hrubé struky, už mám extrakt vo vodke a cvrkla som aj rumu, čiže vonia vanilkovo rumovo, už ju mám vyškriabanú a aj struky vložené v brezovom cukre a včera som vyvarila jednu v kreme do kremeša

ale nedalo mi a objednala som si aj z tejto stránky  www.dasoft.sk/korenie-q/...
bourbun 10 ks, bola o čosi drahšia a rozdiel necítim, mne osobne sa madagaskar zdá intenzívnejšia vôňa, neviem
ale čo sa teba týka, je možné, že nie si zvyknutá na prírodnú voňu vanilky, je silná, ale v kremoch je vôňa iná, rozloží sa. Neviem či sa má čo pokaziť na struku, jedine čo ma napadá, mohol splesnieť? neviem vážne, ale ja som maximálne spokojná.