všetci iste poznáte tie osúchy z chlebového cesta s cesnakom , ktoré
predávajú v Tescu s litrami oleja , alebo ich predávajú obyčajní
obchodníci . Sú proste mňáááám !!! neviete niekto náhodov ako sa
robia ? Doma s maminou to stále hľadáme , no vždy je ten recept
zo smotanou , alebo je to obyčajný langoš . Prosím poraďte ...
este pridam varecha.pravda.sk/recepty/rascovy-posuch/24907-recept.htm...
alebo si vyber tu: varecha.pravda.sk/hladam/?cx=006783193102952396723%3Aodnz...
daj vediet ako sa vydaril a ci chutil domaci osuch:-)
nemyslis ty nahodou foccaciu? tak tu si vyber zasa tu: varecha.pravda.sk/hladam/?cx=006783193102952396723%3Aodnz...
a/ do osúcha z chlebového cesta idú všetky tie isté ingrediencie ako keď sa zarába na chlieb. Tento osúch sa pečie nasucho, a až po upečení sa potrie masťou a cesnakom,
b/ slaný koláč z kysnutého slaného cesta (niekde zvaný tiež béleš na slano, alebo osúch a navrchu máva aj napr. slaninku so smotanou a kôprom) sa pečie na pomastenom plechu,
c/ lángoš je takisto z kysnutého slaného cesta, ale sa vypráža na oleji a tiež môže byť napr. s kečupom, smotanou a syrom.
Asi najväčší rozdiel medzi týmito 3 druhmi cesta je v použitej múke a v tom, že chlebové cesto sa zarába s vodou, kým slané koláče a lángoše s mliekom. Aj spôsob pečenia "nasucho", pečenie na tuku a vyprážanie sa odrazia na chuti a tak si musíš vybrať sama o čo máte s mamou záujem.
varecha.pravda.sk/recepty/focaccia-talianska-chlebova-pla...
a v tomto sú zas rôzne obmeny, napr. bod.11 je chlebový osúch s cesnakom, všetky verzie sú fantastické :-)
varecha.pravda.sk/recepty/slany-kolac-pre-dvoch-fotorecep...
skús tieto,môžeš aj bez slnečnice.:-)
varecha.pravda.sk/recepty/ochlebnik-fotorecept/22884-rece...