Rôzne

Domáce rohlíky - ako na to?

iva63 - fotkaiva63, 22. októbra 2013

Toto zaujímavé video si určite pozrite, ak sa chystáte na domáce rohlíky. recept je vynikajúci-:)





@zareaguj


Diskusia k téme

radost
@iva63
dakujem..si prajná..už na Fc som pozerala..ľudia sú šikovní...
iva63
ja som toto video objavila tiež na fb a musím sa priznať, že som ešte také rýchle vytvorenie rohlíka nevidela..veľmi sa mi to zapáčilo...a tiež zloženie surovín je výborné...viackrát som odskúšala
vanilka111
krásne rohlíky :-) , aj ja to robím s tou igelitkou, cesto netreba posýpať a vykysne oveľa rýchlejšie :-)
luss44
po zhliadnutí takéhoto videa mám chuť ísť zarobiť cesto... :)
sovka62
Včera som skúšala strihané pečivo, chystám sa na tvoje zapletané žemle, toto tiež musím vyskúšať..... Už ma to opäť chytá, asi preto, že ide zima. V každom prípade ďakujem, si pokušiteľka a ja neodolám.
paploska
krásne video :-) kysnuté cesto robím veľmi rada, tiež som dostala chuť na domáce rožteky podľa návodu :-)
jujoska
som rada ze si sem dala to video, zistila som, ze robenie rohlikov je vlastne take lahke! :D Ja stagnujem na chleboch, zemliach a bagetach, toto urcite vyskusam. Vdaka
eviana
...a teraz váham... bagety, či rohlíky? Cesto už kysne, aj keď nie pod fóliou. A to dokysnutie už vytvorených rohlíkov na plechu je nutné... že 45 min až 2 hodiny? Ale super link, šikovný chlap, musím uznať :)
iva63
@eviana keď Ti cesto vykysne a rozdelíš si na potrebný počet malých bochníčkov, tak každý jeden bochníček musíš pekne spracovať, stláčať dlaňou, aby si z neho dostala všetok vzduch von...potom si vytvoríš ľubovolný tvar pečiva, či už rozhlík, žemlu, kaiserku, alebo bagetku a dáš na plech, postriekaš vodou, posypeš ľubovolnými semienkami,alebo hrubozrnnou soľou a prikryješ fóliou!...doba kysnutia záleží od teploty prostredia...ak je chladnejšie, tak určite musia kysnúť na plechu aj dve hodiny!
zdenkaa
Mám obavu či sa fólia na navlhčené pečivo neprilepí a potom pri stiahnutí nenaruší nakysnuté cesto.
luss44
ja prikrývam pečivo na plechu čistou utierkou, asi v tom nebude žiadny rozdiel