Mám časový problém. Prácu náročnú na čas a regeneráciu po nej, a doma večne hladného chlapa z kategórie "pásavka zemiaková" :D (zje skoro všetko, hlavne veľa a často). Potrebovala by som pár rád od skúsenejších na nejaké konkrétne jedlá vhodné na zmrazenie, resp. na zmrazenie vo fáze polotovaru. Nefandím kúpnym polotovarom alebo hotovkám. Chcela by som niečo na ten spôsob, ale vopred si pripraviť domáce do mraziaka no nemám s tým žiadne skúsenosti a tým pádom ani predstavu čo by sa dalo a zostalo to dobré. Proste len vybrať a zohriať, resp. vybrať a rýchlo dokončiť. Za každú radu budem veľmi vďačná :)
@zareaguj
no a potom by som vyuzivala napr. maso v paci, to mas sice v chladnicke, ale moze tam byt pokojne aj tyzden a priebezne vyberas a robis
a potom take tie polievky, co su lepsie ked odstoja - kapustnica, gulas, strapkac.... urob take, nech v tom lyzica stoji, k tomu posuch ci chlieb a druhe pytat nebude a tiez ti to v chladnici vydrzi aj tyzden v pohode :-)
Zeny su si sami na vine, ako to mojho kamarata zena hovorila a jej mama holandanka radila.
" Len mu preboha nedovol varit uvidi ake je to jednoduche a na sex si najde mladsiu".
Palec hore za tvoj koment
komentár bez smajlíka, bez náznaku smiechu, od veci, rovno rýpať a navyše ani jedna duchaplná veta či rada k téme ... nevidím na tom nič vtipné...
Napr. som udusila 2-3 kg "zakladne maso " na cibulke so zakladnymi koreninami /sol,paprika ,cier.korenie / , rozdelila do krabiciek po 1-3 porcie podla potreby a potom iba pridavala suroviny podla sezony alebo podla chuti . Tak sa dalo urobit napr.kurca - paprikas , s hubami , na smotane , s roznou zeleninou , na sposob svieckovej , do ryze /bulguru ci krup/na "slovenske rizoto" .Tak isto z bravcoveho - segedin , gulas na x-sposobov , s fazulou , s kapustou a fazulou ,so susenymi ci cerstvymi hribami , so zeleninou , pecenou tekvicou . Ked mam dobre maso vhodne na zavitky tak urobim niekolko druhov naraz - spanielske vtacky , plnenene mletym masom ,plnenene prazenicou v ktorej je zelenina ,plnenene spenatom a syrom atd. tak isto sa to da realizovat aj s hovadzim , s kralikom ,jahnacinou ci divinou .
Mrazila som aj prilohy v mikrotenovych sackoch - zvacsa som kupila 2-3 knedle naraz , nakrajala na platky a naporcovala po jednotlivych porciach -zvacsa po 4 platky do sacku . Mrazila som aj cestoviny , udusenu ryzu , krupicove knedlicky , zemiakove knedlicky . Aj ked sa neodporuca mrazit jedlo so smotanou - ja som mrazila a veruze tomu nic nechybalo .Niekedy som bola taka pracovne vytazena , ze som v sobotu varila cely den a mali sme jedlo na mesiac :-) Nie je to vzdy take chutne ako ked uvaris celkom cerstve - ale niekedy je sitauacia taka , ze je to lepsie ako nic :-)
Hlavne aby to tvoj drahy dokazal ocenit ....
co sa mne neosvedcilo, boli jedla so smotanou (segedin, stroganof, perkelt). po rozmrazeni tieto jedla neboli chutne. tak som ich zamrazovala ako polotovar a smotanu, alebo slahacku pridala az v konecnej uprave.
drahý je typ čo by jedol tri dni to isté, nevadí mu urobiť si z pripraveného maska v chladničke sám "minútky" vždy keď nemá navarené, keď sa dotiahnem polomŕtva po 24-hodinovej smene v práci spraví mi raňajky (nevadí že vždy len to jedno čo vie) urobí čajík aj do zásoby, uloží ma spať keď nevládzem fungovať... neide o to že je nespokojný, že by frflal,... a práve preto hľadám riešenie ako mu to spestriť , urobiť maximum...
Veľmi pekneVám všetkým ďakujem za rady a skúsenosti :* , naozaj si to cením, hľadala som aj na nete samozrejme ale chcela som niečo overené lebo jedna vec je čo píšu a prax druhá. Neviem z toho vyfiltrovať informácie lebo nemám v tomto žiadne skúsenosti. Preto sú tie vaše pre mňa na nezaplatenie.
Zaručuji, že za pár dní nevíš co jsi tam dala. Většinou stačí večer vyndat a druhý den ohřát. To samé děláme s knedlíky, rýží i těstovinami. U těch těstovin raději opatrněji, není to potom žádná hitparáda. Díky Tvému dotazu hodně rychle přidám i jeden polotovar, který máme vždy v zásobě, ale ještě nenadešel čas surovin. Tak se neboj a navař víc a jde to i kombinovat omáčky k masům a podobně. Hlavně že Tvůj partner je nenáročný a chutná mu a máte se rádi. Tak snad jsi tady získala od všech dobré rady ať se Ti daří.
Jen přikládám obrázek jak připravuji plněné papriky na zamrazení. To je ale polotovar.