Varenie

Domáca slepačia polievka ,,ako liek"

ancicka - fotkaancicka, 7. februára 2011

Včera-v nedeľu,som varila polievku z domácej sliepky. Napadlo má,že si pozriem nejaký recept na túto polievku. No ani jeden neni s domácej sliepky.Je to veľmi jednoduchý recept,pretože na túto polievku netreba veľa toho,(hlave sliepku z domáceho chovu). Polievka z domácej sliepky je ako liek! Aj naše mamy a babky,ked´žena porodila,prvé čo bolo,doniesli,alebo navarili polievku so sliepky. Výborný liek je aj po ,,opici ".Vtedy prestane všetko bolieť,ked sa zje dobé teplej polievky. Prestane bolieť žalúdok aj hlava. Niet nad domácu! Ja viem,že tie čo nemáte možnosť prísť k domácej sliepke,je to ťažké,ale odporúčam aspon ráz to vyskúšať a nejak si zohnať domácu sliepku. Pretože do polievky s kúpnej slipky treba veľa toho pridať,aby polievka mala dobrú chuť.Tieto sliepky sú chované na smäske,preto sú bledé a bez mastí. Vaľa z vás mi môže povedať,že sa mi to dobré hovorí. ,,A či ja môžem zato že si sama dochovám"? vid rcp. Domáca slepačia polievka. K tomu výborné domáce rezance.

@zareaguj


Diskusia k téme

janazjarku
Aj ja som včera varila slepačiu :-) sliepka bola česká dáka Racio a napriek tomu, že nebola na dvorku odchovaná bola veľmi dobrá usudzujem podľa toho, že syn zlupol dve plné misky :-D
kopretina
Je to i starý čínský prostředek na léčbu při nachlazení. V tomto případě přidávám ještě čerstvý zázvor a šťávu z citronu. Vypadá to prapodivně, ale přiznám se, že mi to tak chutná - i bez nachlazení.
trencanka
Ej veru staré dobré časy domácich sliepok! Už som dlho nemala. Chodim na bio kurence do zahranicia, su take menšie, tak urežem stehienka a prsia a zo zbytku robím kuraciu polievku. Je dobrá ale na domácu sliepku nemá.
babidka
no tak moj muz by musel byt zdravy za troch:-) Moja svokra varila kazducku nedelu kuraciu polievku a veruze sliepka nebola kupovana .Ked sme sa zobrali , tak ja som prebrala stafetu a veruze u nas doma vonia kazdu nedelu doobeda cely dom kuracou polievkou ...Kupovane sliepky su zvacsa sliepky-nosnice ktore uz boli vyradene ako neproduktivne .Tak mi aspon vravela svagrina , ktora robila roky v hydinarnach . Su chovane v klietkach , dostavaju presne vypocitane mnozstvo krmiva aby sa sice niesli ale aby nedajboze ani gram zbytocne nepribrali .Preto nemaju podkozny ani brusny tuk a su chudence take bleducke .Zmeska vsak nie je ziaden strasiak . Vsetky druhy hydiny dostavaju zmesku - nie je to nic ine ako zmes psenicneho a kukuricneho srotu s pridavkom soje alebo hrachu . Niektori vyrobcovia este obohacuju zmesky aj inymi produktami . Tie zmesky su vsak dost drahe a preto taki drobnochovatelia na dedine co si chovaju par nosnic kvoli vajickam ci na maso si robia zmesky sami :jednoducho si nasrotuju psenicu a kukuricu a hotovo .
mariaklara
Júúj, to bola vôňa v nedeľu aj u nás, po dlhšom čase som aj ja varila polievku z domácej sliepky. Môžem povedať, že to bola bio-sliepka.
tonicka53
Ja som na nedeľu kúpila v T-u chladené kurča, ale Sedliacke ! Páni, to je ale rozdiel. Mali ho prečo nazvať sedliacke. Bolo krásne veľké, tučné, žltučké a to mäsko celkom ináč voňalo aj chutilo ako z obyčajných kureniec. Mali sme na návšteve deti s deťmi a priali si pečené kuriatko. Ale len sa tak oblizovali ako im chutilo. Už vždy budem iba takéto kuriatko hľadať a kupovať. :-)
hannah22
slepačej polievke sa tiež hovorí židovský penicilín, keď som bola po operácii, dcéra doniesla termosku polievky a musela som papať, bola dobrá z celej sliepky a keď schladla bola ako huspenina, no bol to dobrý liek a na slepačiu polievku verím, dodáva silu a chuť do života... :))
sovka62
@babidka , presne. To čo kúpime ako sliepku je vynesená nosnica, ktorá už má po zenite. A k tomu domácemu chovu jedna rada: keď už našrotujete pšenicu a kukuricu, kúpte si k nej bielkovinový koncentrát pre nosnice. Z piatich kíl koncentrátu vyrobíte pridaním pšeničného a kukuričného šrotu v predpísanom pomere 50 kg kompletnej kŕmnej zmesi. (Takže kto z obchodu vlečie na dedinu 50 kg kŕmnej zmesi, nesie vlastne 5 kg koncentrátu a 45 kg šrotu, ktorý ma aj tak doma. Aký je rozdiel medzi kŕmením šrotom a touto zmesou uvidíte najneskôr do týždňa. Vajcia nielen pribudnú, ale budú aj väčšie a sliepky bez problémov nesú celú zimu. My koncentrátu predávame tony, ľudia sú veľmi spokojní. A existuje aj pre iné hospodárske zvieratá.
nadia56
od kamaratky som dostala e-mailom tento recept, inspirovala ma hannah22, tak sa s vami podelim, mozno niekomu prospeje:

ŽIDOVSKÝ PENICILÍN PROTI CHRÍPKE (OSVEDČENÝ)
0,3 l slepačí vývar horúci

zalejeme ním : 1cibuľu nakrájanú na drobno
4 strúčiky cesnaku roztlačené
10 cm bielej časti póru
1 čili papričku
2 cm koreň zázvoru nastrúhaný
horúce zjesť a ľahnúť do postele aspoň na 3 hodiny

Môžete opakovať pokiaľ nie ste fit.

pekny den vsetkym :-)



bozulka
@nadia56 ,ďakujem za recept.Takto sa liečila moja maminka a vyliečila z ťažkého zápalu pľúc,bolo to včase keď peicilín nebol bežne dostupný.Len som ten recept už zabudla.My sme varievali polievku zo sliepky vždy až druhým alebo tretím rokom.Maminka vravela,že až vtedy je tá polievka správna,nikdy nie z mladej,ale ani z príliš starej sliepky.
enge149
aj ja ďakujem pekne,až teraz som to prečítala
hubata
DOVOĽUJEM SI PROTESTOVAŤ SOVKE 62:
domáca polievka z domácej sliepky je preto dobrá že sliepky voľne behajú, živia sa chrobákmi, húsenicami, dážďovkami - a šrotom bez umelých prímesí. Takže ma dosť trápi že ja vyvalím kopec peňazí za "domácu sliepku" a ona je opäť kŕmená bielkovinovým koncentrátom............ to ako k tomu ja prídem ?
hubata
DOVOĽUJEM SI PROTESTOVAŤ SOVKE 62:
domáca polievka z domácej sliepky je preto dobrá že sliepky voľne behajú, živia sa chrobákmi, húsenicami, dážďovkami - a šrotom bez umelých prímesí. Takže ma dosť trápi že ja vyvalím kopec peňazí za "domácu sliepku" a ona je opäť kŕmená bielkovinovým koncentrátom............ to ako k tomu ja prídem ?