Pečieme už niekoľko rokov doma chlieb. Aj v týchto horúčavách. Moja mama ho po upečení vždy prikryje utierkou a tak ho nechá vychladnúť. Mňa to hrozne hnevá, lebo potom sa mi zdá, že chlieb vonia nejakým tým práškom, alebo avivážou. Je nejaký konkrétny, fyzikálne dokázateľný a preukázateľný dôvod, prečo treba upečený chlieb prikrývať? Ak áno, tak vyhodím Ariel a kúpim nejaký bez smradu. Ak nie, budem bojovať. Ďakujem za odpovede.
@zareaguj
myslím, že prať utierky v aviváži je absolútny nezmysel. Navyše, ak utierky vypláchate v aviváži, stráca sa čiastočne aj ich savosť. Utierky periem samostatne v práčke na 90°C, max. pridám ešte jedno záverečné pláchanie.
Skúšala som to aj s navlhčenou útierkou, aj laňovou, aj bavlnenou, ale tento spôsob je najlepší. Mám to overené. Dievčatá skúste to!
Utierky vzdy placham iba v octe