Dobrý deň,
V hrnci mi kysne mlieko na prípravu domáceho tvarohu. Domáci
tvaroh som už robila 2x v malom množstve. Včera som však kúpila
od mliekara 6 litrov mlieka, prevarila, nechala vychladnut, pridala
niečo na spôsob kyslej smotany(som v zahraničí), tak ako som to
robila predtým. Dnes som však mlieko ovoňala a vonia inak ako by
malo. Nesmrdí ako kyslé mlieko, ale podobne ako droždie.
Čo sa mohlo stať? To mlieko pravdepodobne vylejem, ale nechcem
urobit znova tú istú chybu. Mohlo to byť zlé mlieko? Alebo žeby som
hrniec zakryla príliš skoro, keď mlieko ešte nebolo vychladené?
Ďakujem
Chuť mlieka závisí aj od kŕmenia kravičiek,kde sa pasú alebo čo dostávajú do válova.
Ja ked chcem,aby mi mlieko skôr skyslo,tak ked pozberám smotanu,pridám do mlieka kôrku chleba.Ešte sa mi to nestalo ,aby malo zlú chuť,a to som už spústu litrov naohrievala.
Skús to urobiť takto: varecha.pravda.sk/recepty/domaci-tvaroh-a-maslo-fotorecep...
Bez prevárania, ako mi radíte, si to však neviem predstaviť. Na čistotu a dodržané hygienicke podmenky na farme by som sa tu určite nespoliehala. A o pasterizácii som našla na internete rôzne informácie- aj k teplote aj dľžke ohrievania.